Jsi tam, brácho?

Jsi tam, brácho? https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422300/bmid_jsi-tam-bracho-VOX-422300.jpg 5 344 102

Novinka od autora bestselleru „Najděte si svého marťana“. Knížka je sympatickou pozvánkou do světa Marka Hermana a Jiřího Haldy. Tihle dva chlapíci jezdí neúnavně po celé republice a přednášejí o výchově dětí a hledání sama sebe. Středobodem jejich světa je rodina a malé děti do šesti let. Poznáte příběhy a osudy lidí, se kterými se potkali. Dočtete se, co je vlastně v životě důležité a na čem opravdu záleží. A co udělat, abychom to za žádnou cenu neminuli. A taky, jak je někdy těžké u toho neztratit naději. Je to zajímavé, je to poučné, je tam sranda. Bude se vám to dobře číst! ...někdy může být život těžký, ale nikdy to nevzdávejte...... celý text

Přidat komentář

Dumicek
29.03.2024 5 z 5

Velmi pěkně napsané a hlavně k zamyšlení.

Krisařka
03.02.2024 5 z 5

Škoda,že sem si to nepřečetla než jsme měla děti. Je to super... Zdraví pohled na výchovu , a skvěle se doplňující dvě osobnosti .


4623
02.02.2024 5 z 5

Tenká kniha, která se čte velmi lehce. Přitom je v ní několik silných myšlenek, zajímavé názory a pohledy na výchovu, vztahy a praktické ukázky ze života.

pige
08.01.2024 4 z 5

Tuto knihu jsem od Hermana četla jako poslední (po "Marťanovi" a "Služce"), protože jsem se bála, že to nebude ono. Ale omyl!
Ano, brácho sem, brácho tam, to mi trochu lezlo na nervy, nějaké pasáže se ze "Služky" opakovaly, ale jinak je to velice povedené dílo.
Nadto souzní s dnešními moderními trendy ve výchově.

pani_ari
01.08.2023 5 z 5

Profesionální pedagogové mají s Hermanem problém. Za mě je to tedy velmi poučná knížka nejen pro rodiče. Oceňuji originální přístup ke stylu psaní v podobě deníkových záznamů.

Iv_ana
06.07.2023 4 z 5

Na formu, kterou je kniha napsaná, jsem si musela zvyknout a ze začátku jsem dost postrádala řešení všech popisovaných problémů.
Už teď ale vím, že z ní budu čerpat k výchově svých dětí, protože jsem se dozvěděla spoustu AHA momentů, které chci změnit.

matfan
30.04.2023 5 z 5

Chvilku jsme měla strach z formy, kterou je kniha psaná. Ale zcela zbytečně. Nádherný exkurz do psychologie a současného světa.

Maky78
27.04.2023 4 z 5

Neskutečně dobrá kniha. Moje děti jsou už velké a po přečtení jsem pochopila, že spousta věci se dala řešit jinak, jednodušeji, tiše, mile a někdy trochu přitlačit na pilu.
Královna a Král ..

katerina9582
10.04.2023 5 z 5

Podle mně by to měli dávat číst povinně všem rodičům už v porodnicí.

Alaglesia
09.02.2023 4 z 5

Marka Hermana jsem znala především z Youtube videí. Toto je první kniha od něj a moc se mi líbila. S názory Marka Hermana i Jiřího Haldy souzním. Především mě zaujala myšlenka, že dnešní volná a respektující výchova vede matky k tomu, že vychovávají malé tyrany a ve dvou letech jsou maminky zcela vyhořelé a odkládají děti do školky, kde se očekává, že výchovný proces dotáhne systém. Neříkám, že tak fungují všechny maminky. Pracuji ale ve školství a vidím, že dětem chybí hranice, struktura a řád. A to patřím k lidem, rodičům, kteří jsou alternativně smýšlející.

JaSl
22.01.2023 5 z 5

Skvělá kniha. Musím říct že ze tří knih - "jsi tam brácho ?", "Najdi si svého marťana" a "Máma není služka máma je dáma" se mi tento díl líbil nejvíc. Četla jsem ho jako první a upřímně podle názvu jsem si myslela že lepší budou další dva díly ale opak je pravdou. Tento díl mě zaujal nejvíc....dal mi rady, úhly pohledu, názory jiných atd. Myslím že by si ho měli přečíst hlavně i ti kteří děti ještě nemají a plánují ! Některé části jsem četla jak se říká "s otevřenou pusou" .
Díky, více takových knih a hlavně chlapů které tohle zajímá a nenechávají tyhle věci jen na ženách.

Petruska95
20.09.2022 5 z 5

Velmi silná kniha. Podle mě by si jí měl přečíst každý rodič. Stránky krásně ubíhaly a já jsem po přečtení přesvědčená, že jsem dobrá máma!

