Bůh Černého lesa: Povídky o bestiích

Bůh Černého lesa: Povídky o bestiích https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393308/bmid_buh-cerneho-lesa-QTo-393308.jpg 4 19 3

Tovaryši kalamáře série

< 2. díl >

Dvanáct českých a slovenských autorů a autorek (Martin Paytok, Marek Dvořák, Miroslav Sedláček, Róbert Hric, Kristýna Malinková a další) odhaluje své temné představy v jedinečné povídkové antologii. Přečtěte si to nejlepší z druhého ročníku literární soutěže Tovaryši kalamáře, tentokrát na téma bestie.

Přidat komentář

GošaGoša
13.06.2022 5 z 5

Vítězná povídka je top. Výborně napsaná a v paměti mi utkvěla asi nejvíc. Pak "Jakub už se ničemu nediví", kvůli charakteru hrdiny, který ladil s jeho novými kamarády.

burg
25.06.2020 3 z 5

Celkem překvapení - možná, že jsem čekal trošku pečlivější výběr toho, co se v knize objeví (i když samozřejmě nevím, z čeho všeho se vybíralo), protože některé povídky mi přišly jako by sem ani nepatřily - viz Kápě, pečeť a já (kteroužto dle obsahu navíc napsala Hana Piterková), Bagárovi nebo Nová generace.
Na druhou stranu po přečtení Boha černého lesa, povídky která nakonec vyhrála, jsem si řekl, že "No ty vole..." Nic tak famózního, co by mě takhle uzemnilo už jsem dlouho nečetl. Očividně se autor inspiroval studentským kraťasem Lesapán, který zpracovává podobné téma.


tomas5327
28.04.2019 3 z 5

Kniha mě bavila, ale celková úroveň povídek je dost nekonstantní. K zapamatování je jich asi jen pár, nicméně jsou to ty hlavní. No a vítěz pro mě: Jakub se už ničemu nediví. Nasmál jsem se a na konci jsem zůstal čumět s otevřenou pusou. Brrr. Zpětně přečtu i první díl který je hodnocený lépe a rozhodně se chystám i na další co výjde. Tenhle formát mě baví.