A tak mi unikají

A tak mi unikají https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165882/bmid_a-tak-mi-unikaji-165882.jpg 4 133 24

Loď mezi hvězdami série

< 4. díl

A tak mi unikají. Tak se jmenuje e-novela, která se odehrává na Universu před tím, než se Amy Martinová probudí a Syn přebere vedení. Popisuje život v Nemocnici během Otcovy vlády. Hlavní roli tu hrají především na postavy, které byly v příběhu v pozadí. Ale nepřijdete ani o Harleyho, Oriona nebo Victrii. Vzpomínáte si na dívku, co očkovala králíky? Jmenuje se Seléné a dříve byla zpěvačkou žijící na vesmírné lodi, kde se oceňují jenom dovednosti nutné k přežití. Místo obvyklých přednášek o fyzice se má spolu se svými kamarády „blázny“ naučit důležitosti umění. Od Kronikáře. Od Oriona. Její úkol ji spojí s mladým sochařem Luthorem a jejich nebezpečný románek dokáže, jak jen může být život děsivý, když jste uvězněni na vesmírné lodi pod vládou bezcitného diktátora. Knížka je o Seléné. Pamatujete, jak ji v Milion sluncích Amy se Synem našli mrtvou?... celý text

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

As They Slip Away , 2013


více info...

Přidat komentář

chaera
02.03.2022 4 z 5

Loď mezi hvězdami jsem četla, když jsem byla mladší a náhodou se dostala i k této povídce. Po tolika letech si postavy nepamatuji vůbec a o světu vím jen málo, ale to při čtení nedělalo žádné potíže. Solidní jednohubka, i když smutná. Nejspíš si dám re-reading celé série, protože se mi autorčin styl neskutečně líbí. 4/5

MarryMikuskova
17.02.2020 5 z 5

Po naozaj veľmi dlhej dobe (xy rokov), som si prečítala túto krátku novelu k jednej z mojich najobľúbenejších sérií o vesmíre. Nie som si istá, či je ešte možné túto elektronickú novelu niekde zohnať, ale ak by sa Vám to podarilo, určite s čítaním neváhajte. Novela má síce len do 50 strán a prečítate ju v priebehu niekoľkých minút, no vyvolá vo vás toľko pocitov, ako sa to možno nepodarí hociktorej niekoľko 100-stranovej knihe. Krátkou novelou si môžete priblížiť príbehy niekoľkých vedľajších postáv série, najmä príbeh mladého dievčaťa Seléné, ktorý teda vôbec nie je príjemný. Príbeh o tom, ako sa z mladej nadanej speváčky stane len obyčajný človek bez pocitov, je naozaj dosť smutný, no po jeho dočítaní som si aj tak musela povedať wau, pretože autorka ma opäť raz dokázala dokonale vtiahnuť do príbehu. A to jej naozaj stačilo len tých necelých 50 strán. Ja jednoducho milujem štýl, ktorým Beth Revisová píše svoje príbehy. Ak ste jej knihy ešte nečítali, mali by ste to napraviť. Určite neoľutujete.


Kacennnka
03.11.2019 4 z 5

Extras moc nevyhledávám, často zůstávám pouze u původních příběhů, protože chci mít pocit, že se do nich autorům podařilo zakomponovat všechno, co chtěli říct. Jelikož ale tahle novelka vycházela v češtině v rámci tour s autorkou, nedalo mi to a na jedno posezení slupla těch padesát stránek o postavě, se kterou jsme se několikrát setkali už v příběhu. Nenadchlo mě to, ale bylo pořád příjemnější než většina extras a řeklo to něco úplně jiného, než je dovysvětlování celého universa. Takže vlastně dobrý.

Slugterra
26.05.2018 5 z 5

Při čtení téhle knihy se mi doslova třásla kolena. Ne že bych se bála, ale když jsem se vcítila do Seléné tak mi bylo opravdu špatně. Ta holka za nic nemohla a skončila takhle. Jako oběť jednoho šílence. (Napsala bych to jinak, ale je to sprostý, takže z toho nic nebude.) Tato kniha mi ukázala, že je Luthor ještě větší šílenec a blázen, než jsem si myslela. Nechápu, opravdu to nechápu, jak někdo může být tak bezcitný. Chápu, že je to jen kniha ale i tak to nechápu. Vím, že takoví lidé existují i mimo knižní svět a nechápu, prostě je nechápu.


Jinak kniha byla čtivá a dobře napsaná. Už od začátku knihy jsem nemohla přestat číst (i když má necelých 50 stránek). Být na mě, udělala bych knížku o trošku delší, ale co, nevadí. Je skvělá a já nemohu dělat nic jiného než ohodnotit 5 hvězdami a doporučit ostatním...

Veve721
13.02.2017 3 z 5

Obdivuju autorku, že dokázala i na malém počtu stránek vystavět základ zajímavého příběhu. Charaktery trošku pokulhávají, protože prostor je dopřán vlastně jen Luthorovi, kdežto hlavní postava Seléné mi přišla tak nějak plochá - politujeme ji za její smutný konec, přesto si k ní nevytvoříme takové vazby jako k jiným postavám z trilogie. Přesto je povídka velmi čtivá a určitě potěší každého fanouška Lodě mezi hvězdami, i když nijak nepřekvapí, ani nepřinese nic nového. Povídky celkově hodnotím nerada, obzvlášť takhle krátké, ale dám 3 hvězdičky, protože šlo o velmi slušný průměr. Nezklame, ale ani nenadchne.

