Klenoty klasické evropské kuchyně

Klenoty klasické evropské kuchyně https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179109/knihkupectvi-nove-knihy-kucharky-179109.jpg 5 131 20

Vychází doposud nejobsáhlejší kuchařská kniha autora kuchařských bestsellerů Poklady klasické české kuchyně a Kouzlo kuchyně Čech a Moravy Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu tentokrát s názvem Klenoty klasické české kuchyně.Kniha svou jednoduchostí a zcela novým konceptem receptů psaných tzv.„ krok za krokem“ nadchne úplné amatéry a díky obrovskému množství informací i profesionální kuchaře. Bezpečně tak zaujme čelní místo v knihovně každého milovníka poctivé kuchyně a zásadně přiblíží legendární pokrmy Evropy každému, kdo rád vaří.Stálý tým spolupracovníků Romana Vaňka jakými jsou fotograf Pavel Bílek, šéfkuchař Prakulu Zdeněk Marcín, pekař Martin Hanus, šéfkuchař Jaroslav Zahálka, cukrář Drahomír Peterka, tentokrát posílili šéfkuchaři Jiří Roith, David Hrubý, Tomáš Černý a z Londýna přijal pozvání do týmu šéfkuchař restaurací Gordona Ramseyho Chris Arkadieff. Bezmála 200 receptů, 10 kapitol a téměř 650 barevných fotografií. Ke knize zároveň vychází 90 doplňujících postupových videí v HD kvalitě na samostatných webových stránkách zdarma pro každého.... celý text

Přidat komentář

JancaMia
11.10.2022 5 z 5

Jedna z nejzásadnějších českých kuchařek, klenot kuchařek.

99jana99
31.12.2021 5 z 5

Koupila jsem manželovi zde na databázi a od darování jím samé dobroty. Některé recepty jsem si přečetla a jsou napsané srozumitelně, z dostupných potravin. Určitě využiji také.


Calinda
22.04.2021 5 z 5

Výborné, jako vždy. Děkuji pane Vaňku.

ReniHan
14.02.2021 5 z 5

Z knihy pravidelně beru recepty maximální spokojenost.

Jenom když jsem knihu dostala, tak jsem nějak nepočítala, že ty recepty budou FAKT EVROPSKÝ :D čekala jsem něco více slovanského, ale nakonec jsem dostala francouzské recepty. Ale to je moje chyba, né kuchařky.

Azmodan
02.02.2021 5 z 5

Když si někdo koupí kuchařku věnovanou klasické evropské kuchyni, nesmí se divit, že se dočte o přípravě humrů a chobotniček. Na druhé straně také o guláších a spoustě dalších dobrot. Kniha si drží vysoký standard všech kuchařek od p. Vaňka. Navíc obsahuje i rady a návody pro začínající. Tedy co je špetka, lžíce a lžička, jak udělat vývar atd... Kniha může funguje i jako samostatná jednotka - lze dobře uvařit i bez jakékoliv další knihy.
Vřele doporučuji i lidem, kteří chobotničkám neholdují. Každý si najde svůj vysněný recept!

fis.rena
26.05.2020 5 z 5

Tak tady jsem vyzkoušela maďarský guláš a světe div se, dobrý! Masíruju si svaly na pelmeně a na mousaku. Jinak domácí tatarská omáčka a omáčka suprême jsou top.

Josh
02.03.2020 5 z 5

Roman Vaněk je pro mne PAN KUCHAŘ a také skvělý autor kuchařek, protože podobně jako ve škole, ne každý učitel umí předat to, co umí. "Bílé" kuchařky nezklamou!! Nikdy:o)) V téhle kuchařce každý recept, který zkusíte prostě vyjde.... Navíc přitom procestujete kus Evropy, kdykoliv se vám chce!

Hospodyňka
03.03.2018 5 z 5

Kniha u které mi nevadí hladovět a stačí se jen kochat.

