V… jako vendeta

V… jako vendeta https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138160/mid_kinsey-millhoneova-v-jako-vendeta-52J-138160.jpg 4 36 36

Kinsey Millhoneová série

< 22. díl >

Nejnovější příběh drsné soukromé vyšetřovatelky Kinsey Millhoneové se točí okolo nebezpečného pletence vztahů, který Kinsey neohroženě rozplétá, jak je jejím dobrým zvykem. Žena s tajemnou minulostí, která si sáhne na život – nebo to byla vražda? Rozmazlený kluk, který vězí až po uši v hráčských dluzích a myslí si, že všechny přechytračí. Překrásná žena, jejíž život se co nevidět ocitne v troskách. Profesionální zlodějský gang, který pracuje pro mafii a vydělává miliony na kradeném zboží. Přelétavý manžel, bohatý a bezohledný. Zkorumpovaný policajt s tak dobrými konexemi, že je nemožné ho dostat. Zákeřný zločinec, který nemá soucit ani svědomí. Osamělý vdovec, truchlící po své milované a hledající odpovědi, jejichž nalezení může být bolestnější než jeho zármutek. Soukromé očko Kinsey Millhoneová, které její osmatřicáté narozeniny uštědří pořádnou herdu do zad, která jí vyrazí dech a připraví o rovnováhu. A do toho uhlazený a vlivný podnikatel, jehož obchody stojí jednoznačně mimo zákon: velký mág uprostřed tajuplného pletence.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

V Is For Vengeance , 2011


více info...

Přidat komentář

Luigi1
07.02.2023 4 z 5

Sue si drží stále horní příčku

zazvorka
19.06.2021 4 z 5

Přečetla jsem si s potěšením, jako i ostatní písmena. Užívám si popisu všeho, co čtenáři autorka předkládá. Ať už jde o to, co Kinsey snídala, o její ranní běh, popis krajiny, lidí - Henry, Rosie, William a další - po všech těch knížkách mi připadají jako staří a milí známí. Myslím, že tuhle sérii si člověk buď oblíbí, nebo zavrhne jako nudnou. Osobně tyhle příběhy čtu s oblibou, některé písmeno je lepší, některé slabší, ale mám ráda všechny. "Vendeta" se četla dobře, i když - je to taková pohádka o lichváři - dobrákovi a znuděné paničce Noře. Čímž mne autorka dost překvapila, protože si takového prima lichváře opravdu neumím představit. Nicméně - v pohádce je možné vše, tak budiž!


pepa4081
08.12.2017 3 z 5

Po přečtení série A-X hodnotím všechny díly stejně. Název často nemá nic společného s dějem. Jde jen o vodítko pro ty, kteří chtějí sledovat chronologicky i osobní život Kinsey, ale ten je vždy připomenutý na začátku každé knihy (tyto pasáže jsem později částečně přeskakoval). Je to typ odpočinkových detektivek, se zajímavou zápletkou. Na můj vkus jsou knihy jen zbytečně protahované dlouhými popisy a vlastní děj tak někdy ztrácí spád. Jde o takové ty „ukecané“ detektivky, na které musím mít čas a náladu. Pokud by každá kniha měla o třetinu méně stran, bavil bych se mnohem víc. S chutí jsem si celou sérii přečetl, ale vracet se k ní asi nebudu, nicméně pokud si chcete odpočinout od litrů krve, určitě doporučuji.
Uspokojivé.

Kerberos
19.06.2017 4 z 5

Sue Grafton čtu už několik let od A po V všechny dobré.

Kubíííína
01.12.2015 5 z 5

Jako obvykle musím dát nejvyšší hodnocení, Kinsey mě i v tomto příběhu úžasně překvapila a já se moc těším až si přečtu její další dobrodružství v knize W... jako western! Čím pak mě asi paní Graftonová překvapí:-)

čef
01.05.2015 5 z 5

Aniž snad prozradím pointu knihy, musím konstatovat, že autorka zbourala tradiční popis charakteru a konečné zúčtování s hlavním padouchem. A nezůstala jen u toho. Rovněž žena detektiv není tuctový odvar jí podobných, ale vcelku zvláštní týpek a také druh zločinného byznysu není snad vůbec v detektivních thrillerech frekventovaný. V mnoha ohledem zajímavé čtení.

makke
20.05.2013 5 z 5

Kdo zná knihy od Sue Grafton, tak ví, že je nemožné si další nepřečíst. Tato možná nebyla z nejlepších,ale i tak mě mile překvapila svým koncem. Toto je prostě detektivní klasika, knížka, kterou sice nepřečtete jední dechem za jednu noc, ale kterou v žádném případě neodložíte nedočtenou.

princesse
13.01.2013 5 z 5

Vždy netrpělivě čekám na další písmeno a ještě se nestalo, že bych byla zklamaná. Ani V ... jako vendeta není výjimkou, opět úžasně čtivé a perfektně propracované. Děj má spád od první do poslední stránky, žádné prostoje nebo nudné pasáže. Kinsey opět nezklamala. Doporučuji!!!

Autorovy další knížky

Sue Grafton
americká, 1940 - 2017
2001  79%A... jako alibi
2008  82%T... jako tabu
2001  83%B... jako běs
2010  83%U... jako utrpení
1991  87%Třikrát Kinsey Millhoneová