Lovec

Lovec https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128894/bmid_lovec-Hxf-128894.jpg 4 40 40

Krycí jméno Tesseract série

1. díl >

Thriller je nabitý napětím, sexappealem a smrští dech beroucích akcí. Mistři svého řemesla nedávají svůj život lacino, ať už jsou to zločinci nebo agenti ruských výzvědných služeb. Když jde o ztracený arsenál, který by mohl zničit svět, je možné úplně všechno. Kdo je tu padouch a kdo hrdina?

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Killer / The Hunter , 2010


více info...

Přidat komentář

knihomolka525
14.08.2021 5 z 5

už dlouho jsem nečetla tak kvalitní triller.Autor klidně strčí do kapsy zvučnější jména spisovatelů stejného žánru.Způsob zpracování je tak podrobný ,že máte pocit že sedujete film.Velmi kvalitní překlad.Kniha je objemná ale hustě popsaná ,takže vám oči při čtení nepřeskakují hluchá bílá místa.Jó ,to byly časy!Doporučuji.Na své si přijdou muži.Jsou zde popisovány dosti podrobně zbraně

TeaPeter
12.12.2019 5 z 5

Velmi dobrý thriller. Postavy i děj uvěřitelné. Hlavní postava někomu může připadat jako superman na steroidech, ale autor přece jasně píše, že je dobrý, fakt dobrý, a jen díky tomu je stále na živu. Kdyby nebyl tak dobrý, tak by přece kniha skončila už v tom pařížském hotelu. A to by byla škoda. Dalo by se namítnout, že téma "soukromého" projektu vysokého špióna tu už bylo mnohokrát v knihách z šedesátých až osmdesátých let, ale v této knize to není nosný motiv, takže to ani nevadí. Těším se na další díl.


janina66
09.01.2019 5 z 5

Za mě super. Přečteno jedním dechem

nero 13
08.05.2018 4 z 5

Tato kniha je takový manuál pro nájemného vraha. Když jsem na straně 36 napočítal už devátou mrtvolu, tak jsem si říkal že to bude pěknej masakr, potom se tempo zabíjení trochu snížilo ale masakr to stejně byl. Vzhledem k tématu knihy jsem si vzpomněl na vraždu kmotra Mrázka a jsem zvědavý jestli se někdy dozvíme kdo byl zadavatel jeho vraždy.

xxBILLY
09.01.2018

Výborný akční thriller, někdy až moc akční,
velmi dobře se četl, vhodný na zfilmování.

konicekbily
12.01.2017 3 z 5

Autor svou bohatou fantazii uplatnil někdy až trochu přehnaně. Určitě to není nejlepší thriller, který jsem kdy četl.

trudoš
15.11.2016 3 z 5

Viktor řeší problémy. Patří mezi naprostou elitu a o to větší je pro něj překvapení, když se on sám stane zcela nečekaně problémem někoho jiného. Problémem, jenž vyžaduje přístup skutečného profesionála. A ne jednoho. Rovnou každého, co je k mání.
Tom Wood nabízí vše, čím disponují moderní akční filmy. Sice nijak neochromí zápletkou a sem tam zbytečně přešlapuje na místě, to však vyvažuje překotným spádem, spoustou násilí, šplíchanci krve a chlapáckých hlášek. Vtipná a nápaditá akce je namíchána s prvoplánovým dějem, ve kterém se všichni drží přidělených rolí - v kostce čistokrevná zábava bez vyšších ambicí, přičemž ke slovu přijdou i podlí Rusové a jejich jaderné hlavice. Prostě lahůdka.
Bohužel, ta nalajnovanost je ve výsledném hodnocení trochu na škodu, stejně jako umělé postavy a natahovaný děj. Být kniha o dvě stě stran kratší, hodnotil bych určitě lépe. Takhle to čekání, kdy se postavy konečně přestanou vybavovat a začnou po sobě zase střílet, bylo chvílemi docela otravné.

renefer
18.10.2016 4 z 5

Sice nejsem příznivcem špionážních akčních thrilerů, ale tohle se četlo stejně jako by se dívalo na akční film. Opravdu dobře napsané včetně bojových scén. jenom ten sex-appel avizovaný na obálce mi tam jaksi chyběl :-)

Michal_ctenar
06.06.2016

Hodně rychle přečteno...
Na první pohled příběh klouže jako po másle, ale pokud se nad některými částmi člověk zamyslí, tak přijde na to, že by hlavní hrdina musel být křížencem Supermana a nějakého zdatného boha (třeba Promethea?).
Kdyby došlo na zfilmování, tak asi uvidíme největší výbuchy v dějinách kinematografie :-)

MikeDV3
13.04.2016 4 z 5

Tahle kniha si zatraceně koleduje o zfilmování. Akce skoro na každé stránce. Jedinou výtku mám ke konci, který mi přišel zmatený. Každopádně thrilleristům (:-) určitě doporučuji.

ciniminisek
27.07.2014 4 z 5

V příběhu se střídá několik pohledů, kde přesto je psán ve třetí osobě, což považuji za skvělý tah, jelikož čtenář si může oblíbit právě toho koho chce a ne toho, kdo je mu podstrčen.
Pokud máte rádi Kobru 11 a MacGyver, je právě tato kniha určená pro Vás.
Mistr ve svém oboru, někdy až nesmrtelný Tesseract nám zajistil skvělé čtení, ale také mnoho šoků a nepříjemných zvratů.
Krev, smrt, akce a napětí, to vše se skrývá za Viktorem Tesseractem.

jantar31
31.08.2012 5 z 5

Akce,akce,akce.......................neskutečný nářez.
Na prvotinu velmi podařené.
Tom Wood se stavá hvězdou na poli akčního trileru.
Další kniha , která si koleduje o filmové zpracování.

Štítky knihy

špionáž CIA nájemní vrazi

Autorovy další knížky

Tom Wood
anglická, 1978
2022  68%Někdo klepe
2012  81%Lovec
2013  70%Nepřítel