Letopisy Vukogvazdské družiny – svazek druhý

Letopisy Vukogvazdské družiny – svazek druhý https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181873/bmid_letopisy-vukogvazdske-druziny-svaze-VAA-181873.jpeg 4 45 10

Prastarý Vlčí hvozd je místo nehostinné a tajemné, kterému se soudný člověk zdaleka vyhne. Přesto se skalní tvrz v hloubi lesa stala domovem pro nesourodou pětici potulných dobrodruhů. Mysleli si, že ve Vukogvazdu přečkají zimu, ale krutě se přepočítali. Mráz ve hvozdu má ostré zuby a vlky z lesů žene hlad. Čáry nadaný Rinvit, prostořeká Meoda i ostatní zjišťují, že svět je zlý a ozbrojeným tulákům nehoví. A co teprve když nemají v kapse jediný groš. Originální česká špinavá fantasy pokračuje příběhy, ve kterých teče krev, kalí se přátelství a valí soudek slanečků. Letopisy Vukogvazdské družiny jsou kolektivním dílem skupiny autorů – Honza Kravčík (1978), Vojta Sedláček (1979), Jéňa Kremer (1981) a Honza Hnátek (1979) –, kteří patří ke tvrdému jádru kdysi početnější stejnojmenné skupiny hráčů Dračího doupěte.... celý text

Přidat komentář

Hesonit
06.02.2020 4 z 5

Zatímco v prvním svazu se charakter vyprávění postav lišil, zde se rozdíly setřely. Sága si zachovává svěží tempo i napětí.

Krivas
23.05.2018 5 z 5

Velmi pěkná nevšední série. Je hezké se zde na chvilku uklidit od všedních věcí :-)


Eslem
20.05.2018 4 z 5

J. Kravčíka jsem už měla možnost ocenit jako překladatele (parádní antologie Krocení sopek) a vůbec mě nezklamal ani jako mluvčí VD. Forma vypravování je opravdu luxusní, jazykově nesmírně bohatá a s příjemně sebeironizujícím humorem. Jen škoda, že dobrodružství podávaná ve stylu Kingdom Come se občas trošku vlekla a nedokázala ze mě vyrazit větší porci hlubších emocí (smíchu a šoků nad náhlým úmrtím bylo ovšem požehnaně).

elenai
15.05.2017 5 z 5

Začátek byl takový rozvláčný, ale potom děj nabral spád a grády. Příběhy byly plné překvapení a autor se s hrdiny opravdu vůbec nemazlí. Stejně jako Vukogvazdskou družinu, tak i mě konec dost sebral, a proto jsem se hned pustila do třetího dílu, abych mohla s Rinvitem a Lopinem (mí oblíbenci) dojít nějakého šťastného konce. Snad... Možná... Doufám... A jestli jednou budu mít loď, bude se zovat Vykuřpytel!

Landreth
04.03.2017 4 z 5

Pro druhý díl platí víceméně to samé, co pro první díl, jen mě trochu jakožto pamětníka starých letopisů zamrzelo, že se první dva příběhy dost odlišují od původních. Kniha je ze začátku také poněkud zdlouhavá, postavy se jen tak někam trmácejí (a trpí při tom hlady). V polovině knihy ale nabírá atmosféra na obrátkách (je místy téměř hororová) a závěr třetího příběhu je naopak hodně akční. Super je užitý "dobový" jazyk, který se hemží řadou starých výrazů, u kterých si občas není člověk ani jistý, co znamená - ale výborně doplňuje atmosféru.

Praetorian
09.06.2016 5 z 5

Úchvatné! Tuhle sérii jsem doslova objevil teprve nedávno a všechny tři dosavadní díly přelouskal za pár dní. Zaplaťpámbů, protože teď už musím čekat jen na zbylé dva díly (prý). Svazek druhý se mi zatím líbil nejvíc. Postavy jsou zralejší, vztahy vyhrocenější, zápletky propracovanější, jazykově velice nápadité a vtipné. Přestože mě Dračí doupě úplně minulo, příběhy mě vtáhly a nejednou jsem měl pocit, že stojím uprostřed středověkého hanzovního přístavu nebo ve špinavých uličkách podhradí. Za mě nejpropracovanější česká fantasy.

Miricius
05.01.2016 5 z 5

Prvú časť som čítal pred nejakou dobou, tak mi chvíľu trvalo, než som sa zorientoval v postavách. Našťastie tých z prvej časti nebolo moc, fluktuácia hlavných hrdinov je dosť vysoká. O príbehu sa nedá povedať, že je dychberúci, ale musím priznať, že ma kniha zaujala svojou atmosférou a čítala sa mi veľmi dobre.

Torgal
04.10.2015 3 z 5

Po dočítaní druhých letopisov musím konštatovať, že na pripomenutie si čara Dračího Doupěte bohato stačil prvý diel. Táto kniha je totiž stále len o prežívaní zo dňa na deň a prekonávaní problémov, do ktorých družinu (obzvlášť v poslednom príbehu) zlomyseľný Pán jaskyne s obľubou hádže. Pochváliť ale musím atmosféru knihy - autorov zmysel pre detail a bohatý jazyk maľuje pred očami obraz dýchajúcej dedinskej fantasy. Bez poriadneho príbehu ale v druhej polovici moja pozornosť postupne upadala. A tak, aj keď sa sloh zlepšil, musím ísť s hodnotením o kúsok nižšie ako pri mojej prvej výprave do Vukogvazdu. 6/10

dusan122
24.11.2014 3 z 5

Tak kniha konečně zdolána. Zbytečně dlouhé.

Nikolka001
13.02.2014 3 z 5

Tento díl byl pro mě menším zklamáním. Čekala jsem stejné napětí, skvělou zápletku, jak u prvního dílu, ale bohužel jsem se ji nedočkala. Místy byla kniha nudná a zdlouhavá.
Napsaná byla ale skvěle a propracovaná taky. :)