Komplikace

Komplikace https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179902/komplikace-179902.jpg 3 53 18

Sériový vrah, který svým obětem amputuje pravou ruku, je buďto vyšinutý, nebo musí mít pro své morbidní konání velmi dobrý důvod. V Praze, obtěžkané historií, legendami, násilím i přeryvy totalit, se takový důvod najde. Zapomeňte na fráze o matičce stověžaté, na pohlednice z Karlova mostu, na davy turistů. Lee Holloway, hrdina thrilleru Komplikace, je Američan, který se při pátrání po osudech zmizelého bratra v metropoli na Vltavě zaplete do sítí intrik stejně temných jako černá magie. Komunistická tajná policie, nacistická okupační moc i dvorní mágové císaře Rudolfa – ukazuje se, že to vše nějak souvisí s jedinečnými a nebezpečnými hodinami vybavenými horologickou komplikací, díky níž lze měřit čas dopředu i dozadu současně. Isaac Adamson (1971) je autorem čtyřdílné řady s postavou novináře a amatérského detektiva Billyho Chaky odehrávající se v Japonsku (2002–2004) a za román Komplikace byl nominován na Cenu Edgar (2013). Žije v Portlandu, baví se přípravou webové komiksové série StakeOut a nevlastní hodinky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Paseka
Originální název:

The Complication , 2013


více info...

Přidat komentář

edna084
09.06.2020 5 z 5

Skvělá knížka s wow koncem.

trudoš
24.10.2018 3 z 5

Povedená ich-forma vyprávění, skvěle zvládnutý popis Prahy z pohledu cizince a atmosféra v mnohém evokující Urbanovo Sedmikostelí. To jsou nepopiratelné klady románu Komplikace. Jenže ta zápletka, pane spisovateli, ta zápletka. Pominu-li fakt, že se po sto stranách rozplizne do neurčita, aby se následně bezprizorně motala na místě, vyvrcholí v natolik absurdním finále, že jsem měl problém pobrat tvůrčí záměr. Šokující? Ano. Ujeté? Dvakrát ano. Kdyby se celý román nesl v duchu nadsázky a recese, neměl bych s tím problém, ale takhle mi to až příliš zavánělo nevydařeným nápadem, byť originálním. Nesedla mi přitom ani slohová koncepce, kdy je hlavní linie protkána občasnými návraty do minulosti, jež jsou sice zajímavé, ale bez konkrétního vysvětlení jak s čím souvisí, takže prostě jen kalí vodu a celou osnovu pouze znepřehledňují.
Isaac Adamson rozhodně píše svižně a napínavě, jenže děsivost se mu ztrácí ve zmatenosti a komika v drasťárnách. Kombinace hororu s humorem se zkrátka musí umět.


Ivka2
16.03.2018 2 z 5

Sympatické na tomto příběhu bylo, že se odehrává u nás. příběhy, které se knihou prolínaly by také nemusely být tak zlé, ale celkový dojem z knihy je velmi zvláštní. Příběh ve mě zanechal velmi podivný pocit a asi dlouho bude trvat, než po knize znovu sáhnu.

GabrielleE
07.11.2017 3 z 5

Tahle kniha je hodně podivná. Dočetla jsem jí, ale místy už jsem se dost nudila. A také moc nechápu jak to vlastně dopadlo.

AnetaPospisilov
11.09.2017 3 z 5

Zajímavá knížka, která ani nijak zvlášť nepřekvapila, ale ani neurazila, bavila mě a bylo to zase něco jiného, když se děj odehrával v Praze. Nebylo to jen cizí město někde na severu.

michalka S.
24.07.2017 3 z 5

Kniha se mi celkem libila jen jsem asi na klasicke severni detektivky ☺️

Fondis
19.09.2016 3 z 5

Docela dobrý no. Me to přišlo nějaký zmateny. Ale zase kdyby tam nebyly ty "intermezza" zase by to ztratilo smysl. Zvláštní kniha. Každopádně prijemna změna po všech těch severských krimi, co mám ted za sebou. Pěkně sem proplul Prahou i vlastně historii města. Když byla zmínka o Rudolfu II., vybavil sem si prostě vždycky Wericha

pavlina361
02.09.2016 1 z 5

Dlouho se mi nestalo,ze by mě kniha tak nebavila. Od knihy jsem čekala více,nedočetla jsem.

