Kdo ti píše?

Kdo ti píše? https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516552/bmid_kdo-ti-pise-6463a8691118e.jpg 4 82 20

Romantická dovolená v kulisách řeckého ráje měla vztah Daniela a Šárky zachránit. Hned druhý den je však zaskočí zpráva o podivném dopisu, který na Daniela čeká na poště. Týden milostného sbližování se tak změní v tíživé čekání na rozuzlení záhady. Kdo a proč dopis poslal, když Daniel jakékoli vazby na místo odeslání popírá? Může mu Šárka po všem, co je potkalo, ještě věřit? Otázky bez odpovědí jitří nezhojené rány a prohlubují mezi partnery propast. I když byli oba rozhodnuti o společnou budoucnost bojovat, najednou začínají vidět sami sebe v jiném světle.... celý text

Přidat komentář

lucie5636
12.03.2024 5 z 5

Velmi hezky popsaný příběh, jak moc člověka ovlivňuji břemena, která si s sebou nese z minulosti. Ne všechna rozhodnutí v životě jsou snadná a ne všechna správná. Daniel o tom ví své a během dovolené, při které se snaží zachránit vztah se svou partnerkou Šárkou, si to konečně začíná uvědomovat. A protože všechno zlé je k něčemu dobré, všechny Danielovy chyby, dostanou Šárku na místo, kde má být.
Osobně se mi líbilo, jak byl děj popsán z pohledu více postav a odhalování toho, co se tehdy událo. Více prostoru si podle mého zasloužil Joannis a konec byl na můj vkus hodně zrychlený. Ale knihu určitě doporučuji.

JancaMia
23.02.2024 3 z 5

O nevěře a lidských povahách. Opět bravurně napsáno. Půjčeno z knihovny.


_čtenářka_
04.01.2024 3 z 5

Jsem trochu zklamaná. Nedostala jsem úplně to, co jsem čekala, ale moc se mi líbilo vyprávění z pohledu nejrůznějších postav. Knížka se čte jedním dechem a ztracený čas to určitě nebyl.

Alena1957
25.12.2023 5 z 5

Opět krásná, zajímavá kniha. Další zvláštní příběh, vše se mohlo stát. V Řecku jsem byla letos poprvé a úplně jsem si spojila děj románu s ostrovem Kos. Už se těším na další knihu.

bookcase
18.12.2023 5 z 5

Jako vždy pecka. Každý další román autorky mě překvapí nejen čtivostí, ale hlavně různorodostí témat. Výborné.

Dagmar58
14.12.2023 4 z 5

Další knížka od autorky, každá její kniha je jiná, všechny jsou ale fajn a dobře se čtou. Paní Čechová má dobře "načtené" charaktery lidí, takže cokoliv z jejích příběhů se mohlo stát.

ArwenAragorn
09.12.2023 3 z 5

60%

Tentokrát nebudu hodnotit příliš vysoko, celá knížka mi přišla spíš průměrná. Ale aspoň jsem si dostatečně užila Řecka, když je tady taková zima. Krátké kapitoly, střídají se vypravěči, nejvíc je tady současnost, ale i doba minulá. Konec se mi zdál příliš uspěchaný.

Přesto doporučuji. (Znovu připomínám, že moje hodnocení třemi hvězdičkami za mě znamenají ještě kvalitní knížku)

MilackovaN
28.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Jsem ráda, že jsem se z té chumelenice venku mohla přesunout do mého milovaného Řecka. Hlavní hrdinka Šárka a její přítel Daniel si prožili velmi náročné chvíle, a doufali, že takové romantické místo jim pomůže vztah zachránit. Jenže se ukázalo, že pokud ve člověku jednou ztratíte důvěru, už to nikdy nebude takové. A to se přesně stalo i Šárce a Danovi. Naštěstí si oba dva uvědomili, jaký je jejich životní sen, a ten si také splnili. Šárka s Joannisem a Danovi to snad znovu vyšlo s jeho dřívější láskou, matkou jeho syna Ondry. Kniha se četla dobře, vyhovovaly mi krátké kapitoly a střídání rolí ve vyprávění. Díky tomu jsem se do všech osob dokázala vcítit. Jediné, co mě mrzí, je uspěchaný konec. Ocenila bych lépe dopsaný happyend :-)

hzd
18.11.2023 5 z 5

Moje první knížka od této autorky. Moc se mi líbila, příběh ze života. Navíc odehrávající se z velké části na ostrově Kos, kde jsme byli také na dovolené. Jsem moc ráda, že tu mám od této autorky další dvě knížky.

harena
11.11.2023 3 z 5

Takový běžný příběh zamilování, lásky a vyrovnávání se s nevěrou. Vyprávění co a jak a nic zvláštního se tam nedělo. Kapitoly jsou naštěstí krátké, ale líbily se mi časové skoky a že se ve vyprávění střídaly všechny osoby. Takže dobré, za tři hvězdičky.

