Karamelová džungle

Karamelová džungle https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450938/bmid_karamelova-dzungle-K8i-450938.jpg 4 224 43

Tereza se na sklonku třicítky znovu ocitá na startovní čáře, ale svých snů se nehodlá vzdát. Místo aby budoucnost plánovala, nechá se vést intuicí. Narychlo sbalí svůj život do pár kufrů a se svým mužem Johnem Erikem se přestěhuje z poklidného Osla do pulzující Prahy. Obstojí jejich pohodový skandinávský přístup v džungli českého byznysu? Řada nečekaných zkušeností je dovede až za poznáním, že jestli něco vážně chtějí, musejí brát překážky jako výzvy.... celý text

Přidat komentář

terinkha
03.01.2024 3 z 5

01/2024
Hned na úvod se sluší říct, že jsem nikdy nebyla cílová skupina Terezina blogu. Všechno mi to vždycky přišlo moc - moc snový, moc romantický, až moc hezky napsaný.
Ale na knihu jsem narazila u nás v knihovně a řekla jsem si, že si ji přečtu, protože pojednávala o návratu z Osla a rozjezdu Elite Bloggers, což jsem v té době zachytávala na sociálních sítích dost hojně a přeci jen mě zajímalo zákulisí.
Rozhodně to není nijak motivační kniha. U rozjezdu byznysu se často odbočovalo (většinou nějaká vzpomínka, která se váže k určitému okamžiku při práci na EB), bylo tam spousta omáčky, na dvou stranách nacpáno spousta pro mě výplňových vět a pak velkej návrat k původnímu tématu. Vzpomínky na akce EB, press tripy, na tréninky gymnastů, to mě bavilo moc. A otevřít se a sdílet svoje dvě velký bolesti muselo stát ohromný množství odvahy.
Za sebe oceňuju to, že se ve mně otevřely některé otázky a témata, o kterých víc přemýšlím. Taky jsem víc pochopila, jak moc těžký muselo být poprat se v začátcích s tou velkou vlnou kritiky a jedu, která přišla.
Dávám tři hvězdy, jsou poctivý a pokud vás zajímá vznik EB a trochu vhledu do Terezina života, jděte do ní :-)

JHoralka
08.09.2023 5 z 5

Musíme něco obětovat, musíme zatnout zuby, musíme riskovat. Čím výš chceme stoupat, tím víc musíme dávat.


Krásná kniha. Stejně milá jako Šlehačková oblaka.

Určitě si od autorky ráda přečtu další knihy, které jednou napíše.


Becca_books
28.08.2023 3 z 5

Volné pokračovaní knihy Šlehačková oblaka. Tentokrát se s Johnem Erikem přesouvají z Osla do Prahy. (O Norsku jsem četla raději ) Terezin styl psaní se mi líbí. Taková relaxační oddechovka, ve které jsou i těžké životní situace popisovány s motivačním podtextem. Knihu jsem si vzala s sebou na dovolenou a tak jako Šlehačková oblaka mě nakopla, že můžu všechno, jen se za to musím trošku porvat a jít do toho

Balenka
17.04.2023 4 z 5

Mne sa kniha veľmi páčila. Autorkin štýl pisania mi velmi vyhovuje, i keď som ju doteraz nepoznala z jej blogov. Nečítala som ani jej prvu knihu, ale túto môžem naozaj odporučiť.

momo.kg
12.10.2022 3 z 5

Terezu znám z IG a zajímalo mě jaké jsou i její knihy. Její životní styl je mi sympatický. Její kniha Karamelová džungle také. Držím palce v jejím životě po zdravotní stránce s dětmi.

josefina_silena
02.03.2022 2 z 5

Tereza Salte mi byla vždy velmi sympatická. Obě nás spojovalo Norsko - žila jsem tam ve stejné době jako ona a dařilo se mi... no, možná o něco trochu hůř než jí. Proto jsem v ní při čtení jejího blogu nacházela jakousi kamarádku, která měla podobné problémy. Její první kniha pro mě byla zklamáním - vše bylo až moc přecukrované. A bohužel taková byla i Karamelová džungle. Jako člověku jí moc fandím a přeju jen to nejlepší. Za mě je skvělou blogerkou, ale stále mě nepřesvědčila, že je i dobrou spisovatelkou. Blog toho prostě snese víc než papír.

