Láska na Korfu

Láska na Korfu https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413444/bmid_laska-na-korfu-P20-413444.jpg 4 94 23

Tess Parksová se rozhodla: láska není nic pro ni. Při randění vyznává jedno pravidlo: po šesti týdnech každý vztah ukončí. Když ji tedy její nejlepší kamarádka se zlomeným srdcem pozve na holčičí výlet na Korfu, Tess je přesvědčená, že dokáže svou zásadu dodržet a zůstat v létě single. Jenže potká charismatického majitele restaurace Andrase… Tess, aby ho zbavila panovačné matky, souhlasí, že bude hrát jeho přítelkyni. Postupně jí však začíná docházet, že tenhle předstíraný vztah je to nejlepší, co ji kdy potkalo…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Single for the Summer , 2017


více info...

Přidat komentář

KateTheBlogger
26.11.2023 2 z 5

Knížka by byla fajn, kdyby mě po pár kapitolách nezačala neuvěřitelně štvát Tess alias hlavní hrdinka. Zatímco začátek knížky vypadá slibně a je vtipný, čím dále v ději se posouváme, tím protivnější je hlavní hrdinka.
Jako oddychovka na dovolenou je knížka fajn, ale dočetla jsem ji spíš kvůli tomu, abych zjistila, jak vše skončí, než že bych si její čtení skutečně užívala.

Nymfadora.T.
27.06.2023 4 z 5

Přeslazená, ale čtivá oddechovka, přesně akorát a dovolenou.


Gracinka
16.12.2022 3 z 5

Kniha mě moc nenadchla. Téměř nic se nedělo. Pořád se omílalo pár situací dokola.
Andras se Sonjou působili sympaticky, ale Tess byla neskutečně protivná rozmazlená princezna z města. Mezi ní a Andreasem nebyla žádná chemie.

Kristy.Seb
21.05.2022 4 z 5

Příjemná oddychovka, četlo se to samo. Velmi mě bavila želva. :) Vtipná ta Řecka kultura.

knihveru
14.05.2022 4 z 5

Vybráno pro ukrácení času před dovolenou v Řecku :) Kniha se čte velmi lehce. Pěkná červená knihovna. Někdy bych si však chtěla přečíst romantickou knihu s reálnými hrdiny. Kde nebude hlavní hrdina vždy svalnatý, opálený, bez deka tuku navíc a žena nebude jako manekýna s dokonalou postavou.

LucieVN
23.03.2022 5 z 5

Přenést se z postele s covidem do Řecka bylo fajn. Pohoda, žádné násilí, slunce, moře, krásný Řek a já měla chuť objednat letenku sbalit plavky a odletět do Kalami Bay taky.

Hakate
17.11.2021 4 z 5

Super a krásná oddechovka nejen na léto. V těchto pochmurných dnech, pro milovníka Řecka nebo přímo Corfu s covidem za zády, kdy se moc nikam nedostaneme, s hrnek kávy, Fety a oliv, nebo pro někoho, kdo si potřebuje vyčistit hlavu a chvíli nad ničím nepřemýšlet - ideální.
Pohodové čtení, místy humorné, doplněné o krásný řeckého Corfu.

musivila
06.09.2021 4 z 5

… buď ji žádá o ruku, nebo si neobvykle dlouho zavazuje tkaničky :-)

Mě tyto knihy v létě baví. Zas mám chuť sbalit kufry a vydat se do slunného Řecka. Díky autorce, jsem měla možnost poznat krásy Korfu, cítit horké slunce, rozpálený písek, vítr ve vlasech, zchladit se ve stínu eukalyptů, kochat se pohledy na azurové moře a přírodní scenerie, navštívit místní památky, ochutnat řeckou kuchyni, poznat zase něco z místních tradic - v podobě tradiční řecké svatby ... zkrátka nasát dovolenkovou náladu. Škoda, že hlavní hrdinka si tohle moc neužívala a zajímalo ji spíše připojení na WiFi a aby se nikde neocitla bez bot :) Ano, později je její fobie vysvětlena. Ale musím přiznat, že ze začátku mi Tess moc sympatická nebyla.

„Jsme na kopci. Na kopci by mělo být připojení k internetu. „ Třeba je vašemu telefonu taky horko,“ prohodil Andras. „Když ho na chvíli odložíte, aby si taky užíval dovolenou, a oba vychladnete a zklidníte se, třeba bude zase fungovat.“

Takže jsem chtěla původně dát jen 3*. Nakonec si však Řecko získalo i Tess a nebo že by to bylo jedním sympatickým Řekem?

„Myslím, že i když se snažíš svoje srdce chránit, i když se ho snažíš pevně uzamknout, přijde chvíle ...“ Odmlčel se. „Přijde chvíle, kdy se objeví někdo s klíčem.“

Pozn: kola se 3 cukry, to byla tedy síla!

