Vražda v Shakespearu

Vražda v Shakespearu https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46406/bmid_lily-bardova-vrazda-v-shakespearu-0uH-46406.jpg 4 42 8

Lily Bardová série

1. díl

Lily Bardová považuje ospalé arkansaské městečko Shakespeare za dokonalé útočiště, kam se může uchýlit po zkušenosti s násilím, která jí před několika lety málem zničila život. Je už zase silná a sebejistá, zabývá se bojovým uměním, a maskuje svůj vzhled účesem z krátkých vlasů a ležérním oblečením. Živí se jako uklízečka. Nějakou dobu jde všechno hladce a nikdo si jí nevšímá – jenže pak se připlete k vraždě. To, co Lily Bardová v tu tmavou noc uviděla, ji zbavilo anonymity a přitáhlo k ní nežádoucí pozornost nejen detektiva z oddělení vražd, ale mnoha dalších podezřívavých spoluobčanů. Když o ni projeví vášnivý zájem nesmírně zajímavý, ale ženatý instruktor karate, začínají se Lilyiny plány na spořádaný poklidný život pomalu hroutit. Po oběti, majiteli místního činžovního domu, nikdo netruchlí, ale Lily nedá spát vědomí toho, že vrah zůstává nablízku. O sousedech toho ví hodně – při uklízení v jejich domech a bytech narazí na ledajakou špínu z jejich soukromí. A postupně shledává, že se k ní ve stínu brutální vraždy znovu vrací život...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Shakespeare´s Landlord , 2002


více info...

Přidat komentář

Hkk935
12.08.2023 5 z 5

Oddechová detektivka, libil se mi děj, je to trochu jiný styl detektivky, ale četlo se dobře.

broskev28
19.06.2021 4 z 5

Příjemné překvapení a současně lehké zklamání.
Překvapení obstaral zajímavý název a taková nezávazná, trefná a přitom čtivá detektivka s hlavní hrdinkou. Zklamání se dostavilo v momentě prozření: z této série si můžeme přečíst pouze 1.díl - nakladatelství Baronet zřejmě "moudře" usoudilo, že upířiny se budou prodávat lépe nežli detektivky, které proti morbidním severským i jiným tématům nemají šanci. Nedivme se, vždyť kniha je taky jenom zboží, a kdo neprodá, nevydělá. Proto najdeme tolik nedokončených sérií - máš smůlu, čtenáři!
Každopádně pokud někde na tuhle jednohubku narazíte, neváhejte - neplýtvá slovy, ale velmi často stručnou charakteristikou či nenápadnou glosou zasáhne cíl. Pátrání samotné je spíše nemastné neslané, motiv dává za pravdu kanadskému inspektoru Gamachovi, ale já jsem velmi spokojená.

"Máte to tu moc hezké," prohlásil s nápadnou upřímností. Připomněla jsem si, že se musím mít na pozoru. Upřímnost byla pro reverenda Mc Corkindalea každodenním chlebem.


JiříM
15.07.2016 3 z 5

Celkem fajn az na to slovo "jsem" v prvni pulce knihy v kazdem odstavci aspon jednou.

maca5449
06.11.2014 4 z 5

Moc pěkné, autorka zkrátka píše dobré knihy. Ale proč to číst, když další díly v češtině nemáme k dispozici? Čtenář je natěšený, co bude v dalších dílech, ale nezbývá mu nic jiného než sáhnout po anglickém originálu nebo se vrhnout na jinou autorčinu sérii.

MiroslavKutík
07.08.2014 5 z 5

Je to velmi lehká detektivka a moc se mi líbila. A čte se velmi pěkně..

Senza Jenka
16.03.2013 3 z 5

Říkala jsem si: "Jaká by asi byla od téhle autorky detektivka?"
Kdyby se vykašlala na nadpřirozenou červenou knihovnu a plně využila své neotřelé nápady. A nejsem zklamaná, paní Harrisová má potenciál pro psaní detektivek.
Samozřejmě se nejedná o veledílo, které by poslalo třeba Agatu na smetiště dějin, ale je to mnohem lepší, než polovina dílů série Pravá krev. Autorka by měla zapracovat na prokreslení postav (pořád trochu ploché), dialozích (občas šustí papírem až příliš) a některých málo uvěřitelných detailech (ochotný policajt, který hovoří s uklízečkou o případu?, ty hrátky se "suvenýry" vztahující se k její minulosti měly být buď vynechány, nebo nějak lépe zpracovány).
Na druhou stranu se mi líbí, že váhavé vzplanutí hlavní hrdinky spíš dokresluje její duševní stav, poznamenaný minulostí, ale nepřebíjí detektivní zápletku, že erotické scény jsou jen v nejnutnějších obrysech a že s vyřešením případu kniha skončila, aniž by se autorka pokoušela nějak násilně (a zbytečně) "dořešit" vztah, který hlavní hrdinka navázala.

soukroma
11.01.2012 5 z 5

Knihu jsem četla již před časem, ale pamatuji se dobře, že se mi líbila. Mezi spoustou thrillerů pro dámy (které snáším čím dál méně) tento vyniká, přitom má vše, co mít má - díl romantiky i napětí (strach, útěk, změna prostředí, změna totožnosti...). Lehké a akorát dlouhé, bez přílišné vaty a jinde oblíbených blábolů.

dutahlava
21.02.2011 2 z 5

je to taková lehká detektivka, ale po pravdě mě moc nezaujala. Moc se mi nelíbilo prostředí hrdinky (uklízečka) a ani ostatní postavy. Navíc je kniha velice krátká a není ani napínavá.
Je pravda, že je to starší věc od Ch. Harrisové a její novější mě velice baví :)

Štítky knihy

Arkansas

Kniha Vražda v Shakespearu je v

Přečtených55x
Doporučených1x
Knihotéce48x
Chystám se číst16x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x