Líbánky

Líbánky https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390196/bmid_libanky-hWh-390196.png 3 253 88

V ráji jsou problémy... Jemma vždycky chtěla perfektní líbánky a jejich přípravě věnovala spoustu času. Čtyřdenní výlet do pětihvězdičkového letoviska na Maledivách, kompletní servis, luxusní vila a naprosté soukromí. Měl to být ráj. Ale změnil se v noční můru. Protože muž, kterého si Jemma před týdnem vzala, zmizel z ostrova bez stopy. A její vysněný život se v okamžiku zhroutil. Existuje na ostrově někdo, komu může Jemma věřit? A především – kde je její manžel?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Honeymoon


více info...

Přidat komentář

Hvězdinka
25.04.2024 4 z 5

Od této knihy jsem nečekala vůbec nic, protože má nízké hodnocení. Po přečtení první části zjistíte, že autorka vás trochu tahá za nos. Pak se tak různě propletá minulost s přítomností a z pohledu různých postav, že to nakonec dává super motanici. Kniha se mi četla skvěle, bylo to něco jiného, netradičního. Hvězdičku ubírám za rozuzlení - co se stalo s manželem, no, to je opravdu hooodně originální až komické.

simca9342
10.03.2024 3 z 5

Už vím proč mi trvalo jí týden přečíst.
Děj bez jakéhokoliv zvratu , zápletky nebo akční scény.
Příběh novomanželů , kteří se rozhodnou krátce po svatbě odjet za teplem , ale v polovině se náhle změní na boj o život , protože se ztratí manžel.
Tak dramatické jak jsem čekala to ale nebylo.
Příběh se vrací do minulosti a sleduje začátek vztahu Jemmy a Dana. Nebo Jamieho?


lode
26.09.2023

Škoda času.

Pavlína2019
05.07.2023 1 z 5

No, to teda bylo něco. :-(

Ze začátku se kniha četla dobře. Děj mi připadal zajímavý. Jako třeba i popis pěkného prostředí u moře

Posléze se začalo vše opakovat a zbytečně natahovat, nic se vlastně nedělo, žádný posun.

Pouze dokola pocity hlavní hrdinky - teda takovou neskutečnou husu jsem snad neviděla, odporný člověk.

A ke konci jsem to už nemohla vydržet, jak mě to pořád dokola nebavilo číst.
Doufala jsem, že konec třeba překvapí.

A taky že jo.
Nechutnější a trapnější závěr snad nelze vymyslet.
Hrůza a nedoporučuji.

Peťula91
17.05.2023 3 z 5

Tuto knihu jsem si koupila i přes špatné recenze a chtěla jsem jí dát šanci.
Příběh se četl dobře, i když se nejednalo o žádný literární skvost. Hlavní hrdinka byla nesnesitelná a závěr knihy byl dost přehnaný a nereálný. :-(
Znovu bych číst rozhodně nemusela.

SynD
29.11.2022 odpad!

velký špatný! nepovedenost ještě posiluje vcelku ubohý překlad, i když bych možná spíš měla říct obscénní, protože tohle slovo se tu vyskytuje velmi často a většinou zcela nepřiléhavě.

špatná je i redakce knihy, a přestože mě běžně rukou psané korektury otravují, tentokrát jsem měla se senzitivním čtenářem, který je v knize propiskou napáchal, soucit.

Jája92
22.10.2022 2 z 5

Po mé čtecí krizi jsem sáhla po této knize, leč to byla nešťastná volba, neboť mi kniha příliš nesedla.
Hlavní hrdinka je tu vykreslená jako nešťastná osoba, která se nedokáže rozhodnout mezi dvěma muži. Příběh je vypravován ze současnosti a zároveň postupně odhaluje, co se Jemme událo před 7 lety a mělo to vliv na přítomnost.
Konec knihy je absolutně přitažen za vlasy a z toho důvodu dávám tak nízké hodnocení. Žádná z postav mi nepřirostla k srdci, ačkoliv dějově měla kniha poměrně velký potenciál.

Acquenta
30.09.2022 1 z 5

Za mě nudná kniha, do které jsem se musela téměř nutit a ve které se pořád nic nedělo. Co stránka, tak jen milostný trojúhelník a zmizely manžel. Konec byl přehnaný, až jsem se musela od srdce smát.

Parwana
24.09.2022 odpad!

(SPOILER) Tak toto se tedy hodně nepovedlo. Autorka zkazila poměrně slušnou zápletku a atraktivní téma, které čtenáře přitáhne a přímo vybízí vzít si knihu někam na dovolenou k moři, vyplýtvala. Do hlavní hrdinky se nezamilujete. Nemáte šanci. Je vylíčena jako nesympatická nerozhodná osoba, která za pomoci své nejlepší kamarádky zápasí s muži a vztahy a stále neví, zda se rozhodnout pro bývalého, či pro úplně nového muže, s nímž prožila poměrně nepovedené rande. První dvě kapitoly byly absolutně nečtivé, než jsem knihu definitivně odložila, nalistovala jsem posledních deset stran, kde se skrývalo rozuzlení. Nic hloupějšího, než že jí manžela zabil kuchař, který měl pod palcem v resortu stravování all inclusive a naservíroval jí ho k jídlu, se zřejmě stát nemohlo. Mohla by to být slušná parodie na thrillery pro ženy, kdyby si s tím autorka dala víc práce.

barbora6886
18.02.2022 4 z 5

Hlavní ženská postava mě štvala, byla to hrozná kravka! Konec byl super, překvapil mě. Celkový dojem dobrý.

katpas76
06.01.2022 1 z 5

Kniha napsána čtivě, ale příběh není uvěřitelný. Sice si ho budu pamatovat, díky jeho absurditě. Ale celkově to knize a autorce víc uškodilo.