Blanchidlo
23.02.2022 5 z 5

Já mám obě knihy od Terezy Salte ráda, obě se mi dobře čtou, líbí se mi styl, kterým jsou napsané. Přesto mám Šlehačková oblaka o kousek radši :)

TessieB
11.02.2022 4 z 5

Svět influencerů a blogerů jde většinou tak trochu mimo mě. Terezka je ale jedna z mála, kterou sleduji na instagramu a sleduji ji ráda. Mám moc ráda její severský styl života a její sympatickou rodinu. Knížka se četla hezky, měla vtipné i smutné části a byla přesně taková, jakou jsem jí čekala - upřímná, autentická, otevřená. Oproti Šlehačkovým oblakům jsem se občas ztrácela při proudu myšlenek, ale nijak to nebránilo tomu si knihu užít.

reniboro
10.01.2022 3 z 5

Nemohla jsem se začíst :( chvílemi jsem se ztrácela, jak autorka přeskakuje sem a tam. Čekala jsem víc podrobností o založení firmy. Pak jsem se ale začetla :) a bylo to fajn. Kapitola o mamince mi přišla bravurní, i když jsem se ze začátku bála, že bude jen opakovačka z oblak. Ale nebyla. Celkově dvě hvězdy dolu ;)

VeruMalfoy
02.01.2022 4 z 5

Knížka mi docela ubíhala, až na pár chvil, kdy jsem měla problém se znovu začíst. Autorka umí vyprávět pohodovým a sympatickým stylem. Ilustrace v uvnitř jsou moc milé. Knížka lehce navazuje na Šlehačková oblaka, i když myslím, že se dá číst i samostatně.

lisell
02.12.2021 4 z 5

Milé oddychové čtení. Pokud hledáte přijemnou knížku, kterou přelousknete za jeden večer, je Karamelová džungle přesně pro vás.

brunettlibrary
11.11.2021 2 z 5

Příjemně psaná kniha s hezkými ilustracemi, která nenadchne ani neurazí. V knize mě bavily určité pasáže hlavně o podnikání. Přišlo mi, že autorka používá až moc často podobné formulace vět. Z knihy vyzařuje skandinávský klid, který předává důležité myšlenky.

jarusa
24.10.2021 3 z 5

Terezainoslo celkem poutavě popisuje svůj svět a hlavně svůj příběh.

Lily101
22.10.2021 3 z 5

Takové nemastné, neslané.

Tereziee
16.10.2021 3 z 5

Tereza je neuvěřitelně inspirativní člověk. Nebojí se jít do ničeho po hlavě a ukazuje, že když se chce tak jde opravdu dosáhnout všeho, co si člověk usmyslí. Příběh v knize pro mě nebyl zas takovým překvapením, protože spoustu těch historek jsem slyšela už třeba v podcastu. Každopádně si myslím, že tahle kniha může někoho nakopnout k tomu, aby šel za svými sny.

Simstr
17.08.2021 2 z 5

Čtu a čtu a děj nikde. Přišlo mi to jako deník. Skáče se od jedné myšlenky k druhé a nic se nedozvíte. První kniha byla lepší, tohle bylo o ničem...

vivalamuff
27.07.2021 4 z 5

Vzlety a pády, tak by se kniha dala také nazvat :-) a bylo to takové opravdové, proto se mi to tak líbilo. Paní Tereza je bojovnice, pochopila jsem, že se jen tak nevzdává a jde za svým snem. Rozhodně inspirující...

daniela7398
07.07.2021 3 z 5

Přečetla jsem ji za jedno odpoledne, velice hezky se čte a dává smysl. Je hodně vidět z textu a z různých pasáží jaká doopravdy je a má co předat. Jedna věc mě tam hodně zasáhla, až mi projel mráz po zádech a to je moment, který si po přečtění zapamatujete. Jestli bude další kniha ráda si ji pořídím.

Malíček
30.06.2021 3 z 5

Tereza Salte je česká influencerka a upřímně na stylu psaní je poznat, že to není žádná velká spisovatelka. Její styl je jednoduchý a možná díky tomu jsou její knihy čtivé. V Karamelové džungli mě dokázala vtáhnout do svého životního příběhu, který je bezpochyby zajímavý, plný vzletů i pádů.
Knihu celkově hodnotím jako lepší průměr, velmi se mi líbí grafika doprovázející každou kapitolu. :)

vekkr
03.06.2021 1 z 5

Jen prolistováno a vůbec jsem se nezačetla a přeskákala do konce.nee