Kill Creek

Kill Creek https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458863/bmid_kill-creek-Pmy-458863.jpg 4 250 88

Kdesi na kansaském venkově, na konci temné cesty vedoucí zbytky otevřené prérie, stojí téměř zapomenutý dům sester Finchových. Celé roky zel prázdnotou, zcela opuštěný, zarostlý plevelem a vysokou trávou. Jeho dveře se mají poprvé za několik desítek let znovu otevřít. Avšak za nimi, skryté v neprostupných stínech, cosi vyčkává a touží se setkat s nově příchozími Když úspěšného autora hororových románů Sama McGarvera pozvou, aby strávil Halloween v jednom z nejslavnějších strašidelných domů v zemi, zdráhavě souhlasí. Alespoň nebude sám: společnost mu budou dělat tři další mistři děsu, spisovatelé, kteří mají stejně jako on zásadní podíl na podobě současného hororu. Entita, kterou v domě nevědomky probudí, je však následuje do jejich domovů, trýzní je a dotyčným hrozí, že se stanou součástí krvavého odkazu Kill Creeku.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Kill Creek , 2017


více info...

Přidat komentář

PetaZ
23.04.2024 3 z 5

No hrozne dlouhy rozjezd, ktery sliboval super pribeh, ale nejak mi to nakonec nepripadalo uplne dotazene, zvlast posledni dve stranky me zarazily... Kniha vlastne tim padem uplny konec nema bych rekla...

Arkagas
08.04.2024 4 z 5

opět moje typické "čtou to teď všichni, takže si to přečtu tak za rok" a splněno. Kill Creek rozhodně není nic převratného ve svém žánru, ale má skvělé momenty. Už to, že se jedná o 4 spisovatele hororu, kteří stráví společný čas v domě a které máme možnost poznat nejen z tvůrčí, ale i osobní stránky je fajn. Druhá věc je, že tu autor nenajíždí prvoplánově na slasher hned od začátku, ale i tak se ho na konci dočkáme. Atmosféra se buduje postupně, a spíše než strach si knížka buduje atmosféru ve smyslu "bude Vás zajímat, co kdo prožívá". Ano, 100-150 stran by se dalo ubrat, ale mě pomalejší děj a rozvleklé pasáže obecně nevadí, takže jsem si ji užila i tak. Kill Creek je příjemná záležitost plná lidských osudů, vzdává holt hororovému řemeslu a rozhodně je to kniha, u které jsem si příjemně odpočinula. Pokud by tohle někdo dobře uchopil, byl by to skvělý film. 
Moje hodnocení: 8/10


Annkag
06.02.2024 4 z 5

Trocha trvalo než se dej rozjel ale pak už to byla jízda, která se sem-tam trocha zasekla ale o to lepší byl start s novou kapitolou.
Já osobně si myslím že některé domy je potřeba nechat spát a dovnitř ani nevstupovat.
Desy které se pak vypustí ven můžou být hodně nebezpečné.

-knihomolka-
03.02.2024 4 z 5

Super příběh, dlouho jsem tuhle knihu odkládala a teď vlastne ani nevím proč.

