Stín na písku

Stín na písku https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47048/stin-na-pisku-47048.jpg 4 77 9

Lone Wolf - série Kai série

< 5. díl

Jsi Lone Wolf - poslední z rytířů řádu Kai. Cesta do Vassagonie slibuje, že bude zažehnáno nebezpečí hrozící války. Ale tyto naděje jsou zmařeny ihned po tvém příjezdu do Barrakeeshe - města plného zrady a smrti. Ve Stínu na písku jsi pronásledován zlověstným nepřítelem, který je odhodlán zabít tě za každou cenu. Zvol si uvážlivě své schopnosti a zbraně, pomohou ti přežít při hledání ztraceného sommerlundského pokladu - pokladu, který obsahuje tajemství tvého osudu.... celý text

Literatura světová Fantasy Gamebooky
Vydáno: , AFSF - Asociace fanoušků science fiction
Originální název:

Shadow on the Sand , 1985


více info...

Přidat komentář

Predator3313
11.03.2024 5 z 5

Stín na písku se mi líbil, a to docela hodně.
Asi poprvé druhého dílu jsem se vyděsil, protože jsem se začal obávat o svůj majetek, především o kouzelný mečík :)
Prostředí bezva, konečně byla trochu víc zapojena mapa. Osobně bych uvítal ještě větší zapojení ve všech dílech, protože já osobně mám A3 mapu a průběžně kontroluju kde jsem a kam bych se měl vydat.
Jako všechny poslední díly, pro mě moc snadné, ale bez hraní předchozích knih by to asi bylo značně náročnější.

Frizer
15.06.2023 5 z 5

Za mě jeden z nejlepších dílů série. I po pětadvaceti letech si pamatuji pasáž s nákazou v kanalizaci a následné vynoření v lázních a hledání léku. Většina dobrodružství se odehrává v "pouštních oblastech" a to já můžu. Hadánky a zvraty kniha též obsahuje a celkově jde o parádní dobrodružství.


RanMori
03.02.2023 3 z 5

Toto je za mě takové nejslabší. Je to sice děleno na 2 části, ale nějak to tu postrádalo švih.

ParallyShawy
27.02.2022 5 z 5

Pátý příběh Lone Wolfa Vás vezme do světa plného písku, exotiky, ale také krutosti, zoufalství i naděje. Práci s mapou tentokrát pořádně využijete a u starší verze gamebooku se možná u ní trochu zapotíte. Příběh krásně graduje a nenechá vás knihu jen tak odložit. Joe Dever očividně s každým dílem rostl a rostl. Nemohu nic než doporučit a také doufat, že většina čtenářů/hráčů postupuje díl po dílu. Dost možná by se totiž ošidili a ve finále se také znevýhodnili při hraní (mrk, mrk).

JirkaTob
30.06.2021 5 z 5

Tenhle díl je správné završení první části příběhů. Je tam zajímavé prostředí, hádanka, pán temnot... Příběh se slušně rozbíhá a připravuje prostor pro další díly.

MišákB
09.05.2017 5 z 5

Opravdu velmi variabilní děj. Někomu nesedí rozdělení do dvou částí, mě sedlo dokonale. Důstojná tečka za prvním cyklem :-)

Koza3
05.12.2016 4 z 5

Když mi brácha poslal odkaz na aplikaci na Android, která obsahuje všechny gamebooky o Lone Wolfovi (v AJ a zdarma), tak jsem to hned nainstaloval a začal smažit tuhle nostalgickou klasiku. V podstatě jsme na tom vyrostli a můžu říct, že díky gamebookům mám rozvinutou představivost. Kam se hrabou dnešní fantasy naservírovaná na stříbrném podnose? Musíte si to hezky v hlavě zrekonstruovat, kreslit si mapku, vést si inventář, no prostě paráda :-)
Poslední díl ze série Kai byl jeden z nejlepších. Putování zajímavou krajinou a zajímavými prostředky (nebudu spoilovat), délka gamebooku Vás drží napjatého, zda chcípnete při otočení na další stránku a budete muset procházet celé dobrodružství znovu nebo se Vám povede to projít až do konce. Povedlo se mi to na první pokus, jak jsem už uvedl v předchozích komentářích, více kai schopností a světelný meč :-) vám dost pomohou. Těším se na Magnakai dobrodružství!

Yarwen
01.05.2013 4 z 5

Pátý díl výborné gamebookové série o Lone Wolfovi zakončuje základní část, po které se hrdina stává mistrem řádu Kai. Na pátý díl navazuje dalších sedm dílů ("magnakai"), kde příběh pokračuje dále.

yank3e
22.01.2013 5 z 5

Pátá kniha ze série gamebooků o Lone Wolfovi. Završuje základní část příběhu a je rozdělena na dvě části. Podle mě jeden z nejlepších dílů, zajímavé prostředí, akce hned od začátku, solidní délka a dá se projít skoro bez bojů.

Klasika, která by neměla minout žádného gamebookového nadšence. Takový Pán Prstenů mezi gamebooky. Kvalitní příběh, promyšlený svět a originální herní mechanismy. Na začátku si zvolíte schopnosti, které vám budou během hry užitečné a s každou dohranou knihou získáte další. Schopnosti i výbavu si přenášíte napříč celou sérií, jednotlivé díly na sebe přímo navazují. Místo házení kostkou stačí zapíchnout tužku do tabulky s čísly. Souboje jsou řešeny velmi spravedlivě a roli nehraje pouze náhoda, ale i schopnosti a výbava. Neřešíte pouze zbraně, ale i zbroj a štít. Musíte odpočívat, musíte jíst. Takhle promyšlené gamebooky často nebývají, přesto je vše jednoduché a lehce zvládnutelné.

Štítky knihy

gamebooky

Autorovy další knížky

Joe Dever
anglická, 1956 - 2016
1992  85%Útok ze tmy
1993  83%Oheň na vodě
2012  84%Kaltské jeskyně
1996  72%Meč slunce
2018  70%Stíny nad řádem Kai

Kniha Stín na písku je v

Přečtených129x
Doporučených3x
Knihotéce120x
Chystám se číst12x
Chci si koupit7x