Kost v krku

Kost v krku https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354653/bmid_kost-v-krku-HY1-354653.jpg 3 33 10

Kost v krku je napínavý mafiánský román, propečený jak nejlepší steak a říznutý pořádnou porcí zábavných postav a suchým humorem. Aby ne, vždyť se jedná od debut ďábelského šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina. Děj zasadil do restaurace na Manhattanu, v níž se někdo rozhodl provést vraždu. Šéfkuchař Tommy Pagano musí zapomenout na všechno, co se naučil v kuchařské škole, a začít jednat.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Bone in the Throat , 1995


více info...

Přidat komentář

janka84
03.02.2022 3 z 5

Po téhle knize jsem sáhla kvůli jejímu autorovi. Byla jsem zvědavá,jak se náš oblíbený šéfkuchař z televizního pořadu zhostil role spisovatele. Nu, četla se mi dobře, jelikož jsem u ní kulila oči Holt moje první kniha o mafiánech a jejich praktikách. Taková kniha...pro chlapy.

Jaruš7
02.01.2022 5 z 5

Knižní delikatesa s příchutí drog, mafiánskou brutalitou, kořeněné neodolatelnou čtivostí.
Tak nějak asi vypadá v Americe boj o prestiž restaurace, nebo o zisky za každou cenu.

Pastva pro představy gastronomických kreací se stálou nelítostnou hrozbou kolem dokola.

Citace:"On chce svý prachy, a to pravidelně. Už žádné , dělám co můžu, .Prostě mi dáš ty zasraný prachy. Včas. Půjč si je. Okradní svoje společníky. Tohle je vážná věc. Viděl jsi Kmotra, ne?"
"Páni," řekl... shlížeje do svého talíře. " Teď nevím, jestli je to k jídlu, nebo k navození orgasmu."

Štítek - černý humor je nemístný.
Překladatel si u mě šplhl.

Superčtivo.


Leona333
14.01.2021 2 z 5

Tak tato kniha byla pro mě špatně stravitelná. Svým obsahem a všemožnými ingrediencemi, mi připomíná anglický vánoční pudink. Nic proti pudinku, ale i zde bylo v knize nacpáno a překombinováno mnoho věcí, vztahů a zábavy najednou...

tchaj
28.10.2019 4 z 5

Super čtivé a zábavné. Hodnocení kolem 55% je nesmyslně nízko, určitě tomu dejte šanci !

Ladiva
25.04.2019 2 z 5

Pre mňa "nic-moc" kniha. Ak mám použiť kuchársku terminológiu, tak: jednotlivé prísady boli zle nadávkované, nesprávne zamiešané a celé to bolo nedochutené.

zee
03.11.2018 2 z 5

Bourdainovy Důvěrnosti z kuchyně byly syrovou sondou do kuchařského byznisu. Kost v krku si z této sondy půjčuje několik motivů pro postavení zajímavých kulis méně zajímavému ději. Zmíněné motivy, ať již drogová a sexuální náruživost kuchařů, jejich gastronacismus, způsob práce v kuchyni, noční hýření a neodvratné životní vyhoření, to vše však v příběhu působí někdy až moc střípkovitě, nic ze zmíněného není rozpracováno tak, aby to příběh dokázalo unést. Jako hlavní téma mi pak tedy vychází dobrovolné či vynucené udavačství. Člověk se ale ztrácí, kdo všechno komu donáší informace a z jakých motivací. Hlavní morální dilema Tommy Pagana, který je sous-chef nikoliv šéfkuchař, jak je uvedeno v popisku,spočívá v oscilaci mezi rodiným zlem (nezradit strýce mafiána) a policejním dobrem (udržet se na svobodě). Celé řešení situace však přináší zklamání v podobě vtíravého dojmu, že se vše vyvrbilo tak nějak samo a Tommy vlastně nemusel nic extra vynalézavě podnikat, jak bylo očekáváno a proklamováno. Dojem z celého děje a jeho kulminace je spíše tedy rozpačitý. Další věc, která mě dráždila jak kost v krku byl vztah Tommyho s jeho šéfkuchařem (jehož jméno se z nepochopitelných důvodů dovídáme až asi ve třetině knihy, načež ho v druhé třetině zase zapomínáme). Jejich foglarovské kamarádství mi přijde na tento typ knihy zcela nepatřičné, příliš bratrské a důvěrné. Ale kdo ví, možná autor čerpal jen z nějaké své přímé zkušenosti. Z mého pohledu to však knize trochu ubírá. A takových drobností by se asi našlo více.

111moni
02.05.2018 2 z 5

Přečteno, ale jen proto,abych věděla, koho to byla mrtvola nalezena v úvodu. Jinak rozvleklé, nezáživné, nudné,rádoby mafiánské,ale tak nějak jen trochu,ale zase když, tak drsně, jako by se autor rozhodl, že když krutost, tak hodně ...a pak zase kuchyně. Takové nemastné neslané, člověk by řekl, neurazí to,ale ani nepotěší a nemá člověk potřebu si to pořídit zase.

iška
04.03.2018 3 z 5

Když to vezmu z toho kuchařskému hlediska, bylo to pro mne to, co nasytí, abych nepadla hlady, ale žádný velký požitek nepociťuji. Žádné “boule za ušima” ani zrovna “nemlaskám”. Ale mám knihu do výzvy.

Janniska
21.02.2018 5 z 5

Taková Kuchařsko-mafiánská oddechovka.Není to detektivka,spíš příběh.Doporučuju číst když jste najedení,na každé stránce jídlo,vaření...a odklizení nevhodné osoby :-)

rasputin
05.01.2018 4 z 5

Je to v podstatě takový guláš, jehož základními ingrediencemi je hodně černý humor, mafie a FBI, kde rukopis kuchaře je znát téměř na každé stránce. Zábavné a oddychové čtení.

Štítky knihy

mafie vaření černý humor

Autorovy další knížky

Anthony Bourdain
americká, 1956 - 2018
2012  79%Důvěrnosti z kuchyně
2017  60%Kost v krku
2006  85%Šéfkuchař na cestách
2009  91%Bez servítku
2007  73%Nevábné chuťovky

Kniha Kost v krku je v

Právě čtených1x
Přečtených47x
Čtenářské výzvě18x
Knihotéce79x
Chystám se číst19x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x