Kokrhací hodiny

Kokrhací hodiny https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42235/kokrhaci-hodiny-42235.jpg 4 10 4

Je to prezentováno jako moderní pohádky pro děti, ale není to tak úplně pravda. Každá pohádka v sobě skrývá kritiku a posměch, týkající se tehdejší totalitní společnosti.

Přidat komentář

Alix
24.03.2024 4 z 5

Kniha je opravdu kouzelná a může se líbit dětem i dospělým i když každému z jiného důvodu. Dětem pro mile absurdní příběhy a dospělým, zvlášť pamětníkům, pro spoustu narážek na předlistopadový režim. Četla jsem ji jako dítě a pak až po mnoha letech jako dospělá. A nestačila jsem se divit.

majáček
25.01.2022 5 z 5

Krásné pohádky a ilustrace jsou kouzelné. U pohádky ,, Vlašské klobouky je velmi milá kresba klobouků. Nejvíce mě zaujala pohádka ,,Rychlíky". Tam oznamují poslové s třemi různě barevnými prapory v jakém stavu se rychlík nachází. Mě rozesmálo to, když posel s černým praporem oznámí nepříjezd vlaku, tak cestující se i rozhodnou jet opačným směrem a nebo jdou domů. Doma si v klidu počkají na další den, že možná uvidí lepší zprávu od posla a vlak pojede. Ještě jedna mě zaujala. ,,Kokrhaci hodiny", ty nepřestanou kokrhat ani pod vodou. Takové hodiny bych opravdu nechtěla a ani nikomu nedoporučila. Všichni je chtěli mít a pak se jich nemohli zbavit. V knize jsou náznaky na některé věci, které se děly v období, kdy autor knihu psal. To si však sami po přečtení posoudíte. Autor s touto knihou mě mile překvapil.


Matematicka
28.10.2019 5 z 5

Výborná kniha pro předčítání rodičů dětem. Baví se rodiče, baví se děti. Děti zřejmou nesmyslností vykresleného "světa", rodiče jeho až příliš často nápadnou podobou s realitou. Naše děti si na silnici před domem nakreslili křídami kruhový objezd, který vede do Obrácených lívancovic, Poradovic nad Schůzí, do Černého lesa i na další místa a všechna tato báječná místa teď navštěvují v realitě i ve fantazii. Takže tato kniha (nejen) pro děti funguje výborně.

Taťka Hraboš
25.02.2017 4 z 5

Tak tahle knížka mi připravila hned dvě překvapení. Nejprve nepříjemné - po prvních kapitolkách jsem si říkal, co to je, pro koho je to vlastně psáno, do obvyklé knížky pohádek pro děti má tedy určitě daleko - nezvyklá ich-forma, suchý reportážní styl, příběhy šly často až do absurdity, i pro mě bylo mnohdy nepochopitelné, co vlastně jimi hodlá autor naznačit, natož pak pro děti. A pak přišlo druhé - příjemné - překvapení, když jsem zjistil, že starší syn (7 let) je z knížky nadšený. Zásluhu na tom ale mají zřejmě hlavně některé pro děti atraktivní příběhy, jako je ten o lvovi, krokodýlovi, sněhulácích, škole nebo kloboucích.