Jsem Indián!

Jsem Indián! https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162417/bmid_jsem-indian-162417.jpg 4 10 2

O dobrodružné cestě jednoho Čecha, kterého poměry donutily odejít z Rakouska-Uherska do Jižní Ameriky, kde se stal náčelníkem kmene Tobů.

Přidat komentář

DuncanIdaho
15.05.2018 5 z 5

Krásný a poutavý příběh ze života jednoho Čecha. Kniha se dobře čte, nic tam není přehnané kvůli efektu nebo akčnosti děje. Kniha je napsána na základě opravdového života, ten člověk musel mít pestrý a z jistého pohledu i záviděníhodný život. Rozhodně bych si rád přečetl další knihu podobného ražení a nemusel by být hlavním hrdinou Čech. Rozhodně si ji přečtěte.

tenax
03.09.2015 4 z 5

Dobrodružný román, který ale není příliš dobrodružný z hlediska akce, napětí, překvapivých zvratů a bojů o život. Autor se na svých cestách po Bolívii setkal s Čechem, který byl náčelníkem indiánské vesnice a který mu vyprávěl svůj životní příběh. Pozměnil jména osob, upravil některé časové a zeměpisné reálie a vznikl zajímavý román o zajímavém člověku, který víc vypovídá o osudech některých našich emigrantů v Latinské Americe na počátku dvacátého století než o Indiánech, i když ke konci i na ně dojde. Kniha je psána hovorovým jazykem s četnými odbočkami, jak by ho asi vyprávěl skutečný hrdina příběhu.