Kick-Ass: Nářez 2

Kick-Ass: Nářez 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169706/bmid_kick-ass-narez-2-Yeb-169706.jpg 4 86 15

Kick-Ass: Nářez série

< 2. díl >

Po prvním díle může přijít jediná věc. Týmovka. David Lizewski, puberťák s téměř nulovým bojovým výcvikem a superhrdinským kostýmem, se v minulé knize pustil (po boku ještě mladší Zabíjačky) do mafie... a vyhrál. Stal se celebritou a najednou chce být každý superhrdina. Další logický krok pro Lizewského alias Nářeza? Stát se členem superhrdinského týmu. Jenže druhá strana má ten samý nápad. Nářezův bývalý parťák Zuřivec dává do kupy tým psychopatů, aby rozpoutali krvavou lázeň a zničili všechno, co je Nářezovi drahé. Jaká bude cena za hrdinství? Zatraceně vysoká. Nářez 2: Na plný koule je temnější a nelítostnější (ale pořád stejně zábavné) pokračování komiksového hitu!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Kick-Ass 2 , 2010


více info...

Přidat komentář

jarynek
02.06.2023 5 z 5

Millar si opět s ničím neláme hlavu a jestliže byl první díl nelítostný, drsný, sprostý, krvavý, ..., tak druhý díl šel ve všech aspektech ještě dál. Trochu ubylo humoru, což je škoda, i když by se asi do příběhu úplně nehodil. Millar jde mnohdy "přes čáru" a je to jen dobře, že rád opouští mainstreamové vody a nabízí čtenáři trochu toho méně korektního zážitku. Závěr mne hodně natěšil na další pokračování.

fvalek
05.03.2023 5 z 5

Druhý díl skvěle navazuje na první a ještě ho převyšuje a vyvíjí, nicméně pokud jste nečetli Zabijačku, tak možná narazíte na drobné zbytečně velké časové skoky, dějové skoky a hlavně logické nesrovnalosti, které se vysvětlují právě v jiném komiksu. Nicméně ani tak to ničemu nebrání, natož pochopení, které není zase tak složité. Prostě je to velká brutální řežba, která se ve druhém díle nebojí krve a vraždění. A je to právě Chris a jeho šílenství, které z docela realistické podívané udělá skutečnou superhrdinskou výpravu dobra proti zlu.

V podstatě mi nevadí, jak se celý příběh vyvíjí, a že doopravdy získává hloubku a akci, i když je to na úkor toho hezkého počátečního pocitu, že je to superhrdinský komiks z normálního světa. Velké události na konci týkající se rodiny a kolegů apod. jen ukazují, že Millar se nebojí nejen krve, násilí a boření konvencí, ale ani zabíjení postav. O kapku lepší než už tak skvělý první díl. :)


Rollman
24.11.2020 5 z 5

Dvojka je ve všech ohledech větší. Brutalita, akce, míra násilí i hlášek je čtenáři dána neskutečnou kadencí. Oproti filmu, který nebyl tolik povedený je hlavně komiks víc osobitější a postavy jsou lépe vykresleny. Pokračování se nese v duchu pomsty a následků minulých činů. Jedná se teda o nabušený sequel se vším, co by mělo pokračování obsahovat. Samozřejmě nechybí plno odkazů na filmy a komiksy a samotná meta komiksu jde ještě víc hloubky.

trudoš
03.02.2020 4 z 5

Přesně jak slibuje anotace, je to ještě větší nářez, než první díl. Rozhodně není nouze o nečekané zvraty ani brutální scény. V tomhle ohledu komiks plní svůj účel na jedničku, včetně zábavné nadsázky. Horší už je to s prací ohledně postav. Přestože Mark Millar vytvořil několik opravdu děsivých momentů, často se nezdá, že by na protagonisty nějak zapůsobily - zhanobení mrtvoly Plukovníka Pravdy tým „superborců“ příliš neřeší, vyvraždění množství sousedů Kick-Assovy tajné lásky sám hrdina ani nekomentuje, a závěrečné škemrání Zuřivce o život působí absurdně ve světle jeho předchozích činů. Jistě, je to nevycválaný puberťák, který neví co s hormony, ale taky člověk, jenž neměl nejmenší problém střílet do nevinných lidí či dětí. Ovšem uznávám, že tahle série tu není od toho, aby se brala vážně. Navíc nutno přiznat, že autor neopomíjí pracovat se skutečnými životy hrdinů a právě zde dochází k hodně pozoruhodným komplikacím, které slibují velmi zajímavý vývoj do příště. Máme se na co těšit.

