Přišla třetí blondýna

Přišla třetí blondýna https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444529/bmid_prisla-treti-blondyna-HDY-444529.jpg 4 52 15

Klára a Gábina série

< 2. díl >

Na malém městě, jako jsou Vlčice, ví skoro každý, kde se co šustne, ale sestry, dvojčata Klára a Gábina, to vědí do puntíku. A strašně rády do všeho strkají nos, což nelibě nese soukromé očko David Holzman, který si v nedalekém okresním městě založil výnosnou detektivní kancelář. Všetečné sestry tentokrát znepokojí záhadná blondýna, která se jednoho dne objeví ve Vlčicích. Je jí okolo třicítky, nastěhuje se do staré, dávno opuštěné chaty u rybníka a pokouší zdejší mužské. Odkud se tu najednou vzala? A podaří se konečně usvědčit starostku z krádeže peněz?... celý text

Přidat komentář

jana-cisarova
01.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Po „Zmizení perníkové princezny“ je tato kniha dalším dílem o dvou všetečných sestrách, Kláře a Gábině. Tentokrát na scénu přichází další blondýna, cizí mladá žena, která přijíždí do Vlčic, a ubytuje se v pronajaté chatě na kraji vesnice. Klára a Gábina se marně snaží zjistit, kdo je, a co tam pohledává.
Gábina se už deset let schází s Romanem, který je bohužel ženatý a nějak to nemíní změnit. Když to Gábině konečně dojde, rozejde se s ním po romantickém výletě do Paříže. Klára se stále brání někoho si najít na vážno. Zatím jen měla nezávazné krátkodobé vztahy s mladšími muži. Gábina jí domluví rande s Milošem Kordou, místním gynekologem, který je do Kláry zamilovaný. Stejně tak o ni usiluje detektiv David Holzman. Klára neví, komu by dala přednost. Nakonec se to ustálí tak, že si ji k sobě připoutá Miloš.
Záhadná blondýna má ve Vlčicích nějakou soukromou práci, ke které potřebuje poznat všechny muže určitého věku. Pomáhá jí starosta Fanda Lískovec, který jí opatřil seznamy všech mužů z požadované skupiny. Klára a Gábina nakonec přijdou na to, o co Kamile jde. Tentokrát jim pomůže i soukromý detektiv David Holzman a Klářin partner Miloš. Gábina se dá dohromady s právníkem Jaroslavem Kremličkou. Zasnoubí se s ním, ale Klára Milošovi stále ještě neřekne rozhodující slovo.
Milostný román se mi dobře četl, mám ráda odpočinkovou nenáročnou četbu a těším se na díl třetí.

bafuskyBaf
03.03.2023 4 z 5

Tahle knížka se mi líbila o něco více, než ta první. Knížka měla rychlejší spád. Jdu se vrhnout na třetí díl.


Rose-Mary
21.12.2022 4 z 5

Další kniha ze tří, které vypráví o dobrodružství dvou sester dvojčat, které žijí na malém městě a do všeho strkají nos. Obě žijí samy, i když o přítele žádná z nich nemá nouze, jsou to však jen takoví, kterým se dá brzy po příjemných chvílích říci „adié“.
Do Vlčic přijíždí záhadná mladá žena, pohledná blondýna, a usadí se ve staré opuštěné chatě u rybníka. Sestrám je divné, co tady dělá taková hezká třicítka s tělem a tváří modelky. Vyjde na povrch, že se zajímá o muže, ale ne o ty mladé, ale až od určitého věku. Co asi hledá, nebo lépe řečeno, koho hledá?
To by nebylo ani možné, aby to Klára s Gábinou nevypátraly. Kamila, záhadná blondýna, hledá v městečku svého biologického otce. Po smrti matky našla dopis, kde jí nějaký muž z Vlčic psal a zapřísahal ji, aby na něho zapomněla, když je ženatý a nikdy nesmí před ženou přiznat nevěru. Kamila žila jen s matkou a nikdy neměly dost peněz. Nyní pátrá po svém otci s tím, že bude po něm požadovat peníze, které jí dluží za výživné za celý její život.
Do pátrání se se sestrami zapojí samozřejmě i detektiv David Holzman, který pokukuje po Kláře. Ta už má vztah s lékařem Milošem, který také pomáhá. Nad muži středního věku ve Vlčicích visí velká pohroma, zvláště pro některé z nich. Kamila už má jich pár vybraných a chystá se nechat udělat testy dna. Celý případ nakonec vyřeší Klára s Gábinou, za pomoci Miloše. Vyřešení případu se jich samotných dotkne, ale jelikož měly vždy blízko k humoru, ani nyní se ho nevzdávají.
Další humorná knížka, která patří do série tří, vyprávějící o dvou všetečných sestrách, dvojčatech, které si nedají pokoj, aby nefušovaly do řemesla známému detektivovi a nesnažily se ho porazit, že každou záhadu dokážou vyřešit samy.

