Prozření

Prozření https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154394/mid_prozreni-erp-154394.jpg 4 59 11

Luxus série

< 4. díl

Závěrečný díl série Luxus Prozření sleduje životy sester Hollandových, Elizabeth a Diany, jejich přítelkyně/sokyně Penelopy a Liny – služky, jíž se podařilo proniknout mezi newyorskou smetánku. Elizabeth začne postupně odhalovat tajemství smrti svého otce, která úzce souvisí s jejím současným manželem; Diana se vydá za Henrym, jenž se spolu s Teddym přihlásil do armády, a cestou za ním se dozví mnoho věcí o sobě samé; zhrzená Penelopa pokračuje ve svých intrikách; a Lina se touží provdat do vyšších kruhů Bude jim přát štěstí? Čeká tyto dívky společenský pád, nebo jejich hvězda zazáří ještě jasněji? NOVÉ ZAČÁTKY. ŠOKUJÍCÍ ODHALENÍ. NEČEKANÉ KONCE. Zatímco Elizabeth si celé jaro užívá své nové role mladé manželky, její sestra Diana hledá dobrodružství v zahraničí. Ale když vyjde najevo překvapivá informace o smrti jejich otce, sestry Hollandovy žasnou, jakou cenu má život v luxusu. V dramatickém závěru série Luxus se nejoslnivější obyvatelé Manhattanu ženou za sny, upínají se ke slibům a pokoušejí osud. Zbývá pouze jediná otázka: Pohasne jejich lesk, nebo zazáří ještě jasněji?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Splendor , 2009


více info...

Přidat komentář

ramand
03.01.2021 3 z 5

skvela serie. Vsichni skoncili tak, jak si zaslouzili. Az na chudaka Henryho, ktery by si zaslouzil vlastni pokracovani, kde by se odpoutal od te male sotva zletile hledacce zazitku.

katallinka
31.10.2020 3 z 5

Konec série mě poměrně zklamal. Knížka byla opět čtivá, ale ten uspěchaný závěr.... navíc doslov bych úplně zrušila. Celkově mi pokazil příjemný dojem z celé série.


verunka93
15.05.2020 4 z 5

To jako opravdu takový konec? Dlouho jsem to rozdýchávala. Elizabeth si v tomto díle prošla opravdu pomalu až peklem a já jsem jí přála štěstí. Penelopa si takové ponížení podle mě zasloužila. Lině se bohužel nepodařilo utajit svoji minulost, ale aspoň už mohla žít společně se svou sestrou. Henry dospěl a postavil se všemu čelem, za to jsem si ho v tomto díle opravdu oblíbila. Ale chování Diany mě skutečně zmlamalo :(
I tak to byla skvělá série, která stojí za přečtení.

Lenka40
07.04.2018 4 z 5

Tak konečně poslední díl ze série za mnou . A opět jsem se rozčílila , protože jsem čekala úplně jiný konec . Ten co vymyslela autorka mě úplně odrovnal . Ale i tak to bylo báječné čtení. Doporučuji celou sérii Luxus.

Veronika33
03.09.2017 4 z 5

Posledný diel série Luxus bol opäť veľmi pútavý, dej však už nebol taký zaujímavý ako predchádzajúce diely, niečo tomu chýbalo. Napriek tomu celú sériu odporúčam, je to veľmi jednoduchá oddychová literatúra, pri ktorej vypnete a užijete si ju.

Pedruska01
05.08.2016 4 z 5

Kniha se četla sama, o tom žádná, ale musela jsem srazit jednu hvězdu oproti předchozím dílům. Tak já nevím, něco na tom bylo jiné. Nemělo to asi takový švih jako vždycky a nehltala jsem to jako předchozí díly, což je škoda. Každopádně, autorka rozhodně překvapila koncem, však nejsem jediná - viz. níže v komentářích.
Penelopa si to zasloužila, byla mrcha a škodila jak to šlo, tak jednou se to obrátilo. To je život.
Elizabeth byla tedy malým šokem. Litovala jsem jí, ale vše zlé se v dobré obrátí. :) Ale to vyznání Teddymu bylo dle mého trošku falešné, jak jinak stále omílala lásku Willovi.
Carolina, když pominu ten její vzrůst světelnou rychlostí ve kruzích Newyorské smetánky, a to jisté povyšování, kterým se mi občas protivila, tak trochu byla žalostná vůči svému "vyvolenému". A to, že Claire měla vzít k sobě si uvědomila dost pozdě -.- a celkem pochybuji, kdyby jí všechno vyšlo, že by to vůbec udělala.
Henry. To je pojem sám pro sebe. Rozhodně jedna z oblíbených postav spojený s Dianou. Tak krásně to vypadalo. Jednoznačně největším překvapením byla ta malá na krátko ostříhaná holka, co jí se honilo hlavou? Nechápu. Proč se tak rozhodla? Co jí k tomu vedlo?! Blázen. Tohle bych nečekala - nikdy. Proto mi spadla při čtení čelist, když jsem ty písmenka projížděla. Henry si to nezasloužil.
Celkově, celá tahle série byla úžasná. Velká škoda, že není tak "profláklá", protože by stála za to. V každém případě ji jako celek hodnotím hodně vysoko a neváhám samozřejmě doporučit. :)

Lenka40
11.07.2016 4 z 5

Tak konečně poslední díl ze série za mnou . A opět jsem se rozčílila , protože jsem čekala úplně jiný konec . Ten co vymyslela autorka mě úplně odrovnal . Ale i tak to bylo báječné čtení. Doporučuji celou sérii Luxus.

pajduska
05.04.2014 3 z 5

Poslední díl ze série Luxus. Gossip Girl na počátku 20.století. Námětem romantická četba, takže nelze čekat žádné neotřelé zápletky. Na druhou stranu pro mě jako fanynku "starých časů" jsou v knize dobře zpracovány reálie tehdejšího New Yorku a světa vůbec. Odpočinková četba na dovolenou nebo na povalování se na zahradě za letních dní.

DendaRA
10.01.2014 5 z 5

Velmi dojemný a pro mě naprosto nečekaný konec. Já jsem neměla slzy pouze na krajíčku, ale mně i přes okraj přetekly. Souhlasím s tím, že i když mě na jedné straně mrzí a bolí, že to skončilo takhle, na druhé straně je to dobře :-)
Příběh hrdinek a hrdinů téhle série jsem prožívala naplno a je mi strašně líto, že se s nimi už musím rozloučit. Takhle krásných příběhů se moc nenaskytne a já jsem ráda, že jsem si mohla přečíst právě tenhle :-*

go10
24.12.2013 5 z 5

konec mi zlomil srdce ... na druhou stranu je správné, že to skončilo právě takhle - lepší zakončení být nemohlo - i když jsem měla slzy na krajíčku, bylo to krásné ♥

Cleo De Nile
28.10.2013 5 z 5

Důstojné zakončení skvělé série :) Ačkoliv mi celou dobu bylo jasné, jak to nakonec dopadne s Caroline, konec sester Hollandových a Penelope pro mě byl překvapením. Jinak nemám co dodat, bylo to velmi čtivě napsané, jako předchozí díly, bez žádných zbytečných popisů. Za mě 5* :)

Štítky knihy

nevěra New York dramata

Autorovy další knížky

Anna Godbersen
americká, 1980
2011  76%Luxus
2011  83%Intriky
2012  82%Závist
2013  82%Prozření

Kniha Prozření je v

Přečtených81x
Doporučených5x
Knihotéce88x
Chystám se číst44x
Chci si koupit18x
dalších seznamech1x