Ledové střepy

Ledové střepy https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262278/mid_ledove-strepy-1xp-262278.jpg 4 190 60

Nevěra je jako ledový střep. Prořízne kůži až do krve. Rána sroste. Zacelí se. Ale jizva zůstane. Na srdci ji nosí Jáchym Wollner – neobyčejně obyčejný chlap z malého moravského města. Právě on vypráví o cestě, která z něj udělala nejen nevěrného manžela, ale také vraha. Jenže ten nejhorší trest na něj teprve čeká. Zdánlivě banální nevěra totiž nezůstala zapomenuta a bez následků, naopak ho zavedla na scestí. Jak to tehdy vlastně bylo? Jeho vzpomínky zachycuje novinářka Kamila Fraisová, která chce napsat knihu o životě „slušného vraha“. Netuší však, že i jí se tenhle příběh bytostně dotýká. Nevěra, ostrá jako ledový střep, řízne do srdce nejen ty, kteří se jí dopustili…... celý text

Přidat komentář

Lenka276
29.04.2024 5 z 5

Teda, to se mi líbilo, za mě napínavý příběh, oddychovka. Čtivě napsáno, nutilo mě číst další a další kapitoly, abych věděla, jak to dopadne. Velmi skutečný příběh, snadno jsem se vžila do hlavní postavy.

alnahu
27.03.2024 4 z 5

Tento příběh ze života měl trochu pomalý rozjezd,ale pak se rozjel. Silný příběh o obrovské zradě,sobectvi-které dokázalo zničit celou rodinu a rozbije ji právě na úplné střepy.Dokážu si docela představit,že se i toto může stát.Knihy ze života od této autorky,čtu velmi ráda,jsou takové reálné.


xena2711
31.01.2024 4 z 5

Mrazivý příběh, silně zamotaný a konec překvapující.

Janaves
05.12.2023 5 z 5

Skvělý román, nenechte si ho ujít!!

Janaves
05.12.2023 5 z 5

Skvělý román, který si určitě nenechte ujít!

Biba_with_Book
13.09.2023 5 z 5

Tak tohle mi sedlo, napinave od zacatku do konce. Obcas, kdyz ctu psychologicke romany (stava se to tedy hlavne zahranicnim autorum), tak mi ty postavy a pribehy prijdou vyumelkovane az lehce nerealne. Ale u tehle knizky mate pocit, ze se to klidne muze stat, ze to klidne muze byt pribeh o vasich sousedech odnaproti. Tohle si zaslouzi 5 hvezd a jsem zvedava na autorciny dalsi knihy.

Kiwisska
25.07.2023 4 z 5

Začátek byl pro mne trochu těžší, přibližně od sté stránky jsem se "chytla" a díky malým indíciím jsem i věděla, kam přesně příběh směřuje. I tak posledních cca 80 stránek bylo přečtených jedním dechem.

Vendyorit
23.01.2023 5 z 5

Silný příběh. Konec byl pro mě dost šokující.

Joyce24
12.10.2022 5 z 5

Zajímavý psychologický román, retrospektivně vyprávěný hlavním hrdinou Jáchymem Wollnerem, o tom co způsobí jeho nevěra. I když už na začátku příběhu je jasné, že Jáchym je vrah, přesto je závěr překvapivý a šokující.

Terka1975
13.09.2022 4 z 5

Chtěla jsem si přečíst od autorky i knihu ze současnosti a příběh rodiny, jejíž účastníci se musejí vyrovnávat s mnoha těžkostmi. Tady je krásně vidět, když si někdo myslí, že si může dělat co chce. Mnohá rozhodnutí ovlivňují i lidi kolem něj, ač si to nepřipouští, ale někdy to to může být i fatální. Příklad jak naše sobecká rozhodnutí dokážou zničit celou rodinu. A není to tak i v životě?

lalela
09.09.2022 5 z 5

Dá se říct, že to byl rychlý tobogán a úžasná jízda? Dá. Měla jen jedno ALE, kvůli kterému rozhodně hvězdu neubírám. Od 15té stránky jsem se musela vrátit na začátek a knížku číst znovu, neboť jsem absolutně nepobírala rozdíl mezi fontem. Takže znovu a lépe. Plně soucítím a chápu hlavní postavu Jáchyma. Kdo ví, jak by se člověk zachoval, kdyby po letech zjistil, že byl vlastně JEN použit. Navíc autorka má skvělý cit pro to, držet čtenáře do poslední chvíle v napětí co bude dál. Myslíte si, že víte, ale při čtení další kapitoly víte vlastně velký nic. Všechno je najednou jinak a vás tu nutí číst dál a dál.
I z obyčejného a slušného člověka se může vlivem nahromaděných a nevypuštěných emocí stát vrah, a o tom je tato skvělá kniha.

