Láska k nepříteli

Láska k nepříteli https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301864/mid_laska-k-nepriteli-bOr-301864.jpg 4 103 24

Bratři Bancroftové série

< 2. díl

Rafe Bancroft je jednoznačně darebák! Jenže tenhle sexy a nesnesitelný člověk se stal majitelem Forton Hallu, domova předků Felicity Harringtonové. Temperamentní kráska se rozhodla zachránit svou rodinu i sebe před zkázou, která jim od tohoto hezkého ničemy hrozí. Ale copak to jde, když noc co noc touží po doteku neodolatelného nepřítele? Rafe sice vyhrál Forton Hall v kartách, ovšem nemá v úmyslu se usadit. Ne, rád by sídlo prodal a vydal se za dalším dobrodružstvím – jenomže pozná Felicity. Zčistajasna je pro něj její náruč lákavější než všechny exotické země světa. Jeho přelétavé srdce to nechápe… Láska je však největším dobrodružstvím ve vesmíru!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Taming Rafe , 1999


více info...

Přidat komentář

Ála1968
29.06.2023 3 z 5

Po prvním díle jsem se těšila na Rafa a možná proto jsem zklamaná.S prvním dílem se to nedá vůbec srovnávat.Je to škoda.

miruska1
06.01.2023 5 z 5

Četlo sa to samo. Moc pěkné, řekla bych osvěžující. Docela som sa nasmiala.


beruzzka
25.09.2022 5 z 5

Druhý díl s Rafem byl lepší než první. Vždycky se mi líbí, když hlavní hrdinka není úplně hloupá a prozo jsem si Lis tak zamilovala. Nejvic mě pobavila chvíle, kdy si myslí, že je Rafael blázen a říká "on je schopný vyprávět, že byl u Waterloo" nebo když od říká dělníkovi, jaký je král a ona ho za to kárá :-D

prostě to bylo celé bylo vtipné, romantické, úžasně čtivé

Marci_Vaj
24.06.2022 5 z 5

Na Rafa jsem se těšila a nezklamala se, byl stejně vtipný jako v prvním díle :) May byla bezva a hodně příběh oživila :)
O kousíček lepší byl první díl, ale hvězdičky dávám stejně. Raf byl super.

Pedruska01
23.05.2022 4 z 5

Pokračování série Bratři Bancroftové, je opět jedna z knih, která se tu poflakovala, a tak jsem ji popadla k přečtení. Četlo se to dobře, svižně, hezky to odsýpalo. Je to napsané z několika úhlů pohledu, což vítám a styl byl v pořádku.
Hlavní hrdinka Lis byla celkem v pohodě, až na pár mušek jsem na ní nenašla nic, co by se mi vyloženě protivilo. Vlastně, když si to tak vezmu, tak jsem ji obdivovala. Měla toho celkem dost na bedrech. Bratr v tahu a mladší trošek divoká sestra se sídlem, které se spíše podobalo ruině, na krku. Bez ohledu na to, že v té době či postavení nebylo moc možností, tak všechna čest. Byla to taková miloučká mladá slečna, která by se neváhala obětovat. Její sestřička mě bavila. Bylo vtipné, jak tíhla k dlaždičské mluvě.
Druhý hlavní hrdina Rafe byl fajn. Už v minulém díle jsem se na něj těšila, a krom takové akce ke konci mi přišel až krotký. Není to špatně, jen jsem asi doufala ve většího výlupka. Bylo hezké, jak se z věčného mládence, který si užívá života a cestuje po celém světě, stává někdo, kdo našel důvod se konečně usadit a dělat něco, co mu není podobné, protože ho to naplňuje a baví. Byla to taková věc, která se dala očekávat, přesto malinko překvapila. Měla jsem ho ráda a bavil mě.
Ti dva dohromady, ač nebyli špatný pár, někdy se v rámci vztahu "neuměli" chovat. Ve smyslu, že mi to nepřišlo přirozené, nebo to bylo naopak náhlé a neuvěřitelné. Vždycky, zvlášť u takových knih se řeší a dělá velké haló z kompromitování, ale tady tak nějak nic. Pohoda párek. Tak já nevím, trošek mi to přišlo zvláštní. Ale také měli okamžiky, kdy se chovali skvěle. ;)
Děj byl pohodový, místy se scénář opakoval a relativně dlouho nebylo nic velkého, nic takového "hlavního". Převážně se to točilo kolem oprav domu. Právě až ke konci se to všechno rozjelo. Možná to mohlo přijít dříve, ale zase to není nic, co by mě nutilo knihu zahodit. I vzhledem k tomu, za jakým účelem jsem si knihu vzala. Ten závěr plný akce a nebezpečí jsem si užila. Celek se mi vlastně líbil a bavil. Bylo fajn, že se tam objevil, ačkoliv opravdu jen na mžik pár hlavních hrdinů z předchozí knihy. Potěšilo mě, že Jeho milost už není na přetažení latí, že se srovnal. Bylo na čase, v předešlém díle byl totiž víc než příšerný, slušně řečeno.
Obě knihy byly příjemné, milé, historické románky, u kterých si člověk odpočine a svým způsobem pobaví. Asi to není zas nic závratného, co by čtenáři ulpělo v hlavě na dlouhou dobu, ale je to příjemné. Co je výhodou, že ačkoliv oba díly patří do série, dají se číst samostatně.
Knihu bych doporučila, i když jsem na ní nalezla pár mušek, tak i tak stojí za přečtení, a které přispěli k tomu, abych malinko snížila hodnocení. Hodnotím ale krásnými 4*. :)

munka
20.11.2020 3 z 5

Oproti prvej knihe máličko sklamanie. May oživila príbeh, ale v celku niečo tomu chýbalo.