-Endy-
22.07.2019 5 z 5

Brutálně brutální.
Kule a srdce rvoucí.
Už ne tak "vražedně" vtipné, je to docela jiný level násilností.

Wojta777
23.03.2019 5 z 5

Fůha. Tak tato série se s ničím nepárá. Většinou u trilogií jsou druhý díly výplňové, ale ne tada. Tady toho dostanete ještě více než u prvního dílu.
Děj se přesouvá o pár měsíců napřed, od chvíle kdy skončil první díl. Zabijačka má zaracha a Dave se dává do kontaktu s týmem zvaném Věčná spravedlnost. Vše jde dobře dokud nepřijde opět na scénu Zuřivec, který se svým gangem obrátí město vzhůru nohama. Proto se Dave musí spojit s dalšími ,,superhrdiny'', aby zastavili Zuřivce jednou provždy.
Kresba od Johna Romity Jr. se mi velice líbila. Hodně lidí kritizuje Romitovu kresbu a chápu, že se ne všem lidem musí líbit, ale mně se upřímně velice líbí. Dodává příběhu více krve a reality.
Postavy jsou opět dokonalé. Obzvláště Dave, který si v tomto díle dosti protrpí. Zabijačka opět vražedná a vulgární. U ní typické.
Celkově Kick-Ass mě opět překvapil, že to není jen nějaká satira na superhrdiny, ale že dokázala čtenářům otevřít oči, že být superhrdina je pěkně na nic.
Celkově dávám 5 realistických hvězdiček.

Lenka.Vílka
17.01.2018 5 z 5

("Do pr&€#e! Nezavoláme poldy?....Nemůžem! Slíbil jsem, že do konce týdne už je volat nebudu!")

Co dodat k druhému dílu...po na po#€&ání vtipný předmluvě přijde sešup. Příběh se rozjede až moment, když sejmou Taťku šmoulu, kterej mi lezl na nervy už od začátku ("Co ten slovník, děcka?!"), takže hurá. (Hele jako super, Dave, tvuj sen se ti splnil. Máš superzákladnu pro supertým samejch superhdinů a jsi z toho celej vydřenej, ale fakt jo? Už jenom svěřování ostatních, proč do toho šli, mě dostalo. Dobře, žes v ten moment držel hubu.) U Šmouly mě mohlo jenom mrzet, že s sebou do pekla vzal i Sofii. Holky je škoda, jak ta se uměla zakousnout do koulí. Ach! Ale potom? Jedna banda proti druhý v zuřivém boji na život a na smrt. Navíc, hlavní zaporák je takovej č@&?k, že si změní jméno na Č@&?k, tak se mu ani nedivim, že chce všechny zabít a dostát svému jménu. Protože tohle je osobní a on se s tím nebude mazat. Ale to Dave taky ne vzhledem k tomu, co se stane. Skutečný hrdina nechť je zrozen!

Takže, proč je dvojka horší než jednička, ale zároveň není špatná, abych musela hodnotit jinak, než jedničku?
Protože je jednička postavená na principu, který v dalším dílu bohužel opakovat nejde. Dave už neni lofas, co si hraje v neoprenu na hrdinu. Teď má kolem sebe další lofasy. Jo, některý jsou bejvalý mafiáni, takže nejsou tak mimo jako Dave, jehož výsledky jsou vždy podílem náhody, rozbitý tlamy a pomoci od Zabijačky, která si právě hraje na poslušnou Mindy, takže Davesignál ingnoruje, jak to jenom jde.
Komiks je stále vtipnej, ale jinym způsobem. Ale upřímně a od srdce jsem se zasmála až u druhé poloviny.
Je stále ujetej, ale je to nastavený jinak.
Nechutný stále stejně bravurně, ale než Zabijačka znovu chytne Davesignál, je to průměr. Přestože ona pověstná koňská hlava v posteli je tady upgradovaná božím způsobem. Konec hořkosladký. Prosím, ať další díl vyjde co nejdřív! (A tím nemyslim Zabajačku, ale pokračování...@#%!)