Speedy076
07.10.2021 2 z 5

Kniha mě trochu zklamala. Rozhodně jsem čekala daleko víc a to nezmiňuju hroznou hlavní hrdinku. Konec byl trochu přitažený za vlasy. Přijde mi, že autorka chtěla být originální za každou cenu, a proto si vybrala takovou cestu (trochu nechutnou, zvrácenou, ale vlastně proč ne).

Biba_with_Book
26.09.2021 1 z 5

No, pribeh byl ctivy, dej napinavy, ale ten konec? Tak to pardon, ale ten se hodne nepovedl a diky nemu mam zkazeny dojem z cele knizky.
Autorka se evidentne pokousela o psychothriller, coz je moc fajn a ze zacatku se ji to i darilo, ale ve vysledku to pusobi jako od pubertacky.
Jemme bych dala pesti mezi oci, nejdriv zacne chodit s typkem, pak chce jeho bratra, strasne touzi se za nej vdat a kdyz to prijde, tak to byla vlastne chyba.....ta zenska se na tech libankach chovala tak trapne az se divim, ze se spis v knizce neresila vrazda jeji osoby.

iveta3689
22.09.2021 3 z 5

(SPOILER) Je to dobře napsané, svižné, čte se to samo. Ale hlavní hrdinka je na pěst. Protivná, náladová, panovačná, nerozhodná. Její neustálé přelétání mezi dvěma bratry by víc sedělo k nějaké puberťačce. Rozuzlení mě napadlo asi dvě kapitoly předtím, než se vše provalilo, takže to bylo fajn překvapení. Celkově dávám 3,5*.

katkavasik2908
11.08.2021 5 z 5

Konec jsem nečekala, že bude až tak zvrácený. Bylo to pro mě dost napínavé, protože člověk absolutně neví co se děje. A to mě stále posouvalo v ději. Chtěla jsem vědět co se stalo a musela jsem to dočíst. Jen hlavní hrdinka byla taková nerozhodná a to mě opravdu štvalo, že neví co vlastně chce.

PetraCy
05.08.2021 5 z 5

Nečekaný závěr...překvapila...

jana79
23.07.2021 4 z 5

Co na tuhle knihu říct? Koupila jsem si ji i když má hodnocení kolem 60 procent, ale upřímně není zas až tak špatná. Naopak si myslím, že právě proto jak je psaná je oproti klasickým detektivkam odlišná. Ano děj je někdy opravdu příliš zdlouhavý, ale když knihu jsem po několikach stránkách začala odkladat a pak se k ní vrátila, šlo to číst lépe a příběh mě začal o to víc zajimat, jak to bude dál. Možná se děj zdá zdlouhavý i tim, že postrádá typické prvky detektivek, které většinou začínají únosem, mrtvolou, nějakým tajemstvim, nebo rovnou úvahami pachatele. To tu není a možná proto je to jiné, a aby jste celý příběh pochopili a poznali pocity všech zúčastněných, zdá se kniha zdlouhavá. Věřte, že přečtení těchto pasáží vás dovede do tak překvapivého konce, že i vy na konci uznáte, že tyhle zdánlivě zdlouhavé pasáže, daly příběhu hlavu a patu a bez nich by nebyla kniha taková jaká je. Byla by osekana, příliš krátká a hlavně by to bylo bez hloubky, která ukazuje propletenec náhod a událostí a hlavně vyřčených slov, která měla být raději nevyřčena a vše mohlo být jinak a nebo taky ne. Každopádně každý ma jiný vkus na knihy a někomu se kniha může líbit a jinému ne. Mě se libila a konec mě překvapil, rozhodně tohle mě nenapadlo a nelituji ani koupě ani přečtení. Znám daleko horší knihy a ty jsem ani nedočetla. Tahle to nebyla, protože stála za přečtení.

japam
13.07.2021 4 z 5

Čekala jsem víc.

uzivatel1013
20.04.2021

Byla jsem z knihy hodně zklamaná. Celý příběh se táhne, neakční až nudný děj. Konec překvapivý, ale blbost.

MartinV.123
17.04.2021 4 z 5

Oddechová krimi na dlouhé chladné dny.

Štítky knihy

thrillery pro ženy anglické romány

Autorovy další knížky

Tina Seskis
anglická
2020  57%Líbánky
2022  70%Krutá pravda

Kniha Líbánky je v

Právě čtených4x
Přečtených380x
Čtenářské výzvě42x
Doporučených2x
Knihotéce233x
Chystám se číst154x
Chci si koupit22x
dalších seznamech5x