TerraNova
30.12.2016 5 z 5

Moc se mi to líbilo, protože jsem se dozvěděla víc o vedlejších postavách. Seléné mi bylo líto. Na druhou stranu jsem ráda, že jsem zase mohla číst něco, kde je Harley. :3 Ta postava je podle mě skvělá a je škoda, že nebyla rozvedené v příběhu víc a že se stalo to, co se stalo. Pak je tam taky Kayleigh, která byla zmiňovaná v samotném příběhu málo a jsem moc rána, že se tam ukázala. Stejně tak Victria. V knize jako takové mi nepřišla tolik sympatická, jak tady.

Novela byla skvěla ostatně jako zbylé tři knihy.

little-dream
21.04.2015 4 z 5

Krásná novela, oblíbila jsem si Kayleigh :)

Sam.Mischell
03.12.2014 5 z 5

novelu jsem přečetla jedním dechem, autorce se povedlo zachytit život na lodi z jiného pohledu..

Tazzy
22.08.2014 5 z 5

Byla to taková rychlá knížka, co ukázala něco o životě bláznů. Trošku mě štvalo, že je tak krátka, ale co nadělám :)) Jinak hodně smutný příběh, který ukázal, co dokáže Phydus... :(

Kateriska
27.07.2014 5 z 5

Svým způsobem velmi smutná novela. Bylo mi líto Seléné. Beth Revis nám na pár stránkách ukazuje to, jak se člověk může navždycky změnit...

paja0903
09.07.2014 5 z 5

Bylo mi líto dívky jménem Seléné....doplňková povídka, která se mi líbila

Laduka
06.07.2014 5 z 5

Bylo to zajímavé. Jako doplnění příběhu o postavách, co neměli šanci se nějak prosadit, to bylo skvělé. Pokud jste četli sérii (stačí první dva díly) tak vám doporučuji si to přečíst.

Nemesis Moriko
26.03.2014 5 z 5

zajímavá novela:) Selenin osud je dost smutný, ale novelka je hezky napsaná, je to velmi dobrý nápad. Samotná novela se mi líbí, sice nijak extra napínavé, ale pěkné - a originální:)

Desire_Lydon
03.02.2014 4 z 5

Sice mi toho tahle novela moc nedala, ale i tak byla zajímavá. Podívat se na život na lodi jinýma očima je skvělý nápad. Pravda je, že Selénin osud byl dost smutný, ale i tak se povedla :)

Posli
02.02.2014 3 z 5

Novela mi přišla taková obyčejná. Autorka to podle mě mohla napsat na zajímavější téma, například na nějakou Kronikářovu část života. Novela se sice autorce povedla, ale neřekla mi nic zajímavého.

Sophiele
13.01.2014

Adele 20- děkuji^^

Adele02
28.12.2013 5 z 5

Sophiele - je to prostě novela, předchůdce Lodi mezi hvězdami, stáhneš ji zadax na www.cooboo.cz v sekci stažení ;)

Sophiele
24.12.2013

já myslela, že jsou jen 3 díly?:O
tohle je něco jako ''předchůdce''?:O
jako Hobit a Pán Prstenu?
prosím odepiště jestli ano nebo ne (popřípadě bych zakoupila) :))

La Fiera
11.09.2013 4 z 5

Číst z pohledu Seléné, je trošku změna a řekla bych, že v dobrém smyslu slova. V této krátké novelce máme možnost nahlédnout na palubu Universa před tím, než se probudila Amy.
Díky za možnost poznat Kayleigh, Harleyho, Luthora, Victrii, Bartieho a samozřejmě Seléné tak 7 let před dějem Lodi mezi hvězdami.

Anne Leyyd
28.07.2013 4 z 5

Na tuto novelu jsem se vrhla po dočtení série a jsem ráda, že ne dřív. Čekala jsem něco ÚPLNĚ jiného a začátek mě upřímně řečeno moc nebavil. Myslela jsem, že povídka bude z pohledu Amy nebo Syna, a proto jsem už byla méně nadšená, když jsem si přečetla anotaci.

Ovšem po dočtení jsem byla ráda, že to bylo tak, jak to bylo. Pohled Seléné ROZHODNĚ stál za to a nakouknutí do života ostatních skvělých postav (Luthora mezi ně SAMOSEBOU nepočítám) bylo zajímavé a hodně věcí objasňující. Člověk si pak může udělat daleko lepší představu o tom, jaké to pro ty tzv. „blázny“ na Universu prve bylo.

Nicméně i když novela byla bezesporu dobrá, tak jedno přečtení mi BOHATĚ stačilo. Celkové vyznění je prostě HROZNĚ depresivní a smutné. Seléné si nezasloužila umřít a už vůbec ne kvůli tomu bastardovi, který jí zničil život. Ne, zkrátka bych byla radši, kdyby jí Beth Revis dopřála šťastný konec, jelikož taková super hodná a milá holka by si ho zasloužila. Takže celkově za 4 hvězdy.