Láska je na prd

Láska je na prd https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463500/bmid_laska-je-na-prd-7MA-463500.jpg 4 113 36

Queer komedie o tom, že zamilovat se možná není až taková pitomost. Patnáctiletá Phoebe má za to, že zamilovat se je zbytečné a ponižující, a tak se zařekne, že to nikdy neudělá. Pak ale dostane brigádu v místním second handu a shodou náhod, které nemohla ani trochu předvídat, tam narazí na Emmu... Dívku, která dost možná, aniž by o to vůbec usilovala, docela změní Phoebein pohled na věc. Neuvěřitelně vtipná romantická komedie nejen pro generaci Z, která svým humorem, nadhledem a otevřeností připomene seriál Sex Education nebo Deník Bridget Jones, kdyby ji psala Bridgetina dcera.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Love Is For Losers , 2021


více info...

Přidat komentář

E.T.007
03.12.2023 4 z 5

Aj keď miestami dej trochu viazne a vtedy sa to tam točí akosi dokola, bola to milá a vtipná oddychovka. Pheobe mi ako postava sadla. Možno preto, že mi jej myšlienkové pochody a názory dosť pripomínali mňa samu. Veľmi som si obľúbila aj jej tetu Kate - tiež by som takú chcela mať, bola proste bohovská.

Navyše, štýl, akým autorka knihu napísala, je zaujímavý a stránky vám doslova samy miznú pod rukami.

Uma
21.10.2023 2 z 5

Ze začátku je to celkem fajn, ale když jsem byla na straně 202 tak už mi to připadalo zbytečně moc dlouhé. Pořád se tam řešilo to samé a začalo to být příliš ohrané.


vevera6
07.09.2023 4 z 5

Oddychovka. Ty strašně krátký kapitoly psaný ve stylu "deníčku" jsou za mě ohromný plus, líp se udrží pozornost, knížka se pak zdá, že ubývá rychleji, zároveň čtěte pořád "něco" a ne 20 stránkový popis barvy trička hlavniho hrdiny.
Phoebe je občas na facku, zbytek času je ale docela vtipná.
Líbí se mi, že queer tématika je tu tak "subtle", je to tam okrajově, nikomu to nepřijde divný, žádná homofobie a podobné.
Minimum drama, prostě chill knížka.

Katrin2002
22.07.2023 3 z 5

Mě osobně ta knížka vůbec nesedla. Kapitoly byli krátké, což je super, hlavní hrdinka se občas chovala jako trupka, ale jinak sympatická. Příběh jako takový se mi táhnul a chvílemi mě nebavil, přišlo mi, že se kniha rozjela až na konci. Mrzí mě, že vtah mezi Phoebe a Emmy nebyl víc popsaný.

Marbla2004
14.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Tahle knížka byla v mnoha směrech pořádně ujetá a taky dost překombinovaná. Sexualita (šílený rozebrání sexu, což bych od YA knížky nečekala - orgasmus apod.), smrt, hybridní kočky a jejich sex, židovství, rakovina, dobročinnost, Downův syndrom, koloušek, rodič se nestará o dítě a radši cestuje s prací.... Konec byl pěkný a docela se mi líbila i Phoebeina mluva, ale jinak....

Knedlik12
02.04.2023 5 z 5

Kniha byla roztomilá, ale některé témata ve mě vyvolávají Asexuální sklony.

TPWK
15.03.2023 2 z 5

Knížka se možná lehce četla, ale romantika přišla až na úplný konec. Rozhodně pro někoho, kdo ronantiku moc nemusí a chce si spíš vychutnat příběh. Neviděla jsem zde určitou zápletku, ale i přesto se kniha dala číst.

Přečti_si
30.12.2022 3 z 5

Milá, zábavná knížka, všechny postavy jsem si snadno oblíbila. Ta romantika mohla být i ve větší míře a dříve, než v podstatě na konci, ale v zásadě mi to nějak nevadilo. Přečteno velice rychle a obálka je krásná!

kalinkacz
27.12.2022 3 z 5

Láska je na prd mě, stejně jako spoustu dalších, okouzlila svou jarní obálkou a přirovnáním k seriálu Sex Education. Jako takhle, pokud hledáte čtivou young adult oddechovku, tak by se vám mohla líbit. Já v příběhu bohužel neviděla nic přelomového, navíc mi neseděla hlavní hrdinka. S přirovnáním ke zmíněnému seriálu bych byla opatrná, nicméně pár stejných prvků jsem v knize viděla. Podtrženo, sečteno - oddechové čtení.