Mrňous1
04.09.2021 4 z 5

Tak já mám ráda pohádky, takže kniha splnila má očekávání, příjemný příběh v příjemném prostředí. Zpočátku jsem se nemohla sžít s hlavní postavou, říkala jsem si, že to přece není možný taková nereálná postava, ale pak mi došlo, že to možná je právě až příliš reálný popis mladých žen dnešní doby...No ale knihu jsem dočetla do konce a určitě ve mě vyvolala pocit, že bych měla někdy navštívit Korfu...

Simstr
02.07.2021 3 z 5

Na léto k vodě ideální, když chcete vypnout a o ničem (ani o příběhu) přemýšlet. Takový průměr.

vera5841
27.08.2020 4 z 5

Trochu klišé a nepravděpodobný romantický příběh. Ovšem vsazený do nádherného prostředí, protkán zajímavými řeckými zvyky. Oddechovka na léto jako dělaná.

RockMartina
19.08.2020 5 z 5

Jako všechny knihy od Mandy Baggot odehrávající se na Korfu i v tomto příběhu nalezneme vše. Léto, moře, lásku a k tomu všemu nádherně popsané prostředí řeckého ostrova a lidí žijících zde. Mandy Baggot prostě Korfu miluje a zná a z jejích příběhů to přímo čiší :)

knihovnička007
30.07.2020 2 z 5

Knihu jsem si vybrala jako výplň mezi "krvavé" knihy. Je to moje druhá kniha od autorky (upřímně-první jsem četla před cca rokem a půl a nebýt Databáze, vůbec bych si na ni nevzpomněla).
Pokud od knihy čekáte jen odpočinek a milujete Řecko, nejlépe jste na dovolené, určitě knihu doporučuji k přečtení. Již od prvních stránek je jasné, jak to dopadne...
Zpočátku mi Tess lezla na nervy (to štítění se zvířat a přírody bylo příšerné), Andresiho matku jsem měla chuť uškrtit, protože tak příšernou matku bych nechtěla ani náhodou...
Ale jako v pohádce-vše se prosvětlilo, vyřešilo a byla velká slavná svatba...
Na odpočinek dobré, ale stačí číst a nepřemýšlet.
V každém případě nejraději bych sbalila tašku a okamžitě odletěla na Korfu...

sabca
20.07.2020 4 z 5

Příjemná romantická kniha odehrávající na ostrově Korfu. Zajímavá zápletka a občas jsem se i zasmála. Ještě zajímavější to musí být pro toho, kdo na tomto ostrově trávil dovolenou. Doporučuji

cukrovka
08.06.2020 3 z 5

Nečekejte žádné velké drama ani zápletku. Je to jednoduchá a nenáročná romantika. Děj poklidně plyne až dospěje ke šťastnému konci.

Zomy
04.06.2020 4 z 5

Mandy Baggot je taková dovolenková jistota. Příběhy jsou si velmi podobné, ale v tomto případě to není na škodu. Když si chci přečíst něco, kde se nemusím bát zbytečných intrik, nenávisti a překombinovaného děje, vím, že můžu sáhnout právě sem.

Trochu pohádka, jasně, ale proč ne. Navíc je evidentní, že autorka ve svých knihách popisuje místa, která zná a která má ráda.

Z Lásky na Korfu ta řecká atmosféra opravdu sálá a ačkoliv se může zkraje zdát Tess trochu nesympatická, nakonec je to romantika jako hrom.

monik84
03.05.2020 5 z 5

Nádherná , létem a dovolenou naplněná oddechovka .

pip11
07.03.2020 5 z 5

Moc pěkná a zábavná oddechovka, kde se Tess seznámí s Andrasem a celou jeho rodinou na přípravách pravé řecké svatby. Zároveň bylo moc hezky popsané prostředí, úplně jsem cítila to vedro a pálící slunce. Pěkné a příjemné čtení.

Nelička
21.02.2020 5 z 5

Řecko je moje srdcovka! A tahle knížka to zas jen potvrzuje. Atmosféra voňavých řeckých taveren mě pohltila hned od prvních stránek. Moc milá, nepřeslazená letní zápletka, ideální právě na pláž nebo i na cestu do/z práce... Nějak nemůžu najít, co bych knížce vytkla.... :)

veronika0382
14.10.2019 5 z 5

Tahle kniha je výborná romantická komedie, nadchne vás, naplní vás tou správnou dávkou romantiky a ukáže vám pravou řeckou náturu místních. Spolu s Andrasem a jeho rodinou se dokonce zúčastníte pravé řecké svatby a zažijete s nimi úžasné léto. Mandy Baggot je už pro mě sázka na jistotu. :-) Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách