Intriky

Intriky https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81302/intriky-81302.jpg 4 77 12

Luxus série

< 2. díl >

Život v přepychu. Pravá láska. Falešní přátelé. Skandální pomluvy. Vítejte zpátky na Manhattanu v roce 1899. Půvabné dívky v krásných šatech, které se baví až do svítání na večírcích, neodolatelní mladíci s uličnickým úsměvem a nebezpečnými úmysly. Drobné lži, temná tajemství a skandální vztahy. Takový je Manhattan roku 1899… Jak kolují zvěsti o předčasné smrti nejzářivější newyorské hvězdy Elizabeth Hollandové, všechny oči se upírají na její nejbližší: na sestru Dianu, jedinou naději rodiny na záchranu; na Henryho Schoonmakera, živel, který Elizabeth nezkrotila; na Penelopu Hayesovou, jež se chystá přivlastnit si vše, co po její nejlepší přítelkyni zůstalo; dokonce i na Elizabethinu bývalou komornou Linu Broudovou, která pochopí, že i když jsou peníze a původ důležité, pomluvy mají mnohem větší váhu. Nic není nebezpečnější než skandál… nebo cennější než tajemství.... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Rumors , 2008


více info...

Přidat komentář

katallinka
04.07.2020 4 z 5

Jednoduché, ale zároveň velmi příjemné čtení. Kniha je vyprávěná z pohledu různých postav a velmi se mi líbí různorodost, díky které některé postavy nesnáším a jiné mám velmi ráda. Líbí se mi možnost objevovat společnost 19. století plnou intrik a lásky.

verunka93
21.04.2020 4 z 5

Druhý díl ze série Luxus se čte úplně sám. Děj krásně plyne a vy chcete vědět jak všechno dopadne. Některé postavy bych klidně poslala do patřičných míst, jak mě štvaly. Po přečtení jsem hned sáhla po dalším dílu, abych věděla jak vše dopadne.


Lenka40
08.04.2018 4 z 5

Druhý díl ze série Luxus a další příběh slečen Holladových . Musím se přiznat , že při čtení tohoto dílu jsem na vrub jedné postavy použila i slova, za které by se nemusel stydět ani dlaždič .A osobně bych jich propleskla mnohem víc =).
Takže se moc těším na pokračování =)

Veronika33
03.09.2017 5 z 5

Druhý diel som si užila snáď ešte viac ako prvý. Táto séria ma fakt baví, vrelo odporúčam. Určite ju nebudem čítať iba raz.

venacava
13.12.2016 1 z 5

Tak ne, bohužel ani 2 díl mě nepřesvědčil, takže jsem ho nedočetla a 3 ani číst nebudu.

Lenka40
19.06.2016 4 z 5

Druhý díl ze série Luxus a další příběh slečen Holladových . Musím se přiznat , že při čtení tohoto dílu jsem na vrub jedné postavy použila i slova, za které by se nemusel stydět ani dlaždič .A osobně bych jich propleskla mnohem víc =).
Takže se moc těším na pokračování =)

Pedruska01
21.04.2016 5 z 5

Po dlouhé době, co jsem četla první díl, jsem se dostala k následujícímu. Díky té časové odmlce se musím přiznat, že mi trochu trvalo, než jsem se začala opět orientovat a předevčím než jsem si připomněla, jak to vlastně celé začalo. Každopádně povedlo se. Kniha se dobře četla a její rozdělení si jen chválím. Je hrozně fajn, že v tomhle případě čtenář může poznat tu smetánku a nejen ji v různých úhlech pohledů. Mám dojem, že v jedničce jsem hrozně "žrala" Elizabeth a Willa, tentokrát to byla její sestra Diana a Henry.
Docela mě dostalo, jak to vlastně Penelopa dokázala zakončit a udělat té zamilované dvojici čáru přes rozpočet. Je to prostě mrcha a fakt doufám, že v dalším díle nebo v tom posledním, to je fuk, jí někdo klepne přes prsty a to řádně! Ohledně Liny-Caroliny, ačkoliv se nezdá, děvence narostl hřebínek. V Luxusu mi jí bylo líto a soucítila jsem s ní, teď mě lítost přešla a nestačím zírat. Jsem opravdu zvědavá, kam to dopracuje. A poslední věc, ke které se musím vymáčknout je Will a poslední jeho zmíňka v knížce. Bohužel jsem si to finále několikrát přečetla nejen v kometářích, ale v zápalu četby to zase zapomněla. Nakonec jsem si to opětovně připomněla díky mému listování (člověk se neponaučí, zvědavost ho vždy přemůže), však pořád jsem o tom nebyla tak přesvědčená, tedy do doby, než jsem si o tom přečetla. - Co prosím?!!! -
Autorka chtěla rozhodně šokovat, což se jí povedlo a zároveň navnadit svým koncem na pokračování. U mě se jí to tedy povedlo a upřímně doufám, že třetí díl popadnu dřív než jak ten předešlý. :)

lakme
19.01.2014 5 z 5

Proč musel umřít.. :( já jim to tak přála.. chudák Elizabeth...Jinak se mi knížka moc líbila, ale ten konec mě opravdu dostal.. :/

bookcase
25.10.2013 4 z 5

Další osudy sester Hollandových, opět intriky a vášně. Musím říct, že první díl mě bavil daleko víc.

Lily96
04.09.2013 3 z 5

Bohužel mě tento díl narozdíl od prvního trochu zklamal. Čekala jsem, že druhá část série bude spíše kvalitnější, ale právě naopak. U prvního dílu jsem se nudila jen první čtvrtinu, tady jsem musela čekat snad do poloviny knížky! Ale vyplatilo se!

V tomto díle si mě konečně získala i Elizabeth (snad je to tím, že dostala více prostoru projevit se) a samozřejmě taky Henry. Kolikrát jsem si ale říkala: "Panebože, jak může tohle udělat?" Ovšem nemůžu soudit, když jsem v takové době nežila...

Bohužel mě vůbec nebavily kapitoly o Lině (vlastně mě úplně bavily hlavně jen části o sestrách Hollandových), takže tady už byly delší pasáže, u kterých jsem se trochu nudila.

Uvítala bych taky trochu více romantiky, které zde bylo (oproti prvnímu dílu) opravdu poskrovnu.

Ovšem stále přetrvává ten skvělý celkový pocit - konečně nějaký jemný, milý a nenáročný román. Pro tento díl 3 hvězdy a doufám, že už se někdy konečně dozvím, jak to celé dopadne!

modranka
15.11.2012 4 z 5

Rovnako kvalitný dej, ako v predchádzajúcej časti. Milý, nežný, čitateľný, škoda, že ani po druhej časti nepoznám záver. Asi si budem musieť prelúskať 3. aj 4. časť. No, čo už, vrátim sa do študentských čias a zaspomínam si, aká že to je skutočne nežná, romantická láska. Pre čitateľov, ktorí hľadajú erotiku a silnejšie emócie je to slabé. Preto som si jednu hviezdičku nechala v šuplíku.

Kristie-Sophi
05.04.2012 5 z 5

Opravdu kniha nezklamala! Stejně dobrá, jako první díl! Už se nemůžu dočkat pokračování.

Autorovy další knížky

Anna Godbersen
americká, 1980
2011  76%Luxus
2011  83%Intriky
2012  82%Závist
2013  82%Prozření

Kniha Intriky je v

Přečtených110x
Doporučených6x
Knihotéce107x
Chystám se číst58x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x