Locika
21.11.2022 5 z 5

Super knížka! Chytrá, vtipná, o životě. Tahle Young adult se vážně povedla.

jaja4
27.04.2022 3 z 5

Prvá kapitola super cynicky vtipná - sólogamia. Potom to skĺzlo do všedných koľají (práca v obchode) a ten cynizmus už bol otravný.

carol.schreave
31.01.2022 5 z 5

Tahle kniha se velice jednoduše čte. Možná, je to protože má krátké kapitoly, ale hlavně má čtivý děj. I přes moji čtecí krizi jsem ji měla za pár dní sfouknutou. Postavy mi byly taky hrozně sympatické. Nemám co vytknout… je to prostě dokonalé. DOPORUČUJU!!!

Mondaika
04.12.2021 3 z 5

teenagerský roman, kdy se zasmějete.

Lgbt love

BetSolo
17.11.2021 4 z 5

Tak ze začátku čtení jsem měla trochu problém přijmout ten typický teenagerský jazyk a vyjadřování a Phoebin vyloženě (někdy až moc) sarkastický pohled prakticky na vše. Zkrátka v něčem knížka úplně nesedla tomu, na co jsem obvykle zvyklá. Ale Phoebe mě zpočátku hlavně hrozně štvala :D Nicméně jakmile jsem se začetla, můj pohled na ni se postupně změnil a ve výsledku jsem si ji dá se říci docela oblíbila. Všechny postavy měly něco do sebe, nechyběly ani dojemné scény. Přišlo mi, že romantická linka neměla tolik prostoru, kolik jsem původně očekávala, avšak ve výsledku mi to ani nevadilo. Byla totiž moc mile popsaná. Knížce rozhodně nechyběly čtivost a vtip, a i když jsem začala číst s rozporuplnými pocity, nakonec se mi líbila. Ps: Akorát nechápu, proč tam všichni chodili pořád do Starbucks! :D Chodili tam častěji, než já se svými kamarádkami do CrossCafé a to je co říct! :D

senbja
02.11.2021 4 z 5

Vnučka se zmínila, že tuto knížku čte, tak jsem si ji půjčila v knihovně. Nejenže mě pobavila, ale také uvedla do světa mladých. Také jsem byla puberťačka, ale v mnoha ohledech hodně "zaostalá". :-)

Varjohukka
26.09.2021 5 z 5

Taková příjemná jednohubka. Už dávno nejsem cílovka, ale kniha mě velmi pobavila (přesto, že se zaobírá i neveselými tématy).

knihomolkaMist
02.09.2021 5 z 5

Tohle mi neskutečně sedlo do nálady. Ani nevím proč, ale už dlouho se mi nestalo, že bych četla knihu, od které se nemohu odtrhnout. Tohle byla pecka :) Přečetla jsem ji za jedno odpoledne a kdybych neměla jiné věci na práci, určitě bych ji přečetla na jeden zátah.
Je to neskutečné vtipné a jednoduché odpočinkové čtení, u kterého se fakt nasmějete. A i když úplně nemusím LGBT tematiku (jako přečtou si ji, ale prostě mám radši holka-kluk), tady mě neskutečně bavila!
Fakt užitá knížka a hlavní hrdinka byla tak protivná, až to bylo boží :D

Ditules
03.08.2021 4 z 5

Párkrát jsem se dost zasmála. Hybridní kočky! :)

Moltri
01.08.2021 5 z 5

Tahle kniha by byla skvělým dárkem k patnáctým narozeninám. Autorka tam perfektně zapracovala věci, který s tím věkem souvisí, a na který se nikdo ptát nechce, za což chválím.
Mě trochu vadila ta naivita a neustálé návštěvy Starbucksu, ale to je asi tím, že jsem jiná věková kategorie. Také lgbt romantika, která mě na čtení nalákala, se nekonala. Ale myslím, že to hodně vyvážil ujetý humor hl. hrdinky, který mi sedl a často nutil k zasmání.

Nikkey
25.07.2021 4 z 5

Díky formě deníkových zápisků se kniha rychle četla. I přes to, že měla téměř 500 stran jsem ji dokončila za 4 dny. Humor, sarkastické poznámky a trochu jiný pohled na svět hlavní hrdinky mě opravdu bavili. Její charakter byl oproti jiným knižním protagonistům odlišný a originální, nesnažila se čtenáři zalíbit. Skvělý lgbt román.