Kazateľnica život

Kazateľnica život https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260405/kazatelnica-zivot-u7V-260405.jpg 5 41 10

alebo V nebi nájdeš prostitútky, vrahov aj zlodejov Príbehy, ktoré rozpráva farár Marián Kuffa, počúvajú všetci so zatajeným dychom. Netreba ich prikrášľovať ani vylepšovať. Sú zo života a sú pravdivé a reálne; také, aké sa stali. Často priame i tvrdé, no vždy láskavé. Naplnené mottom, ktoré si farár Kuffa napísal v roku 1992 a nájdete ho na žakovskej fare aj dnes: „Milujte ľudí takých, akí sú; čím menej si to zaslúžia, tým viac ich milujte. Nemilujte ich podľa veľkosti ich zásluh, ale podľa veľkosti ich potrieb!“... celý text

Přidat komentář

Evikju
14.03.2019 5 z 5

Neskutečná kniha, neskutečný člověk. Díky za něj!

Chesterton
09.07.2018 3 z 5

Dostala jsem o víkendu od kamaráda co tyto knihy prodává. Zhruba jsem pročetla a úplně to není můj styl. Avšak k uživateli tillk musím podotknou, že víra bez instituce se rychle stává karikaturou nebo sektou. Víra osvobozuje avšak pevné obrysy potřebuje.
Otec Kufa je člověk, který zřejmě dokáže pracovat s lidmi na okraji. A písemná forma projevu vždy může být takto ošidná, záleží na osobnosti čtenáře jak si řádky vyloží.


nickym
30.03.2018 5 z 5

Krásná kniha psaná životem. Na nic si nehrající, pokorná a příkladná

Rehor72
24.02.2018 5 z 5

Knihu jsem se zájmem přečetl. Je znát, že autor hovoří ze své zkušenosti, která je mimořádná. Doporučuji.

Musvar
04.08.2017 4 z 5

Člověk nemusí se vším souhlasit, ale rozhodně inspirativní

deshalb
19.06.2017 5 z 5

Marián Kuffa je fenomén akému niet na Slovensku páru...písala som už komentár na jeho osobu pri knihe Maturita z lásky, takže by som sa v superlatívoch len opakovala. Čo sa týka knihy Kazateľnica život, vydavateľ sa už lepšie vyhral so spracovaním a úpravou ako v predošlej knihe Maturita z lásky. Kázne sú podchytené autentickejšie. Zároveň chcem ešte reagovať na komentár používateľa "tlllk", pretože tu podáva skreslené informácie a citácie o knihe. Každý kto si knihu prečítal vie, že citácie nesedia ani, čo sa týka vyjadrení Mariána Kuffu v knihe a ani obsahom, ktoré používateľ "tlllk" uvádza na stranách 75 a 80 a strana 15-17 sú čiastočne prekrútené. Tak neviem, čo vlastne tento používateľ čítal, ale určite to nebol originál knihy.

Dafra
18.06.2017 5 z 5

Dostala jsem knihu jako dárek a dlouho se mi do ní nechtělo. Pak jsem ji přečetla jedním dechem a vím, že se k ní budu vracet. Krátká zamyšlení nad lidskou morálkou, životem na okraji společnosti, nad životem a lidstvím obecně. Také nesouhlasím se vším, ale to je v pořádku. Každý jdeme svou cestou, máme jiné životní zkušenosti. Kniha mě velmi mile překvapila, rozhodně doporučuji přečíst, je pak o čem přemýšlet. Pana faráře jsem neznala, ale líbí se mi jeho přístup k lidem a k Životu.

honajz
19.01.2017 3 z 5

Mám s knihou problém, že ne vždy se vším bych osobně souhlasil. Pokud bude biskup dělat prostopášné věci, krást, lhát, propadne alkoholu, tak těžko nereptat a ctít v něm duchovní osobu. A podobných rozporů je v knize víc. Zase na druhou stranu nabízí P. Kuffa mnoho zajímavých a podnětných zamyšlení, často z jiného úhlu pohledu, než jsme běžně zvyklí, a tím je to o to zajímavější. Takže za mne tak půl napůl - něco výborné a fajn pro duchovní život, s něčím však asi nebudu moct souhlasit.

tlllk
13.09.2016 3 z 5

Silné príbehy inštitucionalizovaného človeka. Viera dáva človeku vnútornú silu ale na druhej strane ho zaslepuje.

Prvá vec čo ma priľnutia odložiť knihu a ísť sa nadýchať (str. 15 - 17) , Neopováž sa reptať ..., biskup aj kňaz sú len ľudia a ak sa dopustia hriechu na zverenej osobe patria do basy a nie sa vyhrážať malomocenstvom....

Dokonca aj ako chlap som vnímal, že ak sa hovorilo o význame žien, tak v kontexte že im to bolo dovolené (napr. str. 75)

Posledná podpásovka úhlavnému nepriateľovi (str.80)., nech boli komunisti akýkoľvek , určite nedávali deti bokom (rodilo sa ich 2x toľko ako dnes, sám som jendno z tých "Husákových") navyše nemocnice pre chorých boli zadarmo.

Úprimne verím v jednotlivca nie v inštitúcie, ak si pán farár vybral túto cestu, asi musí hájiť aj všetky doktríny s ňou spojené, nech mu pán Boh pomáha.

DivnýJanko
23.10.2015 5 z 5

áno takýto je to náš slováčisko, jedno veľké srdce a jedna obyčajná ľudská a božská múdrosť v ňom. ak by bolo viac ako on, nemala by žiadna cirkev problémy, ani na okraji ani vo svojom strede. odporúčam.

Štítky knihy

křesťanství křesťanský život

Autorovy další knížky

Marián Kuffa
slovenská, 1959
2015  91%Kazateľnica život
2016  88%Maturita z lásky
2018  88%Bůh za tebe bojuje do poslední chvíle
2019  74%Hlas, který vyrušuje
2018  77%Buď Kristovým Svědkem!