Konec vlka samotáře

Konec vlka samotáře https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14674/bmid_konec-vlka-samotare-lm3-14674.jpg 5 299 15

Koniáš série

< 4. díl

Koniáš na stezce pomalu, ale jistě stárne. Přibývají zkušenosti, jizvy, vzpomínky i ztráty a samozřejmě nepřátelé. Jednou ho všechny přízraky minulosti dostihnou a on se s nimi musí vypořádat. Je otázkou, zda tentokrát bude břitká mysl spolu s břitkým ostřím stačit. Jedno je jisté – řez půjde opravdu hluboko. Přežije osamělý vlk?... celý text

Přidat komentář

MichalHoráček
12.01.2023 5 z 5

Pěkná "jednohubka", ale ještě se s Koniášem neloučím, čekají mě povídky.

Terva
08.03.2022 5 z 5

„Všechno,
do čeho jsem se
v poslední době namočil,
klouzalo krví
a smrt sklízela bohatou úrodu.“

Na začátku zastihneme Koniáše v celkem pohodové náladě. Popíjí Cabernet Sauvignon. Jenže trochu z té barbarské povahy má i této restauraci. Nechává si víno převařit s hřebíčkem a skořicí. Pokud to místním číšníkům vadí, nedávají to na sobě znát. A samozřejmě jej obsluhují. Jak dlouho Koniášovi tato pohoda zůstane se dá počítat na minuty.

Malá ochutnávka:
Seděl jsem pohodlně rozvalený v křesílku, dlouhé nohy natažené daleko před sebe, a hosté podniku i číšníci se tvářili, že jim to ani trochu nevadí. Skoro to vypadalo, že jim nevadí ani mé ošuntělé oblečení, meč v odřené pochvě opřený o kraj stolu, aby byl po ruce, a kuše na druhé straně.

Zatím relativně v klidu sleduje dění v restauraci a pozoruje několik místních žen. Ženy zde mají stejná práva jako muži. Tedy, pokud sami chtějí. A smrtí jedné z nich začíná tento krátký, leč velmi povedený příběh. Koniáš s kapitánem Valerem tu zachraňují její výsost Annemari Dask. Ano, tu dívku, kterou před třemi lety Koniáš vykoupil z otroctví a zavedl jí domu. Žena, a už je opět v nesnázích.

Citát: Barbaři! Nemají označené víno a ženy tady nepoužívají spodní prádlo.

Příjemná jednohubka. Je tu plno soubojů, dobrodružství a dokonce i lásky. Akorát Koniáš to neměl moc jednoduché. Ke konci to má napětí se slušnou dávkou překvapení..... Je to jedna z mála knih, nebo spíš povídek, co mám v elektronické podobě. Psaná knížečka už se za rozumnou cenu nedá sehnat. Ale mě to nevadí. K příběhu se časem ještě vrátím.
( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )

Citát: Svět není špatný, když od něj nežádáte příliš a máte dost peněz, abyste si mohli dovolit dobré víno.


duben
06.07.2021 5 z 5

Tenhle díl Koniáše mě moc bavil a užil jsem si to včetně příjemného závěru.

olaf7277
18.02.2020 5 z 5

Super.....

tomas2677
11.06.2019 5 z 5

Dle me Luxusni konec serie, dost me potesilo ze konias je dal zminovan v novem pribehu o baklym. Jen by me zajimalo kolik lidi uhadlo z jakeho rodu je a kdo je jeho otec. Coz me dostalo rozesmalo a o to vic mam celou serii rad, ikdyz jsem to cele musel precist asi 5krat nez jsem zjistil co a jak.

hanzmb
16.02.2019 5 z 5

Vždycky jsem měl raději tichého zabijáka Koniáše, než hromadu svalů Baklyho. Bohužel na každého jednou dojde. Takovýhle strašný osud si ale chudák Koniáš opravdu nezasloužil...

tonysojka
20.11.2018 5 z 5

Western v zamaskovaný v obleku fantasy,příběhy s Koniášem jsou podle mne krapet kvalitnější než příběhy o Baklym

hanpari
22.12.2017 3 z 5

O něco lepší a o hodně kratší než díl minulý. Co dodat?

Janadvorackova
22.12.2017 4 z 5

V pětačtyřiceti teda už žádný mladík, ale furt mu to jde, klukovi jednomu, zjizvenýmu :).

Námět novely je trochu pohádkový. Takový ten scénář o záchraně krásné panny. Ale je to plné překvapení. No a znáte tu báji o hledání panny v kupce sena, žejo :)?

JohnyR
07.11.2017

Takové volnější pokračování je v povídce (tak 100 stran) Cesta domů https://www.databazeknih.cz/povidky/cesta-domu-13153

- Fuksinka, myslím že to někde zmiňoval ale nebylo to v sérii s Koniášem, možná v Baklym...

Bediczek
18.10.2017 3 z 5

Nevím jak může středověká postava používat přirovnání jako např. "protáhnul jsem se jak gymnasta", přijde mi to poněkud nedobové.

Finskej
24.05.2016 5 z 5

Zřídkavěji vídaný exemplář moderní literatury, kdy hlavní hrdina – a, nedej bože, dokonce hlavní hrdina ságy – neskončí a la Sean Bean, tedy špatně až kurevsky špatně, anóbrž naopak. A co je na tom nejlepší, napsáno je to vtipně a s humorem. Jakkoli mívají nešpatné konce dost často ulepenou pachuť sladkého sirupu, tady to neplatí a čte se jedním dechem. Bravo.

Eigis
16.09.2013 5 z 5

Důstojný závěr série, na kterou autor naváže Baklym.

Fuksinka
23.07.2013 5 z 5

Dík moc neOk - díky tobě jsem měla z celé knížky o hodně menší radost. Když někdo vykydá pointu hned do prvního řádku komentáře a ani nenapíše: spoiler, zasloužil by od Koniáše dostat za vyučenou.

Jinak knížka suprová, vtipná, napínavá. Mimochodem pane Žambochu: nechcete nám konečně prozradit ze kterého rodu Koniáš pochází? Mám určitou teorii.... :-D

antragus
22.06.2011 5 z 5

Moje první srážka s fantastikou vůbec. Říkal jsem si že je to takové malé, že to nebude přinejhorším bolet ani v peněžence, ani při čtení. Nebolelo! A Žamboch mi společně s Koniášem na těch sto a něco stránečkách dostatečně vysvětlili jaký smysl má fantastika a přesvědčili mě o ní...