Ivana11
08.11.2023 5 z 5

Bylo to moc pěkné, pohodové, čtivé. Knihy paní Čechové jsou každá jiná, každá jinak zajímavá, všechny velmi čtivé.

Miri10
31.10.2023 5 z 5

Četla jsem a četla, poháněná zvědavostí, co je to za dopis. Samozřejmě jsem si užívala letní kulisy nádherného místa, sluncem zalité dny i romantiku, ale dopis mi nedával spát. Podezřívala jsem Daniela a moji nedůvěru ještě umocňovaly flashbacky, poodhalujicí krize v jejich jinak "dokonalém" vztahu. Jak jsme ale u autorky zvyklí, nikdy není nic, jak se zdá. A jelikož je kniha rozdělena na dvě části (1. s názvem "Věř mi", druhá "Věř si"), rozuzlení nalezneme už ve 3/4 knihy.

Autorka nám servíruje příběh plný emocí a zvratů. Obyčejné lidi s perfektně propracovanými charaktery a jejich neobyčejné životy pokoušené osudem. Zkrátka balíček skvělého čtení, které zhltnete na posezení. Jak to ale dopadne neprozradím. To si budete muset přečíst sami...

Maky1505
26.10.2023 5 z 5

Knihy od této autorky si přečíst chci, aniž bych četla anotace. Ta obálka je top
Styl psaní miluju, sedí mi

Příběh Šárky a Daniela se čte sám, měla jsem chuť se podívat o pár stran dál, když jsem byla hodně zvědavá , ale vydržela jsem

Příběh, který jste možná slyšeli z vyprávění od svých známých nebo přátel, je skvělý, čtivý, lidský, reálný, prostě je to román, který vám doporučuji přečíst, protože se ztratíte v příběhu ani nebudete vědět jak

A já se těším na další knihu

alena1228
22.10.2023 5 z 5

Opět naprosto dokonalý román od mé oblíbené spisovatelky.
Mám přečteny všechny knihy od Dagmar, líbí se mi autorčin styl psaní. Tato je za mě další topka.
Kniha Kdo ti píše je opět sondou do charakterů postav. Autorka má výjimečnou schopnost vytváření charakterů, popisem lidí i krajů, Dáša prostě psát umí.
Barvité líčení krajiny Řecka, západů slunce, prostředí taveren, místních obyvatel i dovolenkářů v rezortu. Úplně jsem v tom příběhu byla a to mě prostě baví.
Příběh se odehrává ve dvou prostředí a to v Čechách a v Řecku, ve více časových rovinách, které se ve finále spojí v jednu a dál pokračují v následném časovém posunu. Příběh se hodně točí kolem zvláštního dopisu, který přišel, zatímco jsou na dovolené.
Knihu jsem měla přečtenou za dva dny, potřebovala jsem vědět, jak to s Danielem a Šárkou dopadne...
Příběh začíná vyprávěním Daniela, rozvedeného muže středního věku. Je to úspěšný podnikatel, ovšem ne právě se smyslem pro rodinu.
Za téměř dvacet let v práci potkává mladou Šárku, se kterou začíná žít. Z počátku je vše zalité sluncem, ale po třech letech se to díky dvěma zásadním událostem začíná měnit. Daniel se snaží o záchranu vztahu, koupí dovolenou v Řecku a čeká, že vše se vrátí do starých kolejí. Ale touží po tom i Šárka a co když ani Daniel o pokračování vztahu vlastně také nestojí? Vypadá to, že téměř generační rozdíl je zde opravdu propastní.
Navíc si Daniel začíná uvědomovat, že jako mladý se nezachoval dobře ke své původní rodině a začne bilancovat nad svým životem.
Šárka zase zjišťuje, že touží po něčem jiném a chce si splnit svůj životní sen.
Kniha se rozdělena do kratších kapitol, zaujalo mě vyprávění z pohledu Šárky, Daniela a později i Kláry.
Povahy a osoby jsou věrohodné, v knize jich příliš není, takže se v nic čtenář neztrácí. Musím říci, že Šárka mi příliš nesedla, přišla mi ufňukaná, z počátku pořádně nevěděla co chce, všechno příliš řešila, všechno omílala kolem dokola. Daniel byl pro mě na tom lépe, i když na svůj věk mi také přišel nevyrovnaný a nezralý.
Ke konci konečně všechno dopadne tak jak má a každý je s tím, s kým má být.
Já jsem si knihu užila, ještě lépe by se mi určitě četla na letní dovolené v Řecku. :-)
Této knize i autorce dávám opět plný počet hvězdiček a už se těším na další knihu od této autorky.