Szekynka
02.03.2018 5 z 5

Recepty podle kterých se krásně vaří a jídla skvěle chutnají.

bigbabe
10.02.2018 5 z 5

Je mi denodenním průvodcem.

HanaMalina
21.07.2017 5 z 5

Jednoduše skvělá kuchařka s nádhernou ilustrací pokrmů. Postupy jsou naprosto skvělé a naučila jsem se dělat věci pořádně, na výsledku to jde hodně poznat :-)

aronoele
03.11.2016 5 z 5

Neměla by chybět v knihovně každého, který to s vařením myslí vážně. Od klasických omáček, přes nejznámější masové pokrmy až k vynikajícím dezertům.
Přesné postupy, jednoduchý a čistý vzhled knihy a pěkné fotografie oceňuji. Stejně jako tipy "pro začátečníky" Spousta lidí má totiž zažité špatné technologické postupy a na tom stojí jejich neúspěch v kuchyni...
Co mě naopak zarazilo je předpoklad, že má každý doma robota na zadělávání těsta atd. což je v kuchařce v postupech stále ("nasaďte nástavec hák a zbytek už udělá robot") hlavně u receptů na přípravu pečiva a moučníků... přitom jdou některá těsta hladce připravit i ručně. Ocenila bych klasický ruční postup s poznámkou "pokud máte robot připravte to v něm"

Iva52
20.07.2016 5 z 5

mňam :)

angloumene
22.11.2015 5 z 5

Na úvod je hezky vysvětleno dávkování a může se začít! Od vývarů, omáček, polévek přes maso a další hlavní jídla až po dezerty a další. Tato kuchařka prostě nemůže zklamat snad žádného milovníka klasické evropské kuchyně - a co si budem povídat, vzhledem k objemu knihy se tu toho najde opravdu hodně. Třešničkou na dortu je, že zatím každé jídlo, které jsem podle kuchařky dělala bylo opravdu chutné.

Florimel
22.10.2015 5 z 5

Klenot mezi kuchařkami. Jednoduše a srozumitelně vysvětlené vše, co je třeba a ještě něco navíc. Člověk zjistí, že když udělá pár detailů jinak, tak z dobrého lze udělat nepřekonatelné. Mimochodem doporučuji čokoládový fondant, s pár surovinami vykouzlíte něco, co nadchne každého milovníka sladkého.

Peleus
24.08.2015 5 z 5

Kvalitní kniha za plný počet bodů!

Psaná jednoduchým a srozumitelným stylem "vezmi 0,5 l zeleninového vývaru..."
Konečně jsem pronikl do tajů přípravy steaků! I když to chce ještě zkoušet a zlepšovat se.

P.S. Je skvělé, že teď, v obyčejné kuchyni z IKEy, můžeme připravovat věci, na které jsme jenom zálibně koukali v restauracích.

Mrazulka
17.09.2014 5 z 5

Úžasná kniha, nejlepší kuchařka, jakou jsem kdy měla. Houbové risotto, to byl sen :)

Nuny
02.01.2014 5 z 5

Romanovi se podařilo nevídáné. Krásná kniha, úžasné fotky a pečlivé zpracování dělají z této kuchařky vážně klenot.

pakoshka
29.12.2013 5 z 5

Vaňkovi a jeho týmu se podařilo vytvořit opravdu neuvěřitelně krásnou knihu. Příjemná kuchařka, skvost mezi českými tituly.

Evickar
05.11.2013 5 z 5

Kniha je mnohem silnější než předchozí česká kuchyně. Nejvicě mě zaujala část s omáčkami k masu a sladké :-)

Štítky knihy

kuchařky národní jídla

Autoři knihy

Roman Vaněk
česká, 1969

Kniha Klenoty klasické evropské kuchyně je v

Právě čtených2x
Přečtených159x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených17x
Knihotéce157x
Chystám se číst11x
Chci si koupit39x
dalších seznamech1x