Kvítka v bytě

Kvítka v bytě https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404251/bmid_kvitka-v-byte-LBy-404251.jpg 5 89 21

Mohli bychom si nalhávat, že pokojová kvítka rostou jen z naší lásky. Mohli bychom vám poradit, jak ve tmavém bytě pěstovat světlomilnou rostlinu, a přesvědčivě vám namlouvat, že doma můžete mít kvítka bez péče… Žádný takový! Kvítko je živý organismus a v květináči je plně odkázáno pouze na nás. Pokud už teď tušíte, že se vám o ně nebude chtít pečovat, raději si žádné nepořizujte. Pokud jste rozhodnuti, že se o ně starat budete, jen ještě nevíte jak, v této knize vás to naučíme.... celý text

Přidat komentář

Anya636
27.01.2024 4 z 5

Na rozdil od jinych, modernich, oku lahodicich, knih o pestovani pokojovek je tato opravdu nabita informacemi. Nezdrahala bych se ji doporucit zacatecnikum i pokrocilym. Obsahuje vice tedtu nez fotek a neni ji to ke skode.

Verrrunka
06.10.2022 5 z 5

Skvěle sepsaná kniha plná dobrých rad. Ocení jak začátečníci, tak zapomětlivci :)


Silwinka87
22.08.2022 5 z 5

Super knížka plná rad a krásných fotek. Díky holkám jsem se naučila, jak se o kvítka starat a které pokojovky si mám pořídit domů..

petra1394
25.03.2022 5 z 5

Úplně úžasná kniha!!!! Našla jsem tam pro mě tolik nových informací, opravdu skvělý návod jak ke svým zeleným společníkům přistupovat. V porovnání s knihou od holek z Pokojovek je tahle pro mě mnohem užitečnější, bohužel. Doporučuju všemi deseti a navíc se prodává za skvělou cenu

daza.dt
23.06.2021 5 z 5

Jasně, stručně, přehledně psané. Krásné fotky - graficky čistě provedené - nádhera.

evelýny
14.05.2021 3 z 5

Kniha zakoupena přes internet na základě pozitivních komentářů zde na DK.
Na první pohled mě nijak neupoutala.
Když se však začtete, získáte užitečné informace o pěstování pokojových květin nejen pro začátečníky.
Množení rostlin z pecek? Zajímavá doporučení pro citronovník, mango, avokádo.
Víte, co jsou to kykatky nebo řasokoule? Tedy čtěte.
Já si nakonec zvykla i na neobvyklá pojmenování ,, kvítko - kvítka." ( že by pragocentrismus? )
Přiznám se: Při zběžném prolistování v prodejně bych knihu nekoupila, ale za podrobné prostudování opravdu stojí.
Nakonec smíření.

Stejně se poohlédnu po jiné.

,,A co je toto?"
,,Řasokoule."
,,K čemu to je?"
,,K ničemu.

P S.: Tak to jsem si oddychla :-)))
P.P.S.: ,,Mičurinec" ze mě už nebude...

martinka.exner
03.04.2021 5 z 5

Myslím, že jedna z nejlépe zpracovaných knih o zahrádkaření v domácích podmínkách, která je aktuálně na trhu. Za mě palec nahoru.

sporran
11.02.2021 5 z 5

Bezva knížka pro pokojovkáře pohodáře... Taková moderní, co má šmrnc a odpovídá přesně na to, co vám vrtá hlavou.

Jamolina
30.01.2021 5 z 5

Bezva knížka pro všechny nadšené kvítkomily. Oceňuji, že autorky tolik neřeší nároky konkrétních květin, ale věnují se péči o pokojovky víc obecně, aby čtenář chápal jaké podmínky, prostředí a péči potřebují. Dozvěděla jsem se nové zajímavé věci a to už kvítka dost dlouho pěstuju.

