Klenot sedmi hvězd

Klenot sedmi hvězd https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72974/klenot-sedmi-hvezd-72974.jpg 3 44 12

Kdosi se zmocnil bájného Klenotu sedmi hvězd, který byl v moci mumie, a egyptská královna Tera vstala z hrobu, aby si ho vzala zpět - za každou cenu! Tento strhující dobrodružný příběh plný rituálů a magie vypráví o nadpřirozeném boji, ve kterém se archeologové, vykradači hrobek a mnozí další, kteří se snaží ovládnout Klenot, setkají s tajemným a děsivým osudem. ... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Jewel of Seven Stars , 1903


více info...

Přidat komentář

caldap
27.01.2022 3 z 5

Kniha nebyla špatná, příběh se dal číst, ale ten konec mě hodně zklamal. Ukončení mi připadalo jako by nebylo dokončené

MíšaS.
19.12.2020 1 z 5

Moc mě to nebavilo. Nevím, co jiného k tomu napsat...


MirrorIsis
30.08.2018

Velmi zajímavá knížka, dobře se čtoucí i se skvělými zápletkami, skvělá oddechová kniha, jen ten konec jako kdyby spisovatel dostal od vydavatele zadání na určitý počet stran a najednou se zalekl, že to musí rychle ukončit a navíc ukončil "kouřmo", takže si každý může domyslet, co chce. Tím koncem kniha hodně ztratila, ale jako čtení na pláž dobré.

Lutziana
07.06.2018 4 z 5

Rozvláčné viktoriánské vyprávění, plné zdlouhavých popisů a goticky temné tajemnosti i exotiky, mě od začátku nesmírně bavilo a libovala jsem si v něm. Bohužel, posledních pár řádek, jimiž vyprávění vyústilo do neznáma, mi celý dojem ze strhující a dobrodružné četby trochu zkazilo dojem z celku. Jako by to bylo najednou useknuté. Škoda. Přesto nad ním ještě nějakou chvíli budu přemýšlet a třeba se doberu svého "alternativního" konce. Jinak přesně tenhle typ hororových vyprávění s nezaměnitelnou atmosférou vyhledávám jako skvělou oddechovku.

kubla111
10.11.2017 2 z 5

Archaické, poměrně zdlouhavé, málo napínavé a ještě k tomu nezajímavý, extrémně rychlý konec.

čef
30.09.2015 5 z 5

Je dobré si občas přečíst nějakou klasiku z 19. století, abychom si uvědomili, jak doba pokročila. V knize najdeme dobově vytříbeným stylem odvyprávěný pro nás trochu zdlouhavý příběh, který, ač je to pro nás skoro neuvěřitelné, opravdu děsil čtenáře pouze oživlými mumiemi. Dnes se musí autor mnohem více snažit, aby nenudil. Vůbec již nestačí krásné děvče v nesnázích, hrůzu jen trochu naznačit a ostatní ponechat na fantazii čtenáře. Jako dietka před soudobými děsy ale dobrý.

R.E.M.
17.02.2015 4 z 5

Začátek byl slibný, perfektně dramatický a hororový. Pak se tajemno rozředilo. Chvilku děj koketoval s žánrem dobrodružného románu a romantikou, Závěr zklamal, byl překvapivý, ale nelogický. Čekala jsem napětí a hrůzu od první strány po poslední. Klenot byl rozvláčnější a napětí, místo aby jen gradovalo, opisovalo sinusoidu.

orinka3
05.02.2015 2 z 5

Byla to dřina číst.. Zdlouhavé, staromódní, pro současného člověka těžko pochopitelné. Dracula ano, to je čtení jaksepatří, ale tato kniha pro mě byla velikým zklamáním.

toecutter
13.12.2014 4 z 5

na Draculu toto dílo nemá,ale i tak se mi kniha líbila-ovšem konec jsem tak nějak nepochopil

Blekí
08.01.2014 2 z 5

Po skvělém Draculovi jsem se na Klenot sedmi hvězd těšila a nemohla se dočkat, až si ho přečtu. O to větší zklamání.
Kniha je náročnější na čtení. Děj se často velmi táhne, sáhodlouhé dialogy s dějem ve většině případů nijak výrazně nezahýbají a také se hodně filozofuje. Kromě několika krátkých částí, do kterých jsem se začetla, jsem se do čtení musela nutit. U knihy mi prostě hrozně chybělo to, že mě nedokázala vtáhnout do děje a tudíž mě skoro vůbec nebavila.
Konec knihy byl završením mého zklamání.
Původně jsem chtěla na knize vyzdvihnout to, co se mi líbilo i u Draculy, tedy postavy a jejich chování. Když se na to ale podívám zpětně, připadají mi notně idealizované - ne, že by v Draculovi nebyly, jen mi v tomhle příběhu připadaly hůř uvěřitelnější.

Špatná kniha se mi dostala do ruky právě v čas, kdy jsem si u nějaké chtěla odpočinout, ne se do čtení nutit. Dávám tedy slabé 2 hvězdy.

Majdule
20.09.2012 4 z 5

Je to napínavé, vzrušující, zajímavé a velmi, velmi viktoriánské. V závěrečných pasážích nás autor obdaří snad příliš velkou dávkou filozofování. Mě osobně vzalo rozpletení dobrou náladu a pocit uspokojení, ale o to syrověji a snad i reálněji (v kontextu díla, nikoliv reality) příběh působí. Každopádně výborné čtení.

Catherine
20.05.2012 5 z 5

tato kniha je docela zajímavá někteří by určitě řekly že to není tak úžasné jako drákula, tak předem všechny upozorňuji není to drákula :-D ale má to určité kouzlo

Štítky knihy

mumie starověký Egypt oživování mrtvých nemrtví astrální projekce

Autorovy další knížky

Bram Stoker
irská, 1847 - 1912
2018  87%Dracula
2008  47%Hadí zámek
2009  70%Drakulův host a jiné povídky
1995  74%Drákulův host
2011  62%Klenot sedmi hvězd

Kniha Klenot sedmi hvězd je v

Přečtených57x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce41x
Chystám se číst14x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x