DejnaDee
26.02.2015 1 z 5

Na knihu jse se moc těšila, už proto, že jsem na ni četla celkem pozitivní recenze a hlavně proto, že děj se odehrává v Čechách v Praze. Zajímalo mě jak bude vykreslena Praha a s ní i tajemné legendy a pověsti. Musím se přiznat, že jsem ale zklamaná. Dějové linky byly komplikované mnohdy zbytečné a já se přiznám, že jsem se v nich dost často ztrácela a nějak postrádala jejich smysl. Většina záhad v nich nastíněných zůstane čtenářovi nevysvětlena. Celkový dojem z této knihy je zmatečný, překombinovaný a tak nějak nedodělaný.

endroo25
25.02.2015 3 z 5

Kniha celkem svižně ubíhala. Námět je výborný, jenom trochu nedotažený. Něco mi tam prostě chybělo. Jelikož je v knize více dějových/časových linek, tak jsem čekal ke konci nějaké větší sjednocení a vysvětlení všeho. Závěr knihy je podle mě ošizený.

Artie
05.06.2014 5 z 5

Kniha, která od první věty šlape jak hodinový strojek a nepoleví. Skvěle namíchaný koktejl dobrodružného příběhu s tajemstvím, hororu a pražských pověstí. Doporučuju jako chytré zábavné čtení.

vincek1
01.06.2014 2 z 5

Kniha, která stojí zato nepřečíst. Podle klasiky " Kdybych to byl býval věděl", nečetl bych ji. Dvě třetiny o ničem, časté skoky do vzdálené i nedávné minulosti, prostě zmar na zmar a závěr v nekonečnu. Už dlouho jsem podobnou knihu nečetl a doufám, že číst nebudu. Nedoporučuji knihu k přečtení, jednalo by se o ztracený čas.

Mikisan
27.05.2014 4 z 5

Napjatě jsem obracel stránku po stránce a čekal co se z toho vyklube. Mazec!!!

alibaba72
01.04.2014 3 z 5

Tak nejak nevim, zajimavy napad, cte se to rychle, ale ten zaver, to uz jsem nejak nedaval. Komplikace je opravdu komplikovana, ale znalost o Praze a jejich povestech me prekvapila, ani ja toho tolik nevim, ale na druhou stranu, vseho moc skodi.

moni.ka
11.03.2014 2 z 5

O co víc jsem se na knihu těšila, o to větší bylo zklamání. Jediné, co je třeba vyzdvihnout, je autorova znalost pražských reálií i legend, které možná mnohdy neznají ani pražáci sami. Bohužel z toho všeho autor udělal tak nesouvislý guláš, že mi připadalo, jako když knihu zapomněl dokončit. Myslím tím po dokončení přečíst a vyškrtat všechny zbytečné postavy a pasáže. Práce by to bylo dost: nechápu smysl a souvislost kapitoly o StB s hlavní dějovou linií, dopisy židovského starožitníka, postavu Věřina syna, ve zbytečných detailech se patlající popis historie chronografu - proč to tam vůbec bylo? Jen to odvádělo pozornost od hlavní dějové linky (která by sama o sobě byla celkem slušná). Postava holčičky/zlého a ošklivého skřeta v červených šatech - a Byl-Kellyho...naprosto zbytečné a s magickými historkami o pražských "strašidlech" a tajemných postavách nemající nic společného...Pražská magie je přece tajemná, prchavá a hrůzu jen naznačující - na rozdíl od těchto postav vzbuzujících ošklivost detailním prvoplánovým popisem. NE NE NE. Knihu jsem dočetla jen silou vůle a proto, že knihy se přece dočítají ;-). Dvě hvězdy jsou opravdu jen za ty dokonale zvládnuté pražské reálie.

cr8g
09.01.2014 5 z 5

Tahle knizka je jeden velkej mindfuck ... dokonalost

llor
04.01.2014 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem, doporučuji každému, koho zajímá mystická Praha. Dozvěděla jsem se spoustu nových pověstí :-)

veratom
28.11.2013 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, které jsem poslední dobou četla! Skvěle napsáno, od začátku napínavý a strhující děj. Velmi překvapivá knížka. Moc se mi líbí i to, že se odehrává v Praze na místech mně známých. Vtipně napsáno.
Opravdu doporučuji úplně všem, tahle kniha rozhodně nezklame!!!!!!

Štítky knihy

Praha sérioví vrazi

Autorovy knížky

Isaac Adamson
americká, 1971
2013  67%Komplikace

Kniha Komplikace je v

Přečtených63x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených4x
Knihotéce63x
Chystám se číst27x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x