SabinaZelená
18.10.2023 5 z 5

Další pěkná, čtivá kniha z pera mé oblíbené české autorky. Moc mě bavilo objevovat krásy řeckého prostředí a luštit s Danielem a Šárkou záhadu tajemného dopisu. Nedala mi spát a musela jsem se moc přemáhat, abych neprolistovala zbytek knihy a neuhasila pálivou zvědavost. Přečteno během několika dní, kdybych nemusela do práce, bylo by to rychleji! Za mě je Kdo ti píše ideální kniha na dovolenou, moc doporučuji!

AngeliS
16.10.2023 3 z 5

Začnu tím, že se mi líbí obal. A tím to skoro končí. To bylo tak o ničem. Na dovolené jsem navíc tolerantnější, ale číst to doma, asi nedočtu. Bylo mi jasné jak to dopadne. A tak to přesně dopadlo, ba co hůř .. trapně pateticky. Zklamání až na půdu. Těšila jsem se na čtecí dovolenou a díky tomuhle! Jsem tomu moc nedala, až mě skoro otravovalo, že zase budu muset k nim do příběhu, který mě nezajímá. Všichni jsou padlí na hlavu. Nereálné, stupidní, povrchní. Dobře, ještě fajn bylo, že to bylo z pohledu všech. Díky. Tohle zpracování i časové skoky se mi líbily moc. To je vše. 3* jsou asi ještě moc, ale dočetla jsem, tak smolík.

Danago
11.10.2023 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Téma sice není nic nového, ale je úžasně lehounce a s citem zpracované,nejedná se přímo o romantický příběh, ale láska tu svou roli hraje. Příběh je především pro ženy, ukazuje život jaký opravdu žijeme a není vůbec jednoduchý. V knize každý najde něco ze svého života , tak jako i v ostatních autorčiných knihách. I v této knize najdete něco nad čím se zamyslete a najdete zde i určité poslání.
Kdo čte knihy autorky směle do ní určitě vás nezklame. Kdo nic nečetl doporučuji vyzkoušet , jak autorka píše a můžete klidně začít touto knihou. Věřím ,že se kniha bude líbit.

Mně osobně zápletka s dopisem přišla hodně zábavná. A zasazeni příběhu na řecký ostrov mě velice potěšilo.

SirenKa
02.10.2023 2 z 5

Uff . Jsem ráda, že jsem knihu nepřibalila na dovolenou, můj šálek čaje to určitě není. V podstatě do poloviny knihy jsem čekala, co se bude dít, né že by se to pak zlepšilo, spíš jsem si zvykla. Postavy nesympatické, je to takové nijaké, nemastné neslané, předvídatelné, bez špetky napětí nebo humoru, jako příběh, který nechtěně odposlechnete někde ve vlaku, před koncem vystoupíte a je vám jedno, že nevíte jak dopadl. Řecko? Tak to jsem v knize nepocítila, ani kdybych u čtení jedla gyros. Ovšem ta obálka na obálce, ta se povedla!

julie8666
02.10.2023 5 z 5

Přečteno za 3 dny všechny knihy bleskově čtivé

lucakuca
01.10.2023 4 z 5

Začátek mě vyděsil. To budou pořád řešit jen ten dopis? Ach jo.

Ale mám štěstí, že kolegyně má Digmuš přečtenou vždycky dříve, že mě uklidnila: " Však ji znáš, vždycky se to odrazí někam jinam."

A odrazilo. Nejdřív jsem se knize vyhýbala, ale pak jsem si pohrozila, naplácala si a jsem ráda, že jsem to nevzdala.
Dobrá jako vždy, po počáteční krizi velmi čtivá a jako vždy s poselstvím...