Kůň za dolar

Kůň za dolar https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180843/kun-za-dolar-180843.jpg 5 108 21

Kůň za dolar série

1. díl >

Casey Blueové je patnáct let a jejím největším snem je vyhrát třídenní soutěž v Badmintonu – nejtěžší a nejnáročnější koňský závod všech dob. Jenže bydlí v ošuntělém domě v londýnském East-Endu, jejího otce právě pustili z vězení a o koně se stará v jezdecké škole Hope Lane, kam chodí hlavně nadšenci a milovníci koní, ale trénovat na závody by tu snad nikoho ani nenapadlo. A tak se Casey pomalu smiřuje s tím, že její sen zůstane jen snem. Jenže náhoda ji přivede do cesty Storma a nemožné se zdá na dosah ruky. Podaří se jim ale překonat všechny překážky a nezapomenou přitom, co je na světě nejdůležitější? Přečtěte si příběh o velké koňské lásce a o tom, jak je důležité nepřestat snít!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The One Dollar Horse , 2012


více info...

Přidat komentář

Lovehorses365
05.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Momentálně jsem tuhle knížku dočetla a nemůžu tomu uvěřit!
Absolutně...!
Ze začátku mi to připadalo nuda a v sekci chystám se číst jsem tuhle knihu měla asi půl roku...
V knihovně jsem si ji objednala až když jsem nevěděla co jiného si objednat ..
Casey je uuuuzasnaaaa!
A Storm!
Já ho mám tak strašně ráda ..
Už od začátku kdy ho koupila( jak všichni víme za jeden dolar) jsem si ho zamilovala...
Je strašně krásnej....
Lidičky..
Chtěla bych znát někoho takového jako je paní Smithová...
Nechápu(teda možná asi jo) jak mohla být tak ....
To je jedno ..
Prostě je ...
Mega dobrá...
Ale ten tatínek Casey( bohužel jsem teď zapoměla jak se jmenuje) mě brutálně nastval!
Jak mohl něco takovýho udělat ...?!
Copak mu nedošlo že Casey Storma doslova miluje...
A nakonec taková třešnička na dort....
Peter...
Miluju hooooo!
P.S. I když nevím proč...Ale prostě je ...
NEJLEPSIIII!

_wejunkaa_
02.01.2024 5 z 5

Příběh mladé Casey Bluesové mě dostal víc, než cokoliv jiného. Dokonce jsem schopna říct, že se kniha četla sama. Drama, které se po celou dobu čtení odehrává je nepopsatelné. K nezaplacení. Každá kniha má čtenáři něco po přečtení dát, u této knihy se nebojím říct, že mi ukázala cestu. Máte sen? Držte se ho! Příběh Casey nebyl rozhodně procházka růžovou zahradou, ale o tom to je. Držet se svých snů ať to stojí cokoliv. Storm je kapitola sama o sobě. Lidská vytrvalost nezná meze. Casey měla rozhodně víc trpělivosti, než rozumu a možná proto se ze Storma, koně, který byl poslán na jatka, stane v průběhu knihy to, co si Casey nejvíc přála. Její přítel, kamarád a to nejvíce důležité v tomhle příběhu, parťák na společné cestě za snem. Knihu hodnotím rozhodně 5/5 a už teď se ponořuji do příběhu druhého dílu této knižní série.


Gracinka
27.12.2023 5 z 5

Když pominu to, že v reálu by se nikdy nestalo, aby se začátečník s nezkušeným koněm během dvou let dostal na úroveň 4 hvězd a ještě vyhrál, tak se mi příběh líbil.

IrmgardRiviere
23.05.2021 5 z 5

Tuto trilogii jsem četla hodně dávno. A velice se mi líbila. Knihy jsem si musela koupit znova, a někdy si je opět přečtu. Zejména první díl se mi velice líbil.
Je to milé a oddechové čtení, především pro mladší čtenářky, ale líbit se bude i ostatním.
Děj zde popsali ostatní, takže jej vypisovat nebudu, ale příběh o Casey a Stormovi ve mně ještě dnes vyvoláva husinu, napětí a dobrou náladu. :D

Klarka201
10.01.2019 5 z 5

Tato kniha vypráví o dívce jménem Casey. Casey je patnáct let a její sen je vyhrát nejtežší závod na koni. Problém je, že nemá dost peněz natož vlastního koně. Jenže potom se jí do cesty připlete Storm. Storm není ani hezký, ale ani vycvičený.
Překvapilo mě jak dostala odvahu a Storma zachránila. I když věděla že nemá šanci ho uživit.
Nejvíc mě zaujala chvíle kdy Casey chtěla celý závod vzdát, ale Storm jí oplatil laskavost a závod s ní z posledních sil doběhl.
Tuto knihu doporučuji, protože je velmi zajímavá a vypráví nejen o sportu a závodech, ale také o velké koňské lásce.

