Kořist

Kořist https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202520/mid_hon-korist-4Mu-202520.jpg 4 249 45

Hon série

< 2. díl >

Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Gena však nepronásledují jen krvežízniví lovci, ale i vzpomínky na dívku Záři, která zůstala v Ústavu pro studium glupanů. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy. Na svém útěku se dostanou až do lidské komunity žijící na tajném místě vysoko v horách. Když si začnou myslet, že jsou konečně v bezpečí, události naberou nečekaný směr. Gen poznává, že nový svět, který objevili, je možná stejně zlý, jako svět, který opustili. Nepřátelé se najednou valí ze všech stran. Genovi a Sisy začíná být jasné, že nemají nic než jeden druhého. Pokud se nestanou kořistí…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Fantasy

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Prey , 2013


více info...

Erlif
Erlif
09.06.2023 4 z 5

U druhého dílu jsem zvažovala jestli dát hvězdy 4 nebo 3, nakonec jsem si řekla, že dám 4.. Knížka je cílená na mladší čtenáře a ti, si myslím, dostanou, co očekávají.

Co napsat k ději a zároveň nespoilerovat (pozor níže je dost komentů, kdy spoilerují a jako spoiler se neoznačily :( )

Obsah knížky píše, že se Gen a ostatní dostanou do lidské "Vesnice"... ze začátku se děj drobet vleče... Krugman a spol mi přišli hrozně nesympatický (já si je představila jako obtloustlé pedofily) a jen jsem čekala, kdy se případně změní lokace nebo vezmou řízení vesnice do svých rukou... ale počkat, oni to jsou děti... No a závěr knížky, to se nedalo odložit, ani přerušit, pecka a i proto tomu dávám o hvězdu víc...

Schullerka
Schullerka
08.05.2022 2 z 5

O chlup lepší než první díl, ale pořád dost podprůměrná kniha. Záři nahradila Sisy, takže kluk má nad kým věčně slintat a přemýšlet jak úžasná ta holka je. Přehršel nesmyslných přirovnání jako třeba: "Kolem krku má uvázanou černou šálu, která připomíná krunýř černého škorpióna." nebo " Klesá ke mně s vlasy staženými dozadu a jeho doširoka otevřené oči připomínají dvě hrdličky." Tohle přirovnání doteď nechápu, co se tím básník snažil říct.

A když ignoruju tohle všechno tak zápletka byla až zbytečně úchylná. Jako vždy Gen se proměňuje v hrdinu, kterému se ve výsledku nic nestane ale v jeho stopách nechává jen mrtvé, kteří ups umřeli kvůli jeho blbostem.


Dédečko75
Dédečko75
23.04.2020 5 z 5

Výborný příběh, každý díl jenom zhltnu a těším se na další

caldap
caldap
12.03.2019 5 z 5

Tento díl se mi líbil ještě víc než první, kniha se čte velice pěkně, je opět psaná formou vyprávění. Těším se na další díl.

KillHurt
KillHurt
15.12.2018 4 z 5

Druhý díl začíná a končí akcí. Prostřední část se poněkud vleče, zbytečně vysvětluje věci, které již vysvětleny byly a nebo jsou očividné. Naštěstí se dá prostřední část rychle přelouskat. S přivřením očka nad některými nelogičnostmi se v žánru fantasy jedná o zdařilou knihu. Ve svém vlastním subžánru je určitě nadprůměrná. Palec nahoru za absenci zbytečných srdcebolných kotrmelců. Náznaky romantiky tam jsou, dokonce i klasický milenecký trojúhelník, ale když vám jdou po krku soumračníci, tak nemá čas se rozplývat nad něčí krásou a charismatickým profilem. Doufám, že si pokračování zachová vzestupnou tendenci.

jitka7
jitka7
19.09.2018 4 z 5

Trošku mě štvala hrdinskost Sisy... ona by asi porazila celou tlupu. Ale zase jsem si to vykompenzovala popisem civilizací, divností nového, objeveného světa. Až jsem si říkala, pane bože, autor má fantazie. Vedlejší postavy zajímavé a strašně se mi líbilo postupné odhalování úmyslu vědce.

Nikoll2
Nikoll2
10.08.2018 4 z 5

Jelikož mne první díl této trilogie moc nezaujal a pojetím upírství mě trochu zklamal, nebyla jsem si jistá, zda se mám do pokračování vůbec pouštět.
Druhý díl mne však překvapil a byl pro mě zajímavější. Hlavní postavy, ke kterým jsem si v první části tohoto příběhu nevytvořila žádný vztah, jsem si oblíbila a s chutí jsem pokračovala ve čtení jejich příběhu. V knize se vyskytuje i spousty nečekaných zvratů, které jí přidávají na napětí a čtivosti. Také se zde dozvídáme o historii tohoto světa, což nám v mnoha ohledech změní pohled na jeho ,,dnešní'' podobu.
Doporučuji!

