Krev elfů

Krev elfů https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45885/letopisy-elfu-krev-elfu-45885.jpg 3 79 14

Letopisy elfů série

1. díl >

Mladá žena z chudinských čtvrtí Ria de Janeiro, prastará legenda, cesta časem do zapadlého, zimního světa – elfí epos Wolfganga Holbeina vrhá úplně nové světlo na patrně nanejvýš fascinující postavy fantasy. Pia je dítě ulice. Vyrostla v chudinských čtvrtích Ria de Janeiro, proto zná denní boj o přežití a plánuje větší ránu, aby přišla k penězům. Přitom se skoro nic nedaří a víc než to: Pia je náhle katapultována do zimního středověkého světa. Zmatený obraz se skládá jen pomalu v záhadný rébus: Pia přistála v Bělolese. Kdysi tu panovala válka mezi elfy a lidmi, která skončila zmizením elfů a proroctvím. Princezna Gaylen se vrátí a s ní síla starého elfího kouzla. Proroctví, které pro Piu všechno změní, neboť nakonec je to ona, kterou v Bělolese nazývají prostě jen „Gaylen"…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Plejáda
Originální název:

Die Chroniken der Elfen: Elfenblut , 2009


více info...

Přidat komentář

Artemis886
23.01.2022 4 z 5

Zajímavá kniha s temným, zmrzlým světem, kde není nic jak se zdá.
Byla to velice zvláštní kniha, musím přiznat ž jsem čekala něco úplně jiného, ale zklamaná jsem nebyla. Sice bylo místy těžší se začíst a pozorumět textu, ale když člověk překládá z němčiny tak se to hold stává. Možná by kniha byla lepší kdyby byla kratší a více k ději, četla by se lépe, ale určitě není zas tak špatná:)

moonula
23.01.2021 4 z 5

Moc otázek,málo odpovědí. Zatím se v příběhu ztrácím, ale nezoufám a pokračuji dál.. :-) Úplně marný to není.


Balek195
06.12.2020 2 z 5

Je to velice pěkný příběh, který by ale mohl mít tak o 200 stran méně. Autor tady zabíhá do přímo šílených popisů myšlenek hlavní hrdinky Pii, které občas (a to teď nepřeháním) zaberou až 2-3 stránky. Postavy jsou mi celkem sympatické, jediný problém je v délce. A to mám rád tlusté knihy.

Nelaach
09.06.2018 3 z 5

No... tuhle knížku bych ohodnotila 2,5 body, protože do téhle knížky jsem se skoro vůbec nezačetla, ale ze zvídavosti jsem ji musela dočíst, páč mě zajímalo, jak to skončí. Přemýšlím nad tím, zda-li má cenu číst si další dva díly.

PeťkaW.
22.03.2017 2 z 5

S velkým sebezapřením a přemáháním jsem před chvílí konečně knihu dočetla. Musím bohužel říct, že takhle do čtení jsem se musela naposledy nutit, když jsem četla odbornou publikaci o české literatuře 19. století. Nenávidím rozečtené série, ale u téhle mě nikdo a nic nepřinutí, abych začala číst i další díly. Protože: děj - o ničem, postavy - do jedné krajně nesympatické, prostředí - nudné, zápletka - rovna příběhu o tom, jak pejsek a kočička vařili dort, spád - dětská sjezdovka je proti tomu, co se mi dostalo v knize, zabijácký sešup, poutavost - nulová, jazyk - otřesný, ale za to může s největší pravděpodobností překlad a korektura (překlepů a chyb v tisku nepočítaně, a několik vět za sebou typu: "Bývala by nebyla byla viděla..." mě opravdu ničily), rozsah - kolosální, když vezmeme v potaz, že děj se odehrával ve 14 dnech, z toho 2 byly popisovány na 300 stránkách. A takhle bych mohla pokračovat dál. Miluju fantasy tématiku a ještě víc tu, ve které jde o elfy. Ale tohle prostě... nešlo. Letopisy elfů jsou obrovským zklamáním.

BarkaS
03.09.2016 3 z 5

Skvělý začátek, zajímavý nápad, který ale bohužel sám sebe ztrácí, čím déle kniha trvá.

natalie2171
21.02.2016 2 z 5

Tak jo, nerada to říkám, ale na další díl se v blízké budoucnosti nechystám.

Prvních pár stránek jsem četla opravdu z donucení. Všechno bylo jakési zamotané, nechápala jsem téměř každou druhou větu. Ty věty byly naplácané jedna za druhou, jakoby autorovi ujela ruka a on psal to, co ho napadlo. Chtělo by to větší pořádek a ne dvě stránky bez odstavců o myšlenkách hlavní hrdinky, která mi jaksi nebyla sympatická už od začátku.