Maruš.D
14.10.2020 3 z 5

No musím říct, že mě Rafe zklamal. Těšila jsem se na něj a vlastně byl super do doby, než přijeli jeho kamarádi a začal se chovat příšerně a zabedněně. Obdivuju Lis jak to zvládala, protože já bych ho asi znovu seznámila s čajovou konvicí. May byla super a celkově kniha měla potenciál, ale bohužel mi tam vše úplně nehrálo. Zápletka se sousedem byla fajn, ale “drama” mezi Rafem a Lis bylo zbytečné. Skoro vůbec ani nevím, že tam nějaké probíhalo, jen se občas hádali, ale nikde jsem z toho nevyrozuměla, že by jeden z nich chtěl utéct. Takže scéna kde si “uvědomili, že bez sebe nemohou žít” mě nedostala tak, jak měla. Hodně toho pro mě bylo nedořešené, což se dalo zvládnout v epilogu, kdyby tam nějaký byl..
Docela zklamání po super prvním příběhu.

Arsi
20.07.2020 4 z 5

Stejně jako první díl bezva oddychovka s vtipem. Nejvíc se mi líbila May.

rampapa
10.04.2020 5 z 5

Krásný příběh a už se těším až si k této sérii budu vracet. Knížka se mi moc líbila a velmi jí DOPORUČUJI.

Rozinka28
20.01.2019 5 z 5

Příběh jako takový je o jedné vyhrané sázce, polorozpadlém panství, dvou slečnách a jednom dobrodruhovi, který se do jejich světa dostane, ani neví jak. Nechybí ani proradný hrabě ze sousedství a dávná půjčka. Příběh plyne lehce, stále se zde něco děje, autorka se tu tolik nešťourá v jednotlivých postavách ani jejich pocitech, což je milá změna od ostatních historických románů.

Katka313
05.11.2018 5 z 5

Byla jsem mile překvapená. Krásný příběh na venkově. Mnohem lepší jak první díl. Jen mě mrzelo, že nebyl žádný epilog :-(.

jaja1989
05.03.2018 4 z 5

Kdybych byla Felicity, tak bych nakopala svého bratra do .....

Adelin239
22.01.2018 5 z 5

Trochu jsem se zdráhala si tuto knihu přečíst, ale i tak jsem neodolala a koupila si ji. Vážně nelituji. Hned po prvních stránkách jsem se ponořila do děje a nemohla se od ní odtrhnout. Hlavně malá May si mě získala. Ihned mi byla sympatická a stejně tak i ostatní postavy, ale ona mi okamžitě přirostla k srdci.
Sice je tato kniha moje první od této autorky, ale určitě ne poslední. Prostě krásná oddechová knížka, kterou doporučuji přečíst :-)

jaja1989
20.01.2018 4 z 5

Super kniha s novym a zajimavym nametem.

cukrovka
07.01.2018 4 z 5

Příjemné oddychové čtení. Felicity s Rafem byli dobří, ale humor tomu dodávala May.

Enny4
22.11.2017 5 z 5

Za mě super knížka, líbila se mi více než první díl.

Kiwicatko
13.09.2017 3 z 5

Chvilkama sem se fakt zasmala :-) Bylo mile sledovat, jak do toho chlapec pada :-D
Cislo 28, jako jedna z moznosti jak zabit cloveka, bylo necekane a nadmiru originalni :-D

kacaaba
01.09.2017 4 z 5

Tento díl mi přišel lepší než první. Docela jsem se nasmála, příjemné čtení.

keiko33
19.05.2017 4 z 5

Mozno to nebolo take napinave a vtipne ako prva cast, aj napriek tomu to bol pekny pribeh ako sa z pekneho, mladeho svedobeznika, ktory neberie nic vazne, sa stane usporiadany a zodpovedny vlastnik sidla. Raf mi bol simpatickejsi ako jeho brat.

xindl007
05.12.2016 4 z 5

Já začala obráceně. Sáhla jsem v knihovně po této knize a až dodatečně jsem zjistila,že knížce předchází ještě jeden díl a týká se Rafaelova bratra. Někdy si ho jistě přečtu. Tuto knihu hodnotím vesměs kladně. Ano,z nezodpovědného hejska se až příliš rychle stal spolehlivý, zodpovědný a zamilovaný muž. No a co. Vždyť je to červená knihovna,člověk čeká,že to tak bude. Pokud by byl přerod pomalejší,přibyde dalších sto stran a knížka se bude táhnout jak žvýkačka.