veronika4001
01.02.2024 5 z 5

Neuvěřitelný vypravěčský prolog mě absolutně vtáhl do jiného světa.
"Úvod do hororu v populární kultuře." Tuto přednášku bych si také ráda poslechla. A rozhodně další o moderním gotickém hororu.
Autor umí hrát na struny nejen strachu, ale i jakési bázně ve smyslu kultivovanosti, rezervovanosti a obav z očekávání.
Jestlipak autoři hororu mají vlastní pohnutky, k nimž dochází z vlastních zkušeností?
Je zde příběh, který píší, skutečně jimi prožitý (přijímaný)? Jejich příběhy, označené formálním "beletrie", "science-fiction" zní tak opravdově a vy cítíte, že byste ten příběh prožili taky.
Nejde o pouhý popis stávajícího stavu?
Skutečný příběh máš v sobě.
Temnou atmosféru umocňuje vztah těch dvou - Wainwrighta a Kate - a jejich vědoucí úsměvy. Našlapáváte zlehka hororově, alespoň prozatím, a dozvídáte se o palčivých problémech autorů hororu s vydavateli, o jejich tvorbě a vztahu k hororu. Mainstream.
Autor stylem tvorby připomíná hlavního hrdinu Sama.
Příběh by se neobešel bez vidin, které mají autoři za skutečné a bez skutečných událostí, které se naopak snaží vytěsnit jako vidiny. Čemu věřit?
Myšlenky hororových autorů upevňují atmosféru. Hledání původu zla je dotváří.
Z klevet se často překvapivým způsobem stává skutečnost. Žádná chladná místa, žádné optické anomálie.
První cihla se uvolnila...
Tajuplný začíná být i jeden z autorů.
Možná.
Je to ten dům!
Knihu všem příznivcům hororu mohu jen doporučit.

emilieselden
10.01.2024 3 z 5

Z knihy mám rozporuplné pocity. První část (cca do strany 300) byla docela nuda. Pak se to rozjelo a ke konci jsem se nemohla odtrhnout. Atmosféra byla děsivá. 3,5*

Jarmila97
09.01.2024 2 z 5

Tahle kniha se mi začal líbit až ke konci. Asi do 200 stran se nedala číst několikrát jsem jí Odložila nakonec jsem si ji před nedávnem vzala a nějaké 250 strany to konečně začalo být zajímavé. Myslím si že v knize by mohl být ten začátek úplně vynechaný Protože v něm vlastně nejsou informace které by mě nijak Zajímaly Jinak musím říct že konec knihy a ten střed byl opravdu dobrý to se mi líbilo ale ten začátek k tomu hodně kazí tu recenzi. Takže bych asi řekla že to byl velmi dobře vybraný námět na knihu jen by to chtělo asi méně stran dat a nebo více rozvinout střed děje.

kaja9825
24.10.2023 4 z 5

Jestli chcete číst horor, u kterého se zamotáte, nebudete vědět která bije a zároveň vám bude běhat mráz po zádech, tak je tohle to pravé pro vás.
Děkuju za možnost si knížku přečíst v rámci štafety od @ctenarka_wendy

4 současní slavní spisovatelé hororu se setkávají v údajně strašidelném domě. Naláká je sem podivný zbohatlický synek, který má svůj web a rozhodne se s nimi udělat interview. Při odchodu z domu a návratu do jejich životů začnou zjišťovat, že z domu neodešli tak úplně sami.

Nejsympatičtější postavou pro mě za celou dobu byla rozhodně T. C. Moorová. Ženská jak břitva, co si prožila svoje.
Jinak tedy k ději musím říct, že mě kniha strašně bavila tak cca do půlky. Od té chvíle začal děj trošičku pokulhávat. Dost jsem se ztrácela v tom, co nám vlastně autor chce sdělit a atmosféra se vytrácela. Nehledě na to, že nejakčnější část knihy byla jak vystřižená z filmu Ve 3:15 zemřeš. Každopádně posledních pár stránek mě zase přesunulo na tu správnou vlnu až jsem cítila mravenčení na zátylku.
Pro milovníky strašidelných domů a Darcy Coates jak vyšitý.

Shaxx
06.10.2023 4 z 5

Kill Creek je takový roztahaný milostný dopis hororovému žánru...kterému by prospělo trochu osekat rozsah. 465 stran bylo už moc. Nejhůř to odnesl závěr, který je mučivě unylý - asi to mělo natahovat napětí, ale spíš to cpalo nudu tam, kde se mělo budovat napětí. Postavy jsou nicméně fajn, čtyři spisovatelé hororu, kteří pod záminkou poskytnutí rozhovoru nečekaně stráví noc ve strašidelném domě. Líbilo se mi, že autor do děje zapojil osobité styly psaní autorů (aspoň mi to tak přišlo). Úplnému závěru se zlověstným nádechem nemám co vytknout, ten mě potěšil. Za to, jak to bylo natažené, bych nejraději dala tak 3,5*, na tři to není, ale jelikož půlky nejdou dávat, tak zaokrouhluji na 4.

