Můj nesmrtelný ochránce

Můj nesmrtelný ochránce https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141611/muj-nesmrtelny-ochrance-141611.jpg 4 22 8

MacDonellovy nevěsty série

4. díl >

Deidra McKayová má neobvyklé nadání - umí mluvit se zvířaty, která ji následují, kam se hne. Ba co víc, pokládají ji za svou bohyni. Krásná dívka žije na skotské Vysočině koncem šestnáctého století, v době, kdy je král Jakub ve vzdáleném Londýně a nad mravy nevzdělaného lidu ostřížím zrakem bdí obdoba inkvizice. Jeden z "vyvolených" má vyšetřit léčitelské nadání Deidřiných rodičů. Poté, co spatří krásnou dívku, je jí jako posedlý. Neustává ve svém pronásledování a Deidra se vypraví hledat pomoc u kdysi velmi těžce raněného Stephena, kterého ani její rodiče zcela nevyléčili... Stephen má vlastní důvod k tomu, proč Deidře pomoci při hledání baobhan sith - čarodějnice, která jako jediná může zrušit dívčino prokletí. On sám chce, třeba i výměnou za svou duši, být zase zdravý. Už kvůli tomu, že Deidra ho začíná přitahovat...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

My Immortal Protector , 2010


více info...

Přidat komentář

Kikulka97
06.06.2023 1 z 5

(SPOILER) Tato kniha by se měla jmenovat "Jak zoslit knihu v posledních 30 stránkách". Očkeání jsem neměla žádné a on ten příběh vlastně hezky plynul. Stephen byl docela fajn, Deidra jako věčně fňukající hrdinka taky ucházející. I ta inkvize a posedlost lovce čarodějnic byla vlastně zajímavá (přece jen v těchto knihách se obvykle nesetkáváme s tím, jak tak někoho mučí a rozdrtí mu malíček napadrť, ne?). Ale ten konec... ach jo. Ze všech uděláme upíry a tím se automaticky vyřeší všechny problémy. A z ucházejících hrdinů se stanou dost nesympatičtí "třpytokožci". Inu smr, kam se děj nakonec ubral mi vlemi nevyhovoval a celkově zkazil dojem z celé vlastně i docela nadějné zápletky.

Amitiel76
15.06.2018 4 z 5

Hezký příběh..... určitě žádné veledílo, které by ve mě zanechalo nesmazatelnou stopu, ale i tak se mi to líbilo.
Čarodějové praktikující bílou magii, používanou k léčení a uzdravování. Jejich dcera, obdařená darem, díky němuž dokáže komunikovat se zvířaty a ovládat je. Za což je stíhána inkvizicí, a pronásledována pro čarodějnictví.
Pak je tu mladý, pohledný muž, který jí poskytne pomoc a ochranu, přestože je sám zmrzačený. A oba dohromady spojí společný cíl, nalézt mocnou čarodějku - upírku, která je může jejich trápení zbavit.
To vše je zasazeno do prostředí Skotské vysočiny, jejích klanů a drsných hor. Silných mužů, se smrtícími meči....
A pak je celý příběh protkán silnou láskou. Mocnou, a opravdovou, na kterou je i smrt krátká. Protože spolu se smrtí, láska přece nezmizí....
A tím vším prostupuje šílenství inkvizice. Jejich procesů, mučení a zapálených hranic.
Autorka více než dobře vykresluje ty časy hrůzy a beznaděje.
Přesto příběh končí, tak jak má a jak se očekává. A pozvolna přechází do dalšího dílu, který už se zvědavostí otvírám :-))


lenka9778
12.12.2017 5 z 5

Knihu jsem si užila, ač od dob Stmívání již nevyhledávám "upířinu", tak tento kousek mi padl do oka a na jeden zátah jsem jej zdolala.

CHESS
11.06.2016 4 z 5

Úžasný příběh, ale předchozí díl se mi líbil daleko víc :)

Kykys
12.09.2013 5 z 5

Knížka se mi ze začátku moc nelíbila, částečně taky proto, že jsem tenhle první díl četla jako druhý, takže jsem v tom měla zmatek. Ale jinak to skončilo strašně hezky :)) Těšim se jestli bude 3. díl :)) Určitě bych si ho koupila :)

mac.martina
03.08.2013 5 z 5

zajímavý příběh i když nejsem moc na čarodějnice, tenhle příběh mě zaujal... ze začátku mě ta knížka moc nezaujlala ale potom co se Deidra potkala se Stephnem jsem byla zaujatá příběhem a fandila jim aby jejich láska zvítězila nad všemy nástrahami co je čekali

Nikolka001
28.07.2013 4 z 5

Z knihy jsem opravdu překvapená. Velmi pěkný příběh. Četl se jednoduše a dokonce mě i docela bavil.Příběh o čarodějnicích,zvířatech,čarodějnicích pijících krev a mnoho dalších.V knize se objevuje i krapet erotiky. Tu já moc ráda nemám.Takže jsem se chvílemi nudila. Jinak pěkný odpočinkový příběh. :)

Lira
17.03.2013 4 z 5

Jako první mohu říct, že je to román pro ,dospělé' ženy. Kniha mi připadala na začátku zajímavá, ale postupně se mi zdála spíše oddychová. Čarodějnicím příliš nefandím, ale příběh stojí za přečtení.

Štítky knihy

16. století 17. století

Autorovy další knížky

Jen Holling
americká
2011  70%Nesmrtelná láska
2012  78%Můj nesmrtelný ochránce

Kniha Můj nesmrtelný ochránce je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce65x
Chystám se číst22x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x