Zarga
17.09.2018 5 z 5

Příběh se odehrává v Jezdecké škole Hope Lane. Hlavní postavou je Casey Blueová. Příběh je o patnáctileté Casey, která ráda jezdí na koních. Z jatek si za dolar koupí koně kterého pojmenuje Storm. sním se pokouší vyhrát Badminton Horse Trials což jsou slavné závody. Casey pilně cvičí, ale v cestě jí stojí spoustu překážek. Dostane se na tyto závody? Zvládne vyhrát Badminton Horse Trials?

Kate_Hall
28.12.2017 4 z 5

Knížka byla oddechová s velmi dobrým nápadem. Líbilo se mi, že v tom byla i špetka o lidském chování, se kterým se můžeme setkat v realitě. Děj je uzavřený, takže mě překvapilo, že existují i další díly.

Magdalena5
29.05.2017 5 z 5

S koňskou trilogií jsem začala před dvěma lety - vždy záležitost několika nočních hodin, moc se mi líbila. Schéma stejné, ale vždy dokáže zaujmout. Na další díly jsem si vždy musela počkat po návratu knih od čtenářů. Proto jsem jednotlivé díly četla na přeskáčku, ale vůbec to nevadilo, ráda jsem se začetla.

Milovnicekoní
06.05.2017 5 z 5

Přečetla jsem celou trilogii a moc se mi líbila! Kniha je čtivá a také ji doporučuji všem koňákům!

Kiwi24
20.04.2017 5 z 5

Neskonale dojemné. To jsou dvě slova, která mě po roku od toho, co jsem tuto knihu četla. napadnou jako první.

Dikyld
13.08.2016 5 z 5

Čekala jsem od této knihy všechno, ale opravdu jsem nečekala, že mě až tak mile překvapí! Už od první stránky jsem četla se zatajeným dechem, jak to bude dál a když jsem to dočetla, musela jsem to číst znovu. Opravdu vřele doporučuji, protože je to snad nejúžasnější trilogie a kniha, co jsem kdy četla.

lena8240
04.07.2016

Jelikož jsem aktivní jezdec, tak tato kniha pro mě byla celkem oddech. Chápala jsem vše - kniha není určena moc pro ty, kteří nemají o jezdectví zájem. Děj byl pro mě trochu předpokládaný až pohádkový, ale jinak se dá dobře číst :)

Jekysek
31.01.2016 2 z 5

Nápad se mi líbil, zachráněný koník, s potenciálem, dívka, která si jde za svými sny...
Ale příběh se mi zdál dost jednoduchý, hrozně předvídatelný, chybělo mi nějaké hlubší pozadí na kterém by se odehrával (i když to mám asi nároky z fantasy...)
Oddechovka fajn, nic moc na přemýšlení. Pro koňáky lehké počtení :)

NikiMedy
08.09.2015 5 z 5

Krásně napsaná kniha a rozhodně se dostala na seznam mých nejoblíbenějších.

Anette Abeja
27.12.2014 4 z 5

Celkem zajímavé bylo na příběhu to, jak si hlavní hrdinka plní své sny a za žádnou cenu se jich nechce vzdát. Někteří absolutně nevěří, že by něco takového mohla dokázat, ale najde se i pár takových, kteří možná také tolik nevěří, ale i tak ji podporují. Akorát vyvrcholení této knihy bylo jasné už od začátku, což bych brala jako velký mínus. Pokud hledáte nějaký strhující příběh o koních, tak tohle asi nebude přímo to pravé, ale i tak se mi kniha celkem líbila.

warca
29.10.2014 3 z 5

Nic extra, ale pro milovníky koní asi krásný příběh. Musím uznat, že autorka umí vážně dost dobře psát!

TerkaHor
02.10.2014 5 z 5

Wow!! Ta kniha je úžasná.

Marisa
03.07.2014 5 z 5

Tak tahle kniha byla BOMBA!! Naprosto úžasně jsem se do ní začetla a Casey a Stormovi jsem držela palce ve všech závodech. Tato kniha patří mezi mé nejoblíbenější :-)

konik
14.06.2014 5 z 5

Moc hezká knížka, jen má moc anglickýcj názvů. Vřele doporučuji:))

Linu
21.04.2014 5 z 5

Úžasná kniha - bylo to skvělé a pohodové čtení. Velmi kvalitně napsané. Děj hodně rychle ubíhal, což je pro mě také plus... autorka se tam nezabývá nesmyslama a píše stručně a jasně.

Štítky knihy

koně pro dívky koňské dostihy příběhy o koních

Autorovy další knížky

Lauren St John
zimbabwská, 1966
2013  90%Kůň za dolar
2015  93%Jako blesk
2014  88%S větrem o závod
2016  92%Měsíc v sedle

Kniha Kůň za dolar je v

Právě čtených1x
Přečtených187x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených26x
Knihotéce36x
Chystám se číst40x
Chci si koupit17x
dalších seznamech3x