Irena77
Irena77
25.07.2018 5 z 5

Super kniha

Malarkey
Malarkey
22.03.2018 4 z 5

Druhý díl série Hon mě taktéž hodně bavil a utvrdil mě ve skutečnosti, že tahle trilogie v rámci young adult fantasy není vůbec zlá...a popravdě se divím, proč filmaři zrovna jí vynechali a zaměřili se na příběhy jiné. Druhý díl je, řekl bych o trošku méně akční oproti ostatním dílům, ale zase více popisuje to, co se v minulosti dělo, čímž si vytváří živnou půdu pro závěrečný třetí díl. Za mě spokojenost. Andrew Fukuda umí brilantně popisovat prostředí a jeho příběh se čte opravdu s lehkostí.

todilka
todilka
18.03.2018 4 z 5

Oproti prvnímu dílu šla kvalita vzhůru. Napínavé, zajímavé a plné akce i zvratů. O lidech a lidské společnosti vypovídající mnohé. Do postele ke chřipce ideální :-) otevírám třetí díl :-)

Dmjouuu
Dmjouuu
09.03.2018 4 z 5

Druhý díl mě velmi bavil, stejně jako úvod této série. Oproti jedničce je tu ještě víc akce, opět nechybí zajímavá rozuzlení a má to švih. Jako oddechovka s učitou dávkou naivity to slouží naprosto skvěle, hned jsem si musel objednat závěrečný díl trilogie a těším se na něj.

witko
witko
26.10.2017 3 z 5

Čtivé to je, což o to, ale předvítalné taky. Nechci být zbytečný rejpal, pár věcí mi tam "neladilo". Čtu jen setrvačně, abych věděl jak to dopadne.

parvitas
parvitas
17.10.2017 2 z 5

Tak napínavé pomerne dosť, ale také predvídateľné až strach. Neuveriteľné prežitie, nechápem, že to tak autor naťahuje...

Princezna22
Princezna22
01.07.2017 5 z 5

Tyblaho, já se nestačím divit... Tohle je naprosto dokonalá série,jako že jsem ji neobjevila dřív!!! Tahle kniha byla totiž ještě ctivejsi než první díl!! wow! Wow!!! Autor mě strašně překvapuje.. U téhle knihy jsem si myslela že to bude takhle a najednou nastal zvrat a já málem měla infarkt. Úplně jsem hltala stránku za stránkou... Asi jsem blázen, ale opravdu dočíst knihu za jeden večer a jít kvůli knize spát skoro v jednu ráno, no proč ne.. Ale nemuselo mi to vzpusobit málem infarkt či mrtvici.. :-D prostě peckaaaa!!!! Doporučuju!!!

Veronika33
Veronika33
27.05.2017 5 z 5

Tak táto séria je jazda, fakt veľmi dobre napísaná.Druhý diel bol ešte pútavejší ako prvý, hneď sa púšťam do tretieho. A som veľmi rada, že som ich začala čítať až po kúpe všetkých dielov, lebo inak by som mala asi absťák, tak sa to dobre číta. Odporúčam!!!!!

maruschka
maruschka
19.04.2017 4 z 5

Tohle je taková "fyzická" série, fakt pošušňání pro všechny fobiky :-). Ale teda až na nějaké faktické chyby (z jednoho batohu je najednou spousta nacpaných batohů atp.) a dost divný převod (občas je překlad příliš silné slovo) jsem spokojená a těším se na další slizy, hnisy a cejchy v posledním dílku.

Matita310
Matita310
10.04.2017 5 z 5

Napínavé od začátku do konce. Hned jdu začít číst třetí díl.

Sarah11
Sarah11
22.01.2017 4 z 5

Oproti prvnímu dílu neskutečný posun. Po přečtení Honu jsem byla z téhle série dost zklamaná a neměla jsem chuť číst dál, ale tohle byl obrat o sto osmdesát stupňů. Prvních sto stran se sice opět trochu táhlo, ale později už to dostalo spád a nepustilo mě to, dokud jsem to nedočetla. Tahle dystopická tématika mi prostě sedí víc než přeplácané fantasy. Opět by se tu daly najít věci, které mi úplně nesedly, a nějaké logické nedostatky, ale musím říct, že jsem si tenhle příběh opravdu užila. Dokonce jsem si i vytvořila nějaký vztah k hlavním hrdinům, což jsem po prvním díle už ani neočekávala. Tahle kniha je důkazem, že ne všechna pokračování musí být nutně horší než první díl. Jsem zvědavá na Past.

Alethea_k
Alethea_k
17.07.2016 5 z 5

Oproti prvnímu dílu je vidět obrovský posun. Akce od začátku do konce a to doslova. Zamilovala jsem se do této trilogie a jsem zvědavá, jak to celé dopadne.

Alena_S
Alena_S
11.01.2016

Ještě napínavější než první část, a oceňuju víc lidí a míň... toho, co si říkalo lidi.

Štítky knihy

antiutopie, dystopie, kakotopie upíři napětí pronásledování

Autorovy další knížky

Andrew Fukuda
americká
2014  75%Hon
2014  81%Kořist
2015  81%Past

Kniha Kořist je v

Právě čtených3x
Přečtených368x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených15x
Knihotéce250x
Chystám se číst113x
Chci si koupit27x
dalších seznamech7x