ferdada
29.08.2022 5 z 5

Se stylem Lenky Chalupové nejspíš extra souzním, soudě dle toho, že předložené rozuzlení celého příběhu pro mne překvapením nebylo. Tahle skutečnost však nebyla žádným zklamáním.
Ač děj přináší množství absurdit, ty do sebe průběžně realisticky zapadají. Spisovatelka nic neláme přes koleno, díky čemuž je příběh uvěřitelný, plynulý a bez děr. Nenudí a zasáhne vás. Říkám příběh, ale přitom se tu odvíjejí dva. A nakonec ani ten "vedlejší" nevyznívá naprázdno, jako podružný, ale zanechá ve čtenáři dojmy a pohnutky k zamýšlení.
Krásný spisovatelský počin, za který nezbývá než poděkovat.
A spoiler se mi snad žádný nepovedl, že?

Mišák240
15.08.2022 5 z 5

Má třetí přečtená kniha od této autorky rozhodně stála za to. Příběh o muži, který kvůli jednomu přešlapu otočí život celé svojí rodině, ale i mnoha dalším. Napínavý příběh, kde už na začátku víme, jak dopadne hlavní hrdina, ale až na konci se dozvíme, jak to vlastně všechno bylo.

prochajda
13.07.2022 5 z 5

Páni, to byla jízda. Výborně napsaná kniha, která se četla opravdu sama. Příběh o nevěře a jejích následcích. Napínavé čtení až do samého konce. Těším se na další knihy této skvělé paní autorky.

knihomolka1197
09.06.2022 5 z 5

Tak tohle bylo něco! Mrazivý příběh zpracovává silné téma. Kniha je dobře napsaná, napínavá. Přečteno jedním dechem.

hanzmb
09.06.2022 5 z 5

Po nadšení z Kyselých třešní jsem se rozhodl i pro další autorčin román. Bohužel stejné nadšení se už nekonalo. Ne, že by to byla špatná kniha, to v žádném případě. Jsem rád, že jsem si ji přečetl a doporučuji ji i dalším čtenářům. Ale Třešně bude nejspíš autorčin vrchol. A každou další knihu s ní nutně budu srovnávat.
Ten pocit, kdy jsem se v Třešních zcela vcítil do hlavních postav se zde nekonal. Je to spíš odtažitější a na můj vkus příliš překombinované. A ani ten gradující závěr z Třešní se zde opakovat nepodařilo. Ale určitě zase jednou nějakou autorčinu knihu zkusím.

katerina6763
01.06.2022 5 z 5

Na chvilku jsem si odskočila od svého oblíbeného žánru, severské detektivky. A udělala jsem jenom dobře. Nádherně zpracovaný příběh, který se sám četl, ani kousek knihy mě nenudil, musela jsem stále číst dále, abych věděla, jak bude celý příběh pokračovat. Od začátku knihy je zřejmé, že hlavní postava, Jáchym, je vrah. Ovšem koho zavraždil a proč se dozvíme snad až na posledních dvou stránkách knihy. Velmi neotřele zpracovaný příběh, kde se absolutně nenásilnou formou proplétá současnost s vyprávěním minulosti. Celý příběh se zdá tak hodně absurdní a neuvěřitelný; ovšem po krátké úvaze je zřejmé, že všechno do sebe zapadá a že je to příběh, který je naopak velmi uvěřitelný a realistický. A závěr knihy? Oblíbili jste si vraha a chápete jeho činy, neodsuzujete ho...

lapagerie
12.04.2022 4 z 5

Od začátku víme, že Jáchym je vrah. Ale až do konce je nejasné, kdo je oběť. A proč. Kandidátů na zabití je v příběhu hodně. A samotný příběh vypravěčky nabere pěkné obrátky. Musím řívt, že mě příběh příjemně překvapil.

Toňula
11.12.2021 4 z 5

Zajímavý psychologický román odkrývající nečekaná tajemství v rámci jedné rodiny, ale i tajemství dalších lidí, kteří se ocitají v její blízkost. Ve středu všeho stojí komplikovaná Emma, která svým chováním nenávratně zasáhne do životů ostatních a ovlivní zásadně jejich budoucnost.

ŠárkaStrnadová
27.10.2021 5 z 5

Další výborná kniha od paní spisovatelky.