Květiny na zahrady, balkóny a terasy

Květiny na zahrady, balkóny a terasy https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456280/bmid_kvetiny-na-zahrady-balkony-a-terasy-iJo-456280.jpg 5 1 1

Karin Greiner, odbornice na pěstování rostlin radí, co je třeba dělat, aby na zahradě, balkónu a terase již od časného jara vše kvetlo. Při tom pomáhají vyobrazení květin s popisem péče o jednotlivé druhy rostlin, kalendář doby květu, rozmnožování a přezimování rostlin.

Literatura naučná Hobby Zahrada
Vydáno: , Jan Vašut (Vašut)
Originální název:

Fruhlingsblumen , 1992


více info...

Přidat komentář

ddkk
23.10.2020 5 z 5

Útlá, přitom užitečná příručka, která mě kdysi inspirovala k netradiční výsadbě květin do všelijakých truhlíků a květináčů i všemožných nádob. Dokonce jsme měli na našem balkónu i přenádhernou vistárii, které se teď už pár let líp vede na zahradě.

Autorka doplnila popisy květin i poetickými a mýtickými zmínkami, třeba u kosatců (lat. Iris) jsem se dočetla: Íris, okřídlená pomocnice bohů a bohyně duhy, je patronkou jména velkého rodu kosatců, který zahrnuje desítky druhů s několika tisíci kultivary. Láskyplně se těmto zvláštním květinám říká orchideje severu...

Příručka se dá občas číst jako kniha, je v ní spousta zajímavostí a inspirací, navíc obsahuje skoro osm desítek barevných fotografií a přes dvacet barevných kreseb. A musím zmínit i perfektní a zasvěcený překlad Václava Větvičky, který knihu lehce obohatil o vlastní postřehy.

U mne plný počet, milovníkům květin doporučuji.