FejKýý
03.10.2023 2 z 5

Po delší době mi zase nějaká kniha hodně nesedla. Nesedl mi vůbec příběh. Příběh se mi zdál velice roztahaný. Kniha má sice skoro 500 stran, ale nějak nevím moc co o knize napsat. Zklamala mě bohužel na plné čáře. Asi jsem čekala úplně něco jiného. Vždycky jsem se začetla tak na dvě strany a pak zas třeba dvacet stran nic. Knihu jsem četla po pár stranách během dne a něco jsem musela mezitím vždy dělat, jinak bych se unudila. Ke konci už to bylo trochu lepší, ale jak říkám, mě příběh nesedl. Podle mě, mohl být prostě lepší. Námět byl ale celkem fajn. Co mě pak naštvalo byl epilog, podle mě to tam nemuselo být, ale zas chápu, přeci jen to byl horor. Co se týče ale strašidelnosti, nějak jsem to teda necítila a pokud byla pravda, jak se na konci řeklo to s těmi sestrami, tak pak nechápu, proč by obě sestry byly zlé. Oblíbené postavy jsem tam měla jen dvě - Kate a Moorovou. Kniha měla spoustu flashbacků, které se zbytečně opakovali a zbytečně se v tom pitvalo. Knihu bych osekala klidně i o těch 200 stran a určitě by byla lepší.

netopýrek1985
29.08.2023 4 z 5

Začátek takový že už to odložím, ale ještě, že jsem to neudělala konec mě dostal.

suiteki
08.08.2023 3 z 5

Většina knihy byla jedna velká nuda.

terezarath
03.07.2023 4 z 5

Tohle bylo moc fajn. Jasně, je to trošku zdlouhavý, sem tam až moc okecávaný, ale stojí to za to. Nápad za mě povedený. Partička autorů uvnitř strašidelného domu, staré dobré posednutí, prostě fajn příběh. Nebude vám z toho běhat mráz po zádech a bezesnou noc si taky odpustíte, ale nudit se u téhle knížky fakt nebudete.

Jidu
12.06.2023 2 z 5

Kniha je rozdělená do pěti částí, a z toho mě bavily jen dvě. Neskutečně zdlouhavé a zbytečné popisy některých nedůležitých pasáží mi už fakt vadily. Několikrát se stalo, že jednotlivé postavy popisovaly to samé, téměř stejnými slovy a názory, ale "ze svého úhlu pohledu". To mám ráda, ale pokud se ten názor liší. Tady se prostě a jednoduše jen opakují a máte chuť to přeskočit.

Od hororu očekávám, že se budu bát. To tady nenastalo. Reálně mi bylo asi 2x nepříjemné to, co to autor popisuje, ale to je všechno. Takže to důležité bylo pro změnu nedotažené a vzaté jen okrajově.

Za pochvalu určitě stojí námět. Čtyři autoři hororů, každý z jiného subžánru, se sejdou ve staré barabizně kvůli rozhovoru. Velmi povedené. To mě bavilo. Jejich pohledy na psaní, na tvorbu ostatních a vlastně i to, co je pronásledovalo domů, bylo velmi zajímavé a originální. Takže kniha měla veliký potenciál, ale bohužel byla nedotažená. Což při jejím rozsahu (téměř 500 stran) je problém.

Celkově knihu hodnotím jako slabší podprůměr a upřímně ji moc nedoporučuji. Určitě jsou lepší.