Diabel
27.12.2017 5 z 5

Kick ass mě zase srazil na kolena. Sice míň jak jednička, přesto to ale k sobě krásně pasuje a jeden bez druhého by už nešel. Přiznám se, že tenhle typ komiksu naprosto hltám... Zatímco Kick-Ass 1 byl zábavný v tom, jak loser David, otloukánek bez jakýchkoli schopností, frustrovaný tím, že svět nevypadá jako na stránkách komiksů, navlékl kostým a za pomoci tvrdě vytrénované Zabijačky, přes nemalé oběti a fyzické utrpení, nakonec zlikvidoval gang mafiána Genoveseho, ve dvojce na čtenáře čeká trochu jiná zábava...
Příběh už je krapet horší než u jedničky, s tím bude souhlasit asi každý. Už nežije Big Daddy a není to úplně ono, ale zase je tu spousta jiných bastardů, kteří to trochu vyrovnali. Dá se říct, že v tomto díle si mě získali především záporáci, nikoliv klaďasové. Na celé čáře to u mě vyhrála rozhodně Matka Rus a Čůrák (opravdu se jedná o jeho přezdívku :D).
Jak už jsem zmínil, tak svěžest původního nápadu se již samozřejmě opakovat nedá, nicméně i druhý díl přináší několik neotřelých momentů, které vyplývají zejména z toho, jak by se asi mohli chovat obyčejní smrtelníci hrající si na komiksové postavy. Opět jsem dostal další nálož vulgárismů a černého humoru, který se v překladu neztratil a je stejně vynalézavý jako originál... Autorské duo Romita & Millar tak přináší velkou porci akce, zvrácené zábavy a místy bohužel méně kvalitního příběhu, ale ono to nějak do sebe nakonec zapadá a celé to nepůsobí nijak nevkusně. Jen některé okamžiky komiksu už se mi úplně nezdály. Říkal jsem si, čeho je moc, toho je příliš. Kolikrát šlo skutečně jen o brutální akci a samoúčelné nechutnosti všeho druhu bez zakotvení v řádně propracované zápletce.
Dle mého názoru to zde Millar trochu přehnal svou snahou šokovat. Ale i přes pár těchto nedostatků, čtenáře Kick ass strhne a vše dotváří krásně provedená kresba. Zde opět exceluje John Romita a to hlavně v zachycení akčních scén, které působí velmi dynamicky. Na vyobrazení destrukce způsobené záporáky je díky tomu radost pohledět. Čtenáře potěší i detaily kostýmů jednotlivých protagonistů, ať už se jedná o hlavní postavy či bezejmenné hrdiny.
Komiks řadím opět do své topky a měl by si jej přečíst každý fanda komiksu. Těším se v brzské době na Zabijačku (která je samostným dílem o naší malé hrdince) a snad i na závěrečný třetí díl.

Moje hodnocení 9/10

JankoSvec
05.01.2017 4 z 5

Drsné, vtipné dokonale nakreslené.

LordSnape
02.10.2016 5 z 5

Takže vám to asi nestačilo, že? To jste takový idioti, že jdete i do dalšího dílu? Inu, dobrá. Jak v předmluvě poznamenal ctihodný pan Carnahan - je to prdel jako hovado! Tím pádem to není nic pro outlocitný mamánky, co po večerech pijí Snapple v barevném kostýmku. Je mi úplně jasné, že většina ukňučených sraček tady zná ženskou maximálně tak z plakátu v kině a bude si u Mindy honit svého zakrslého čuráčka. Na scéně se totiž namísto debilního odkazu Zuřivce objevuje Čurák s velkým Č! Za zády si platí Matku Rus, co vysává padesát táců bez výloh týdně a tak nezbývá, než ty krvavý jatka trochu uspíšit. Objevuje se tady i debilní morální dilema, ale to pak naštěstí odejde někam do píči, protože Čurák se nebojí střílet i do vašich příbuzných, fanynek anebo followerů na myspace.com. Je tedy jasné, že banda ichtylně ujetých fotříků s pláštěnkama, co si říká Věčná spravedlnost nemá v tomhle světě šajn, co se na ní valí za bezcitný hovada. A pokud se vám to ani přes to všechno nelíbilo, měli byste strávit pár minut v akvárku s tím pojebaným žralokem. Jasně, Luigi to možná posral, když tam nalil sladkou vodu, ale to nic nemění na faktu, že ta dementní paryba, ač se moc nehýbe, je pořád ještě daleko větší a nebezpečnější predátor, než kdy vy budete. Je vám to už jasný, kurva?!