Sotva jsem se doplazila na první stovku, musela jsem usoudit, že se zde pořád nic neděje a po pořádný děj budu muset sáhnout i na ty další díly! Naštěstí tím opravdu chabým světlem na konci tunelu byly závěřecné strany, při kterých se už konečně něco dělo, ale znovu to bylo ukončeno pro náruživé čtenáře, kteří si přečtou všechny díly této zoufalé trilogie.

Doufám, že už si tak špatně nevyberu při hledání v knihovně. Ale co to plácám, možná se to někomu líbilo nebo se to chystají číst a já jim tu pošlapávám plány :-). Chce tomu dojít na chuť. Ale já na ni nějak nedošla. Bohužel. Ani 500 stránek tomu nestačilo.

Marthas
11.04.2014 1 z 5

Ano, zaujal mě obsah a celou dobu jsem si říkala, kdy že už ta tortura skončí - osobně mi tento autor nevadí, ale v této knize se opravdu překonával v utrpení, a to nejen postav ale i mučení čtenářů, takže další díl nikdy!!!
A k tomu je to tak tlusté!!

Mozkovna
27.12.2013 5 z 5

S komentáři pode mnou nemůžu souhlasit. Kniha se mi líbila - měla jsem ji přečtenou dost rychle. Je pravda, že jsem měla problém se začíst, ale jak jsem se do toho dostala, nemohla jsem přestat. Stále čtu knížky, kde jsou hlavní hrdinové slušní, poctiví, sice často neoblíbení, ale vždycky se nějak zviditelní. Tak proč si po dlouhé době nepřečíst knížku, kde je hlavní hrdinka drzá a krade? :) Jak jsem řekla, knížka - a následující díly - se mi líbila :)

laklom53
20.06.2013 2 z 5

Ze začátku jsem myslel,že s touhle knížkou seknu,jen posledních 100 stran bylo ke čtení.

Atík
06.04.2013 5 z 5

Super kniha. Nejprve byla sice trochu zamotaná a nevím jak vy, ale ten kdo psal překlad tam má spoustu chyb, no to je jedno, ale pak se kniha rozjela a od té doby, co se dostaly do Bělolesa je to velmi skvělé

laydee
30.10.2012 1 z 5

Myslela jsem si jaká to bude skvělá kniha a jak ji přečtu jedním dechem. Na tolik stran popsat něco co nedává ani smysl a přijde Vám, že to píše patnáctiletá holka. Ale ono čtou fantasy i dospělý tak proč to nepsat jako pro dospělé?
Když jsem četla anotaci tak mě kniha zaujala, ale když jsem po pár stránkách dostala k tomu jak PIa plánuje nějakou velkou věc a pak někde propadne střechou a spadne někde do stáje? pardon, ale mrzí mě vyhozené peníze.

ivorey
24.06.2012 2 z 5

Jedna z mála knih, kdy jsem hlavní hrdinku (jedná se o dospělou ženu) opravdu neměla ráda a přála ji rychlý konec. Její pubertální ba místy prepubertální chování mě vytáčelo. Dialogy jakoby psala náctiletá fafinka fantasy, která se rozhodla založit si blog a psát povídky. Nemluvě o vnitřní řeči - ta se blížila spíše špatnému pokusu demonstrovat vnitřní konflikty dospívajících. Kniha je hodně rozvleklá, neuzavřená (další díly rozhodně číst neplánuji) a měla jsem po podivných slovních obratech autora problém se zorientovat v ději. Avšak pár (míněno doslova) plusových bodů dát musím. Ten jeden je právě za pravděpodobně nevědomou schopnost autora vytvořit hlavní postavu, vůči které si čtenář vytvoří averzi - nutí vás to vzpomínat na milované idoly z jiných knih a tudíž se k nim i vrátit. Druhý bod je za to, že i když charaktery postav jsou stupidní, knížka se čte rychle, a tudíž u ní nemusíte ztrácet tolik času.

ondras666
30.10.2011 2 z 5

Jak nejlépe ohodnotit tuto knihu? Snad slovy zvláštní... Zápletka je místy zdlouhavá a pokud člověk překoná ty spousty mrtvých (nejlépe alespoň 1 v každé kapitole), tak se postupně prokouše až ke konečné scéně, která má zakončení na posledních 5 stranách knihy. A stejně se výsledek nedočte a musí sáhnout po dalším dílu. A celkově zdlouhavý děj, neustálé zmínky o Gaylen, ale celou pravdu o jejím poslání a legendě se nedočtete. Kniha mě zklamala, i když se zase cení nápad autora přenést současnou mladou dívku do místa jako je Běloles.