LuckaLO
23.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Tohle bylo dobrý! Od knížky jsem neměla moc velká očekávání, dlouho mi ležela v knihovně a pořád se mi do ní nechtělo. Chyba.
Ne že bych se u knížky bála, to se povedlo kdysi dávno jen Kingovi v Osvícení. Ale některé momenty byly hodně nepříjemné, občas jsem měla lehké mrazení v zátylku. Konec byl trochu přehnaný, ale po dlouhé době jsem si přečetla pořádný horor o strašidelným baráku. Moorovou jsem si hodně oblíbila, chvíli jsem měla i radost, že přežila. No, vlastně asi jo. :)

Čand@
18.05.2023 5 z 5

Krásny hororík :). Niekto sa možno nebál, ale ja hej. Pre mňa to teda nebolo pokojné čítanie v posteli pred spaním. Veľmi sa mi páčilo, že každý zo spisovateľov, čo tu vystupujú, sú autormi iného typu hororovej literatúry. Keby neboli vymyslení, ich diela by som chcela čítať (asi s výnimkou na mňa príliš drsnej Moorovej :)). Bavilo ma veľmi, aj keď ako už niekto nižšie zmienil - King to nie je, ten je iná liga. Dúfam, že autor pracuje na nejakom pokračovaní.

lucia0482
05.04.2023 3 z 5

Horory čítam rada, odkedy mi učaroval Stephen King a to už bude nejaký ten rôčik. Kill Creek som začala čítať s veľkým nadšením, no rýchlo opadlo. Kniha sa veľmi vlečie, miestami ma nudila. Postavy mi neprišli výrazné ani zvlášť zaujímavé. Našli sa síce nejaké strašidelné okamihy, ale veľa ich nebolo. Koniec bol trochu hororový, aj keď niečo podobné sa očakávať dalo. Knihu som čítala dlhšie,ako som čakala, lebo keď ma to nebavilo, odložila som ju. Čakala som viac.

Marllo
30.03.2023 4 z 5

Kill Creek byl pro mne překvapením. Po dlouhé době jsem se nerozhodl na základě referencí ( neberu ty na povedeném přebalu knihy ), ale právě na základě tématu. Dlouho jsem si chtěl přečíst horror, který nevybočuje z řady a snaží se jen dobře vystrašit. No a mýlil jsem se, a to naštěstí v dobrém slova smyslu. Převedení tématu o strašidelném domě do naší moderní doby nemohlo být napásáno lépe. Vlastně jak jinak se přiblížit dnešnímu čtenáři dobrý příběh o strašidelném domě než-li přes stream populárního influencera s čtyřmi nejlepšími horrorovými spisovateli. Každý spisovatel píše trochu jiný horrorový žánr a na základě toho je i znát jaký je i ve skutečnosti jako osobnost. Líbilo se mi prokreslení postav a jejich strachů které je formovali za jejich života a na základě těchto bolestí či ztrát jsou charakteristické i jejich knihy. Což se dozvídáme během příběhu, který sám o sobě není kdo ví jak inovativní, ale v určitých částech volí jiný přístup a to oceňuji. A hlavně. Což musím zdůraznit, jsem se vážně v některých pasážích BÁL a to že hodně. Což se mi dlooouho nestalo. Dokonce jsem měl na základě toho špatné sny a už i přítelkyně po mne chtěla abych knihu přestal číst. Tím nechci říct že to je nejstrašidelnější kniha. To rozhodně ne. Ale mne se trefila do vkusu a byl jsem spokojený. I když přemrštěný akční závěr byl už i na mne moc fantasy. Každopádně pokud někdo hledá knihu u které se chce bát a strávit pár večerů s rozsvíceným světlem při spaní. Tak čile do toho.

Miriam
20.03.2023 4 z 5

Mám ráda knihy i filmy o tajemných domech s děsivou minulostí. Nápad dobrý, čtivé, každá postava měla svá osobní tajemství, dávalo to smysl, nic překombinovaného.

mareksevc
23.02.2023 4 z 5

príjemné prekvapenie, hlavne fajn atmosféra od začiatku a miestami som mal dokonca aj drobny pocit strachu , nelutujem a odporučam i ked Kingovku nečakajte

Štítky knihy

tajemství spisovatelé horory duchové a přízraky strašidelné domy

Autorovy knížky

Scott Thomas
americká, 1975
2021  72%Kill Creek