Prvotřídní vražda

Prvotřídní vražda https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476164/bmid_prvotridni-vrazda-1Rk-476164.jpg 4 60 19

Lizzie Martinová série

< 3. díl >

Když inspektor Ben Ross ze Scotland Yardu jedné sobotní noci koncem října 1867 kráčí domů, Londýn halí neproniknutelná nažloutlá mlha. Než se ráno zvedne, leží v Green Parku zavražděná žena. Allegra Benedictová byla krásná italská manželka obchodníka s uměním. Ale co dělala odpoledne v Londýně a proč jen pár hodin před svou smrtí prodávala brož v nákupní pasáži Burlington Arcade? Kolik toho ví vyděšená slečna Marchwoodová? Existuje nějaká spojitost mezi zavražděnou a charismatickým knězem Joshuou Fawcettem? A kdo – nebo co – je Říční přízrak, který za mlhavých nocí loví prostitutky pracující na břehu řeky?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

A Better Quality of Murder , 2010


více info...

Přidat komentář

Marla
24.03.2024 5 z 5

Velice zábavné a oddechové čtení, místy velmi vtipné/viz definice zátiší:))/. Knihy této autorky mě zatím nikdy nezklamaly, určitě si obstarám i další díly této série, zase jsem jako první četla třetí díl:))

Ulala
24.02.2024 4 z 5

Tentokrát opět Londýn, zahálený neproniknutelnou mlhou. Lizzie je provdaná za inspektora Bena Rosse a spolu řeší případ několika vražd, v pozadí kterých je láska, podvod a zvrácená snaha o vymýcení prostituce a alkoholu. Taková klasická viktoriánská detektivka na dlouhé zimní večery.


Baaletka
21.10.2023 4 z 5

Do postele k viróze ideální . Nic drsného, od všeho trošku. Fajn příběh. Těším se na další odpočinkový díl.

orinka3
17.07.2023 4 z 5

Trošku rozvláčné, ale to mi zas vynahradily popisy starého mlhavého Londýna i společenského života ve viktoriánské Anglii. Ona se ta detektivka vlastně musí číst s lehkým nadhledem, protože - přísně vzato - těžko by asi jakákoliv policie snesla, aby se do vyšetřování pletla civilní osoba. Třebaže chytrá a ve svých objevech užitečná. Je to spíš taková romantická četba pro ženy, s detektivní zápletkou. Na dovolenou jako stvořená.

nicandra
07.07.2023 3 z 5

Opět odfláknutá práce korektora (existuje-li jaký), překlepů je tam teda dost. Jako detektivka to docela ujde, ale pořád nejlepší je na tom ten obraz viktoriánské Anglie s tou příslovečnou mlhou - ale ani ten není zcela přesný, některé nelogičnosti se opakují už z předešlé knihy. Už ten podíl ženy ( v tomto případě hned dvou) na vyšetřování - a výslovné jeho schválení z postu policejního komisaře - není moc patřičné.

raty
09.02.2023 5 z 5

Další z řady viktoriánských detektivek. Další příjemné a poklidně plynoucí čtení. Zapeklitý detektivní případ, který řeší inspektor Ross a do vyšetřování se opět zaplete Lizze, teď už jeho manželka. Tentokrát je ve hře důvěřivost lidí a zdání, které často klame. Musím přiznat, že ve finále knihy mě autorka překvapila odhalením "zloducha".

Petronelka123
27.10.2022 5 z 5

Poklidná viktoriánská detektivka. Tempo i autorčin styl psaní mne skutečně přenesli do Londýna 19. století. Zpočátku jsem si na obojí musela zvykat, ale potom už mne příběh vtáhl a já jsem si užívala mlhavou londýnskou atmosféru.

Hatshepsut
09.10.2022 5 z 5

Londýn, druhá polovina 19. století, zažloutlá mlhavá noc, tajemný noční přízrak, který napadá prostitutky, zavražděné tělo krásné bohaté dámy a náš oblíbený pár inspektor Ben Ross a jeho žena Lizzie Martin Rossová, může začít pátrat po vrahovi. Mě se tato detektivní série líbí, nemá to nijak děsivou atmosféru, ale máte pocit, že jste vtaženi do příběhu, kde jste jedním z detektivů. Některé věci odhadnete, některé za vás odhalí Scotland Yard. Oddechové a čtivé, těším se na další díly.