Mydlivoj
08.04.2016 5 z 5

Neskutečný krvavý maso!

Covenant
18.11.2015 5 z 5

Vzal jsem si to jako čtení na spaní. Blbej nápad. Musel jsem to dočíst na jeden zátah a pak jsem nemohl usnout. Zpočátku jsem si říkal, že pokračování je naprd, ale pak se to tak rozjelo, že mozek ještě po dočtení vstřebával všechnu tu akci a v hlavě výřily obrázky. Ta část, kdy se vydali záporňáci navštívit roztomilou čtvrť, byla opravdu krutá a přejmenování hlavního záporáka fakt sedne. Cituji: ,,Zuřivec je mrtev, ať žije Čurák!"

3DD!3
19.11.2013 4 z 5

Větší jatka, ale Millar už to možná trochu přehání. Ano všechno to pozérství tu sice dostane v závěru na prdel, ale tím že chybí výraznější ukončení dvojka dost ztrácí. Prostě trpí typickou sequelovskou nemocí. Možná to v širším kontextu uvidím jinak. Čte se to ale pořád výborně a Zabíjačku jsem zvědavý.

RaptoR
25.08.2013 5 z 5

Tohle je neskutečná jízda! První book nám ukázal, že Mark Millar dokáže dát dohromady vtip i akci, stejně jako zajímavý námět. Druhý book začíná pomalým rozjezdem, ale od třetího sešitu je Millar jako utržený ze řetězu a servíruje nám jedno překvapení za druhým. Tak tak se mu to podaří ukočírovat do otevřeného finále. Pravda, chybí tady ta nadsázka a ironie superhrdinských komiksů, která z Kick-ass udělala pecku. Přesto se to nedá číst jinak než jedním dechem. Kresbu opět obstaral J Romita jr. a drží se v jeho obvyklých mezích (naštěstí tu není tolik hranatých hlav :).
Tohle pokračování bude možná pro někoho zklamání, protože je dosti odlišné od prvního Kick-ass, ale všechen Millarův scénáristický výhřez tomu dává tu správnou šťávu :)

Oophaga
19.08.2013 3 z 5

Akčnější, brutálnější a s více postavami... A co? První díl stavěl do kontrastu boží svět komiksových superhrdinů a pouliční "realitu" maskovaných strážců bez výraznějších schopností. Dave Lizewski jako loser, který má sen, byl krom podsvětí konfrontován též se zkušenými (rozuměj trénovanými) vigilanty Big Daddym a Hit Girl - v češtině poněkud méně úderným "Taťuldou" a "Zabijačkou". A ukázalo se, že když se vydáte bojovat proti zločinu, pravděpodobně dostanete dost nařezáno, leccos (či leckoho) ztratíte a moc toho nezískáte. Druhý díl se pak už nikam moc neposouvá, jen se po pomalém rozjezdu snaží být drsnější. Padouchy tedy předvádí coby ultimativní zlo (bezskrupulózně vraždí psy, děti a vůbec nevinné lidi - o hromadném znásilnění středoškolačky nemluvě) a znáte to - na hrubý pytel... Místo zápletky tu máme týmovku, Zabijaččin dočasný slib mírumilovnosti, oko za oko (resp. otec za otec) a Nářezovo chvilkové dilema při likvidaci protivníka (Přece jsem se nestal Kick-Assem proto, abych vraždil lidi!). Jediným dalším ústřednějším motivem dílu je zaměnitelnost padoucha nebo hrdiny, neboť pro oficiální struktury jsou to všechno prostě magoři v převlecích (názorná ukázka, že klaďasové a záporáci mohou z jistého pohledu zcela splývat), kteří svými bojůvkami narušují klid města. Titulní postavou příštího dílu už má být mediálně vděčnější "děvčátko se závažnou poruchou osobnosti", které má na konci aktuálního svazku namířeno do pasťáku nebo rovnou do blázince, takže snad Millar sérii dvojkou zcela nepohřbil a bude se na co těšit.

P. S.: Mimochodem film z toho všeho dělá neškodnou nesourodou teenagerskou komedii s happy endem a nekorektní už v něm zůstávají maximálně jména alter eg maskovaných zlosynů.