Libris_Na_Ex
07.07.2020 5 z 5

Skvělý průvodce pro pěstitele kvítek. Líbilo se mi, že vám autorky prostě neřekli udělejte tohle a kytka bude spokojená, ale vysvětlili vše i s botanického/vědeckého hlediska. K tomu čtivý styl psaní a krásné fotky.

ipkkk
02.06.2020 5 z 5

Skvělá kniha pro nadšence do pokojovek. Přesto, že se pěstováním již nějakou dobu zabývám, dozvěděla jsem se spoustu nových a důležitých informací, které jinde nenajdete. Takže moc doporučuji !

hana5094
09.05.2020 5 z 5

Velmi užitečné informace o správném pěstování pokojovek prokládané sarkastickým humorem. Navíc to byl i vizuální požitek co se týče fotek.

Edeltruda
09.04.2020 3 z 5

Pěstování pokojovek je v této knize popsáno srozumitelně, včetně obsáhlé a praktické kapitoly o množení doma, prozrazeny jsou různé praktické vychytávky (jak zamezit bílým skvrnám na keramických květnících, eko prostředky proti škůdcům, pěstování tropických rostlin ze semínek, seznam nejedovatých rostlin nejen pro rodiče a chovatele...) Přesto mám ke knize dvě velké výhrady. Kniha podrobně popisuje péči jen o pár skupin a druhů pokojovek, informace k ostatním jsou v obecném textu, kde se zpětně velmi špatně dohledají. Protože kniha nemá ani rejstřík nebo rozpracovanější obsah, nezbývá než prolistovat a pročíst znovu velkou část knihy. Jako absolutní laik jsem doufala, že mi objednaná kniha pomůže i pojmenovat některé z darovaných rostlin, které mi nebyly známé. Jenže bez obrazového přehledu rostlin nebo alespoň popisků rostlin u fotografíí mi ani v tomto kniha vůbec nepomohla. Kdybych si ji neobjednala na základě pozitivních ohlasů přes interenet, ale prohlédla si ji nejprve v knihkupectví, nekoupila bych si ji. Stručnější, méně obsáhlá, ale lépe strukturovaná kniha Zdravé pokojové rostliny nakonec v tomto moje očekávání naplnila lépe.

M1ra
19.02.2020 5 z 5

Srozumitelná, milá knížka, obohacená nádhernými fotografiemi.

FofrNožka
18.02.2020 4 z 5

Krásně srozumitelně popsaná knížka. Pro naprosté amatéry, kteří rozeznají mrkev a tulipán ideální. Rozhodla jsem si "zakytkovat" byt. :-)

angloumene
21.01.2020 4 z 5

Velmi příjemně pojatý úvod do světa květin. Zatím jsem květinám přistupovala spíše z pozice pozorování - na tomhle místě se jí daří/nedaří, tahle zálivka jí ne/vyhovuje atd. Kvítka v bytě nabízí návod, jak ještě rozvinout tehle selský přístup. Už se těším na jaro a na velké přesazování! :)

Mánička178
09.11.2019 5 z 5

Jestli tuto knížku o kytkách nepovažuje někdo za nejlepší, pak je jistě tou nejvtipnější :) Celá je taková lidsky a s láskou napsaná, nechybí vyzkoušené a funkční rady. Je vidět, že autorky mají svoje květinky nakoukané a jsou s nimi opravdu sžité. Přeju jim, ať se daří, a kdyby náhodou někdy měla vyjít dvojka, pak to jen uvítám :)

renataab
01.08.2019 5 z 5

Nádhera... Je to knížka do každé knihovny - potěší zkušené a poučí začátečníky. Nádherné fotografie. Velmi střízlivě, "po selsku" a nekomerčně vychází jako celek. Vzpomínek na svou babičku jsem se neubránila.

pampelišinka
01.06.2019 5 z 5

Úžasná knížka od úžasných autorek, která by měla být biblí každého pěstitele pokojovek a která zachránila a zachrání ještě hodně trýzněných kvíteček. ♡

ochwey
04.04.2019 5 z 5

Perfektní. Zaprvé jsou holky z Kvítek sympatické a vždycky skvěle poradí, takže jsem věděla, že je chci nákupem podpořit. A zadruhé, ta knížka! To je poklad. Moc oceňuju, že to nejsou jen profily květin, jak bývalo běžné v knížkách o pokojovkách v devadesátek, ale spíš je to komplexní popis toho, co rostliny potřebujou, založený na selském rozumu a ne na nějakých komplikovaných poučkách. Od světla přes substrát a hnojení až ke škůdcům. Čestné místo v knihovničce!