Kedrigern a spletitá výprava

Kedrigern a spletitá výprava https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11886/kedrigern-a-spletita-vyprava-11886.jpg 4 138 15

Kedrigern série

< 2. díl >

2. kniha série o čaroději Kedrigernovi. Kedrigern je nejen mistr čaroděj a odborník na odeklínadla výjimečných kvalit, ale i velký pecivál. naopak jeho žena Princezna je velice potěšena, když obdrží pozvánku na Čarocon. Jenomže na jejich reprezentačním večírku dojde k nehodě, kdy dvojice opilých zaklínačů promění omylem Princeznu v ropuchu. Už zase. A jelikož odeklínadlo, které Kedrigern použil, bylo pouze jednorázové, musí hledat jiné řešení. A tak začíná nanejvýš neobyčejná výprava. Spolu s podivnými a nikterak ideálními společníky a Smrtí v patách se Kedrigern musí utkat s vírem divoké magie a na chvíli se ocitá i v nebezpečném světě budoucnosti nazývaném LA. Podaří se mu zachránit Princeznu od smutného osudu doživotní muší diety? Přeložil Petr Caha.... celý text

Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

The Questing of Kedrigern , 1987


více info...

Přidat komentář

Lucif
16.03.2024 5 z 5

Opravdu krásné čtení. Malá knížečka, krátké kapitoly, veselé a zajímavé příběhy, které se spojují v 1 kouzelný příběh se šťastným koncem.

Je to 3. kniha o čaroději Kedrigernovi, kterou jsem přečetla a všechny jsou boží, zajímavé, poučné, dobrodružné, vtipné, kouzelné, prostě super čtení, které zvedne náladu.

denib
17.08.2023 5 z 5

Stejně jako u prvního dílu jsem se pobavila. Je to druh jemného humoru, jaký mám ráda. Princezna mi teda leze na nervy, ale bez ní by to ani nešlo :-) Asi mi celá série bude sloužit jako taková zásobárna - když si budu chtít přečíst něco nevážného a milého pro zlepšení nálady, sáhnu po dalším dílu :-)


Jizi
26.05.2023 3 z 5

Jak se Keddiemu nikam nechtělo a Princezně ano aneb Jak chudáka mužského ženská paty z domu vytáhnout donutila, aby za to hořce zaplatila.
Milá fantasy, ve které se dostane na všechno fantastické zakletými ropuchami počínaje a potrestanými zákeřnými čarodějnicemi konče.
Oproti prvnímu dílu ubylo vtípků, ale pořád je to příjemný únik před realitou.

n.ezn.amy
20.12.2022 5 z 5

Kedrigen po záchranně princezny žije svůj poklidný a nudný život, který má tak rád, ovšem věčně nespokojená princezna ho přesvědčí k návštěvě Čaroconu a tak až nerad s ní vyrazí, čehož později velice lituje. Suchý humor Johna Morressyho mám moc rád a v tomto druhém díle je ho nepřeberně. Vtipná a nenásilná fantasy, která mě hodně baví.

AnoMANder
29.08.2022 4 z 5

Pro mě zatím nejlepší díl od začátku série po tuto knihu (včetně dílů o mladém Kedrigernovi). Velké množství zajímavých postav, vtipné dialogy, časté transfomace postav. Výborná byla krátká epizoda v našem Los Angeles a rozhovor se Smrtí (určitá podobnost s pratchettovou Smrtí) :-)
Celkově mi jen u celé série chybí mapa :-)
Často to vypadá, že Kedrigern bydlí ve středu světa a všude to má jen pár dni cesty :-)

gaspoda
02.02.2022 4 z 5

Lepší než první díl slušelo by víc humoru.

BarkaS
13.11.2021 4 z 5

Kedrigernovy příběhy jsou prostě milé. Až naivně milé, ale to vůbec nevadí, protože si u nich krásně odpočinete. Nezatíží, občas pobaví a každý v nich dostane, co si zaslouží.

DuncanIdaho
17.05.2020 4 z 5

Pěkné a poklidné čtení. Do doby koronaviru je to příjemné odpoutání od reality. Chvílemi je to sice až dětinské, nebo lépe řečeno pro děti. To však nic nemění na tom, že kniha je fantasy, která rozhodně stojí za přečtení.

woodward
08.04.2019 5 z 5

Připouštím, že mám možná dlouhé vedení, ale stejně se zdá, že se autor se svým hrdinou sžíval jaksi postupně. První příběh o hlasu pro princeznu jsem vnímal "jen" jako lehké, zábavné čtení s občasnými záblesky legrace. V druhé knize se už autorův bezmála cimrmanovský humor rozjel naplno. Není to třeskutá sranda jako na Pratchettově Zeměploše, je to velmi jemné, John Moressy dvě základní ingredience - humor a napětí - odvažuje s pečlivostí lékárníka, který se dal na výrobu výbušnin, aby žádná z obou substancí nezahltila tu druhou. Už za první díl jsem dal pět hvězd - a stojím si za tím. Škoda jen, že tady nemůžu přidat něco navíc.

Romžiry
11.07.2017 5 z 5

John Morressy a jeho Kedrigern je moje srdcová záležitost. Byla to moje první fantasy série. Četla jsem ji už před lety a pořád se k ním vracím. Kniha se krásně čte, moc příjemné a oddechová.

vlkodlaq
30.10.2016 4 z 5

Jednoduchý, ale svižný spád, přímočarý, ale příjemný děj. Ideální relaxační čtení. Kedrigern je mi sympatický, v mnohém jsem si s ním podobný (neochota cestovat za nepřízně počasí, odpor k davům a nepohodlí.. )

Jana_Z
22.12.2014 2 z 5

Své zklamání jsem už vypsala do komentáře Kedrigerna a hlasu pro Princeznu. Tady musím ještě dodat, že vydání Spetité výpravy, které se mi dostalo do rukou bylo řemeslně velmi špatné. Část věty na konci jedné strany se na začátku druhé buď opakovala, nebo její konec chyběl.

cori
28.05.2014 4 z 5

Skvělá oddechovka. Nejvíc mě bavily dialogy mezi Princeznou a Kedrigernem i Čarocon.

Peti
23.11.2012

tak to si to cestování náš čaroděj ale užil dosytosti, přítomnost budoucnost a zase zpět :) a i se mu to vyplatilo - místo ropuchy má zas Princeznu a dokonce okřídlenou :)

McGrinder
22.01.2012 5 z 5

Opět za 100%! Skvělá četba do nepohody.