Kouzlo ostrova

Kouzlo ostrova https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71905/kouzlo-ostrova-71905.jpg 5 2 2

Má malý ostrůvek ležící mezi Anglií a Francií tu moc, aby vyprahlé srdce starého dobrodruha, který před lety opustil ostrov a svoji rodinu, po návratu znovu začalo cítit náklonnost a lásku ke svým blízkým? A přijme krachující rodina s pěti dětmi navrátilce znovu do svého srdce?

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Topičova edice
Originální název:

Island magic


více info...

Přidat komentář

Koka
18.07.2021 5 z 5

Děkuji autorce předchozího komentáře, že pro mne objevila překrásný literární poklad! Vlastní děj příběhu - když by ho měl člověk suše převyprávět - působí všedně, poněkud nasládle romanticky. Jenomže způsob jeho zpracování je podmanivý, přesvědčivý, překrásný a navíc obohacený popisy jakéhosi jedinečného ostrova ležícího mezi Anglií a Francií, kde se mísí jazyky, způsoby, tradice. Vylíčení charakterů všech (i epizodních!) postav je natolik zajímavé, moderní, přitažlivé, s velikou dávkou psychologického poznání jednotlivch typů lidské povahy, místy i s humorem a vtipně (pobavila mě charakteristika nemehla - služky Toničky i výroky jeptišek), že jsem nevycházela z údivu nad tím, že tak "dávné" dílo může působit natolik moderně. A v českém překladu mě zaujalo třeba i to, že již v roce 1946 překladatelka pro označení majetného člověka použila slovo "zazobaný" - to bych byla čekala až od literatury mnohem mladší :=)).

vikaa
07.06.2013 4 z 5

Zajímavá a neprávem opomíjená kniha autorky známějšího díla Malý bílý koníček. Zpočátku jsem se nemohla do knihy zcela ponořit, ale nakonec mě její děj pohltil. Líbilo se mi vylíčení charakterů všech pěti dětí de Frocqovy rodiny - jejich silné, autoritativní a krásné matky Ráchel i "slabého" talentovaného Andrého, který svůj talent obětoval, aby uživil svoji rodinu (což se mu zrovna moc nedaří). Nečekaný příchod tajemného cizince na ostrov a do domu de Frocqů změní nenávratně osudy všech zúčastněných....
Takovéto knihy se již dnes nepíší,takže pokud máte chuť vrátit se do dob,kdy čas plynul pomaleji, sáhněte třeba zrovna po této knize.


Autorovy další knížky

Elizabeth Goudge
anglická, 1900 - 1984
2007  88%Malý bílý koníček
1948  70%U zeleného delfína
1947  90%Kouzlo ostrova

Kniha Kouzlo ostrova je v

Přečtených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x