Král zbojníků Robin Hood

Král zbojníků Robin Hood https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45675/bmid_kral-zbojniku-robin-hood-h8L-45675.jpg 4 50 8

Robin Hood: věčný obhájce spravedlnosti, hrdina ze Sherwoodu... Starou legendu v podobě, jak ji znáte ze slavného filmu s Kevinem Costnerem v hlavní roli, předkládá v knižní podobě spisovatel Simon R. Green (adaptace scénáře Pena Denshama a Johna Watsona).

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: , Cinema
Originální název:

Robin Hood: Prince of Thieves , 1989


více info...

Přidat komentář

modroocko
16.03.2024 5 z 5

Četla jsem ji jako náctiletá nespočetněkrát a možná se k ní ještě někdy vrátím.

maryzka
20.11.2022 2 z 5

Řekla bych, že tam popsán film.


georginaa
16.09.2022 5 z 5

Tohle zfilmování se mi líbilo ze všech nejvíc. Tak jsem i porovnávala knihy, prostě čtení bylo příjemné a za Robinem Hoodem jsem stejně stále myslela na Kevina Costnera.

Kory98
08.04.2019 4 z 5

Jedna z mých oblíbených. Vyrostla jsem na seriálu s Michaelem Praedem v hlavní roli, ale pak se mi dostala do ruky tato knížka a Kevina Costnera v hlavní roli musí člověk zbožňovat i kdyby nechtěl. Moc dobře napsané, ke čtení se pravidelně vždycky po pár letech vracím.

Atanone
14.01.2019 4 z 5

Když jsem kdysi jako mládě četla Robina Hooda, nevěřila bych, že díky filmu budu tohle zpracování ve zralém věku číst jen a jen kvůli té bestii Nottinghamovi. Jistě. Neglorifikuji padouchy, z toho jsem vyrostla, takže si rochním z bezpečné vzdálenosti. A protože čtení v tomhle případě prostě nemůžu mít bez obrazu a zvuku, dodávám jen:
„Thank you, Mr. Rickman, odešel jste moc brzy“.

StihOMam
29.03.2017 3 z 5

Nesmrtelný příběh v knize najdete. Je to ale spíš knížka mého mládí, takže doporučuji dobrodruhům a dobrodružkám náctiletého vydání. S dovětkem: originál je originál.

Peter.Melon
06.05.2012 4 z 5

Skvělá kniha o Robinu Hoodovi!Také jsme ji četl jako dítě.Líbí se mi.Je v ní napětí i akce.Robin Hood je má oblíbenná historicko-fiktivní postava hrdinného lukostřelce.Film s Kevinem Costnerem jsem samozřejmě také viděl.Simon R.Green je dobrý autor.Určitě stojí alespon za jedno přečtení.

Skallarix
23.01.2011 4 z 5

Ačkoliv přepis scénáře slavného stejnojmenného filmu s Kevinem Costnerem v hlavní roli, který byl natočen s trochou dle legend slavného anglického zbojníka Robina Hooda, i dle předlohy románu "Robin Hood" od Alexandra Dumase - a hlavně fantazií "továrny na sny" jménem Hollywood, má u mne tato kniha své místo. Nevím, zda-li to bude mým někdejším nadšením pro tuto historickou postavu, umem Simona R. Greena, či nostalgií, ale tak či tak, kniha se mi líbila o poznání více, než film samotný - ačkoliv jak jsem již psal, paradoxně se jedná "jen" o přepis scénáře do knižní formy, beletrie....