Mi--LADA
03.10.2022 5 z 5

Super čtení, Granger mi baví.
Škoda, že vztah Lizzie s Benem je popsán dobře jen v 1.díle, pak je milostná a manželská linka odsunutá tak chladně a věcně, že mám skoro až dojem, že má Lizzie silnější vztah spíš se služkou než s vlastním mužem, působí sehraně a je jim daný větší prostor. :) Jinak je to fajn.

milary
01.08.2022 4 z 5

Prvotřídní vražda pro mě byla prvotřídním prázdninovým čtením.
Londýn druhé poloviny 19. století, pochmurná atmosféra temných ulic a nábřeží, neproniknutelné mlžné příkrovy, zděšení budící záhadný přízrak, vyšetřování násilných úmrtí.
Sympatický inspektor a jeho bystrá manželka rozkrývají pomalu ale jistě rozvětvený případ, ve kterém hraje nepominutelnou roli rovněž společenství zapálené pro potírání alkoholismu. A jako obvykle, všechno je jinak...
Moc hezky se to četlo. Zkusím také další díly této série, třeba mi přivodí stejně příjemný pocit bezčasého odpočinku i mimo prázdniny. :)

Katania
05.07.2022 5 z 5

Skvělé jako vždy. Moc se mi tyhle historické krimi líbí.

konicekbily
24.06.2022 4 z 5

Třetí díl série historických detektivek s dějem zasazeným do 19. století do Londýna. Spíše než detektivka je to dobré odpočinkové čtení o tom, jak se žilo v Londýně té doby. Žádný spěch - pěkně pomalu utíká čas - a stejně pomalu se odvíjí děj s nevšední zápletkou.

knihomolka525
09.06.2022 1 z 5

tentokrát mě Ann nijak neoslovila.Tyhle viktoriánky nejsou nic pro mě.Děj se táhl v nekonečné nudě.

kočkaMicka
24.05.2022 5 z 5

Prvotřídní detektivka ze starého Londýna. Kniha má dobrou zápletku, tajemnou dobovou atmosféru, moc pěkně se čte. Určitě si ráda přečtu i další (vlastně předchozí) díly série.

čef
18.04.2022 5 z 5

Londýn zahalený mlhou a v ní se plíží vrah, scéna jako ze Sherlocka Holmese. Avšak zde je zápletka o trochu složitější. Do ní je zapleten nejen příšerný vrah, ale i stejně hnusní mravokárci, kteří by nejraději všechny poučovali, jak mají žít a neposlušní zemřít. Nesmí chybět i vyčůraný podvodník, který z toho všeho žije. Hezky napsaná klasika, stejně jako i předchozí díly.

akinomV
11.03.2022 5 z 5

Autorka nezklamala, baví mě její styl psaní. Je to čtivé, zajímavé a hlavní postavy mě opravdu bavily. Je to mé první setkání s Lizzie a jejím manželem Benem a určitě si chci přečíst i předchozí díly.

sadlo
21.02.2022

Moc pěkné počteníčko pro odpočinek. Nenáročná detektivka, kde se ale nenudíte.

MirrorIsis
04.02.2022 5 z 5

První kniha od této autorky, kterou jsem přečetla, splnila přesně to, co jsem od ní čekala. Dobrá zápletka, sympatický vyšetřovatel, bystrá manželka, kibicující služka, prostě všechno, jak má v takové detektivce být...

Mi--LADA
30.01.2022 5 z 5

Tahle série se mi moc líbí. Sympatická, nenáročná historická detektivka o vyšetřování a trochu o tom, jak to chodilo v Anglii 19.st. Prima oddechovky, při kterých si prostě odpočinu od reality všedního současného dne. Těšila jsem se na další knížku s Lizzie M. a těším se i na následující.