Viky007
11.09.2022 5 z 5

Tuhle knihu by se měl přečíst každý rodič, učitel, vychovatel. Ale co to kecám, vlastně by si ji měl povinně přečíst KAŽDÝ. Je celkem děsivé, jak moc nás ovlivňuje rodina - bohužel se mnohdy přenáší i ty špatné vzorce. Takže jo, tohle mi sedlo. Bylo tam toho dost na zamyšlení a ráda bych se jednou dostala i na nějakou přednášku. Tak kdo ví, třeba v budoucnu.

Turante
17.08.2022 3 z 5

Útlá knížka, kterou přečtete během jednoho dne. Čte se to dobře, ne že ne, ale je to takový souvislý ne moc strukturovaný text o všem možném ze života výchovy dětí.

RendyaDav
24.07.2022 5 z 5

Neskuteční pánové oba dva.Úžasně čtivá.Sama jsem si našla momenty ve výchově, které jsem mohla udělat jinak.Tato kniha by se měla rozdávat v porodnici.Knihu by si měl přečíst každý kdo se stal rodičem.
Člověk si natvrdo uvědomí, jaké nástrahy tato doba a trendy má a dopad na psychicky vývoj dítěte.
Úpřímny zájem autorů o správný vývoj dítěte předškolního věku.

Vincenzoci
16.07.2022 4 z 5

Velice zajímavá knížka, doporučení / donucení ke čtení - potřebné k výchově našich 2 synů. Líbí se mi, že autoři nechodí kolem horké kaše a daný problém neřeší ze 100 různých pohledů, představitelů psychologie / sociologie a jiných. Prostě je dána situace a problém, víme proč, tohle je řešení a hotovo! Jen je škoda, že se člověk nedozví úplně tu prvotní příčinu. Za mě doporučuji přečíst, velmi zajímavé a poučné! PS: doufám, že se mi podaří dostat se někdy na aspoň 1 přednášku! :-)

LuciKo
16.07.2022 4 z 5

A takhle to dopadne, když si dva vzdělaní muži povídají o tom, čemu moc dobře rozumí. Rodina, výchova dětí. Podáno nenásilnou formou, spíše úvahy než příkazy, co dělat. Příběhy z praxe, se kterými se v rámci jejich přednášek či konzultací setkali. Vzhledem k útlosti knížky ji člověk zvládne jako jednohubku, ale obohatí ho ve velké míře.

Adris
15.07.2022 5 z 5

Nenahraditelná kniha pro rodiče, pedagogy, vychovatele. Formou rozhovoru dvou přátel, kolegů, specialistů na rodinu a výchovu, se čtenář seznamuje s problematikou vývojové psychologie a s důsledky nevhodné výchovy. Zároveň získává obecný klíč, pohled a zamyšlení nad možnostmi, jak vychovávat laskavě, ale pevně a důsledně. Autoři se ohlíží do historie rodiny, kdy děti měly brzy svoje povinnosti v rodině a dokázaly si více vážit života. Neztratily dychtivost a touhu - a srovnávají to s dnešním pohodlným životem plným zbytečných věcí, kterými se lidé snaží vykompenzovat lásku a intimitu.

Vše do sebe logicky zapadá a je to vlastně jednoduché. Tato kniha vám to ukáže. Mohu ji jedině doporučit. A některé pasáže bych klidně vytesala do kamene.

Mrňous1
14.07.2022 5 z 5

Tak toto je skvělé. Dva chlapi se zdravým selským rozumem, co mají srdce, koule a mozek. To je tedy sexy kombinace... Pod devadesát pět procent informací z knihy se podepisuji a i s těmi pěti zbývajícími procenty v podstatě souhlasím. A vývoj ve společnosti jím jenom dává za pravdu...

dacek
25.05.2022 3 z 5

Nakonec hodnotím trochu kladně, protože člověku dá kniha alespoň některé věci k zamyšlení. Nelíbil se mi ale tón jakým byla kniha napsaná a autor mi nebyl velmi sympatický. V knize mi přijde taky spousta kritiky a těch "špatných" příkladů a velmi málo "dobrých" příkladů, takže to celé působí dost negativním dojmem. Hodně věcí je diskutabilních a ne se vším se dá souhlasit, ale myslím, že u těchto knih se s tím musí počítat.

Autoři knihy

Marek Herman
česká, 1965
Jiří Halda
česká, 1970

Kniha Jsi tam, brácho? je v

Právě čtených15x
Přečtených504x
Čtenářské výzvě114x
Doporučených42x
Knihotéce99x
Chystám se číst158x
Chci si koupit65x