Katka a klokan ze šuplíku

Katka a klokan ze šuplíku https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438636/bmid_katka-a-klokan-ze-supliku-86s-438636.jpg 4 16 6

Příběh o Katce, která nakreslí modrého klokana, ten obživne a vyvádí spolu samé lumpárny.

Přidat komentář

Bonda
10.09.2023 4 z 5

Milý příběh s motivem vážně nemocného dítěte, pojato s laskavostí i svěží fantazií. Jediný zádrhel pro mě byla špetka citové manipulace v pasáži o očích maminky, ve kterých se zažehává smutnice, když dítě zlobí. No eh... Jinak celkově inteligentní a kultivované čtení. Připomnělo mi Zachráněné Vánoce od téže autorky. Ze současných autorů je Rožnovská asi nejblíže tradici E. Petišky, pokud mohu soudit: spojuje je důraz na hravost, fantazii, něhu. A to, že se nebojí ani vážných témat.

Jessybelle
30.05.2021 5 z 5

Pěkná kniha s nádhernými ilustracemi. Syn ji dostal loni při pasování na čtenáře, začali jsme ji číst, ale odložili jsme ji pro některé těžké výrazy. Letos jsme ji vytáhli, přečetli, nasmáli jsme se.
Teď mi kluci skáčou po postelích, že mají blechu v pelechu... jo a malujou po zdech...
Švestkulíne, švestkulíne tys mi ale dal...


janinca
06.05.2021 5 z 5

Ilustrace paní Popprové jsou u našich dětí velmi oblíbené, takže v knihovně to byla jasná volba!
A příběh Kačenky a Švestkulína je prostě skvělý, vtipný a zábavný. Moc se nám všem líbila neobvyklá pojmenování, i když musím uznat, že začínajícím čtenářům mohou dělat potíže.

Madla81
05.01.2021 4 z 5

Velmi povedená knížka, vtipná, s nenásilným poučením a morálním poselstvím. Krásné ilustrace a děj, který zvláště mladší děti baví. Se synem ji louskáme jako první čtení a jediné, co mohu trochu vytknout, jsou některé dlouhé a krkolomné názvy, které začínajícím čtenářům mohou dělat potíže.

broskev28
28.10.2020 5 z 5

Knížka, kterou po dobu tří let, tedy nejméně do června 2023, nemáte šanci koupit v žádném knihkupectví, dokonce ani v nakladatelství Triton, které ji vydalo.
A to proto, že vyšla v roce 2020 v rámci projektu Knížka pro prvňáčka - oslovený autor napíše knihu pro děti a nakladatelství Triton ji vydá pouze v nákladu, jehož odbyt zaručí SKIP (Svaz knihovníků a informačních pracovníků) na základě objednávek jednotlivých knihoven, zapojených do tohoto projektu.
Teprve po třech letech může nakladatelství knihu vydat znovu a dát ji do volného prodeje (to se třeba stalo právě letos s knihou K. Smolíkové Kdo se zakousl do knihy); tímto časovým odstupem je zaručena jakási exkluzivita knihy pro všechny malé čtenáře, zapojené do projektu Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka.
My - naše obecní knihovna ve spolupráci se školou - jsme se projektu také zúčastnili a na knížku L. Rožnovské jsme se moc těšili. A dobře jsme udělali: příběh je zajímavý, veršíky velmi povedené, ilustrace (a obecně barevné ladění celé knížky) tuze úsměvné. Použitá jména (třeba zrovna klokanovo, nebo bleščino) opravdu originální, podobně jako názvy snad všech kapitol.
Takže na rozdíl od Smíchuly, tohle mě opravdu bavilo. A jelikož naše děti knížku dostaly už v červnu a přes prázdniny si ji přečetly, vím, že se převelice líbila hlavně jim. A proto děkujeme, milé dámy!

Knihomura
21.06.2020 5 z 5

Jednoduché čtení, krásné ilustrace.