zdenaR
05.07.2022 3 z 5

Mnoho postav vzájemně příliš propojených. Celkově působí nevěrohodně.
Přesto je kniha čtivá, prostě oddechovka bez velkých nároků.

Januli
16.01.2022 3 z 5

Není to jako klasika od paní Jakoubkové, je to lepší, ale prvky těch sladkých happy endů to má. Většinou všem všechno vyjde... Asi mi vadí i přemíra jmen, je jich moc a hůře se mi orientuje. Ale i přes ty moje negativa, přečtu si další a další knihy autorky :-D

anezur33
06.12.2021 4 z 5

Další povedená kniha.

Honzin
17.05.2021 4 z 5

No, nakonec to nebylo zas tak špatný :-).
Chtěl jsem si přečíst něco od autorky, navíc ze série Klára a Gábina, jelikož je zde avizovaná detektivní zápletka - takže nerozhodovala obálka.
Jde o pohled dvou dospělých sester Gábiny a Kláry na obyvatele menšího městečka. Detektivní zápletka je spíše na pozadí příběhu.
Určeno pro čtenářky, ale platí prvá věta.

Adelen
10.05.2021 2 z 5

Hodnotím stejně jako první díl Zmizení perníkové princezny. Rychlá oddechovka, ale čekala jsem víc. Bohužel mi nebyly sympatické hlavní postavy a jejich rozhovory.

Allla9
17.02.2021 5 z 5

Netušila jsem, že čtu druhý díl. Tak teď si určitě přečtu i ten první.

MartikB
16.01.2021 5 z 5

Byla to má první kniha od této autorky. A moc se moc líbila. Četla se dobře a rychle. Takový příběh ze života. Při čtení jsem měla chvílemi pocit,že sedím v kavárně u Gabriely a prožívám jejich příběh s nimi. Doporučuji.

alnahu
06.11.2020 5 z 5

Další skvělá kniha od mé oblíbené autorky ,která mě pobavila.Příběh všetečných sester z malého městečka Vlčice .Jedna zde vlastní květinářství a druhá kavárnu,kde se odehrává všechno místní dění a tak mají o všem přehled,ale také jsou ochotné každému z městečka pomoct.V této knize autorka vystihla,jak to na malém městě chodí. I druhý díl série Klára a Gábina se mi líbil a četl dobře.

zdehan
18.10.2020 5 z 5

Příjemná oddechovka,

Ivuska.09
21.09.2020 3 z 5

Stejně dobré jako první díl. Pro někoho, kdo si nepotrpí na pořádnou dávku šmejdění a drbů, tato série nebude. Ale já jsem si odpočinula a pobavila se.

gargamelka
06.09.2020 4 z 5

Oddychová knížka s vyšetřovací záminkou.

kacaaba
23.08.2020 5 z 5

Další skvělá kniha od této autorky. Přečteno jedním dechem. Doufám, že bude další díl o Gábině a Kláře, určitě se tam musí ještě něco vyřešit :)