Noc hrůzy

Noc hrůzy https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32715/john-sinclair-na-sto-32715.jpg 4 55 14

Sympatický vrchní inspektor Scotland Yardu John Sinclair – muž se všemi klady i zápory – svádí často nerovný boj se zlem a nadpřirozenými silami. Temnota ležela nad krajem jako hrozivý stín. Je tu a tam se bledý měsíc prodral těžkými mraky. Pak se jeho skomíravé světlo rozlilo po malém hřbitůvku a staré, zvětralé náhrobní kameny dostaly zvláštní stříbřitý lesk. Chuchvalce mlhy zahalovaly potemnělá zákoutí hřbitova. Za hřbitovem ležela mokřina. Vítr sem zavál pach zatuchliny a rozkladu. Hrobovým tichem najednou zaznělo hlasité zahoukání sýčka. Muž, který onen zvuk náhodou zaslechl, sebou škubl. „To volá pták smrti. Hodina hrůzy nadešla!" zašeptal zděšeně a dal se do běhu. Utíkal rovnou k malé vesnické hospůdce, rozrazil dveře a těžce oddychuje se zastavil ve stylovém výčepu. V místnosti už bylo jen pár hostů a všem běhal po zádech mráz, když jim muž vyprávěl o houkání sýčka. „Brzy vstanou mrtvý z hrobů," řekl hostinský hrubým hlasem a i on cítil, jak mu naskočila husí kůže. Ostatní hosté jen sklesle přikývli. Cítili, že už teď mají mezi sebou jednoho neviditelného hosta. Hrůzu…... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Die Nacht des Hexers , 1973


více info...

Přidat komentář

slawa.cap
03.02.2023 3 z 5

(SPOILER) Na Johna Sinclaira jsem se chystal opravdu velmi dlouho. Jediný rodokaps který jsem přečetl kompletně je Dinoland a ten je řekněme takový naivně hloupoučký. Tady jsem čekal něco dospělejšího. A nic moc dospělého jsem nedostal. Postava která se tváří jako jedna z hlavních zemře chvíli po tom co se objeví. John i když je velká hvězda u SY a bravurní střelec zapomíná nabíjet svou zbraň a často se chová jako debil. A hlavně mi tu chyběla aspoň trocha humoru a napětí. Příběh je bizarně brutální, přesto to není úsměvné a bohužel jaksi ani děsivé. Přesto má příběh moc držet si pozornost čtenáře a hned po přečtení jsem se vrhl do dalšího dílu.

Dandulka
15.04.2022 5 z 5

První díl legendární série ! Moc ráda jsem se k ní vrátila. A jsem moc ráda, že se mi v naší úžasné knihovně připletla do ruky. Někdy je velmi prospěšné vracet se ke starým příběhům.


rafan65
21.09.2021 4 z 5

Docela napínavý příběh který má náboj a akci. Četlo se to pěkně a každá stránka byla napínavá a strašidelná. Určitě přečtu další díl.

Stanas513
01.03.2021 5 z 5

Několik dílů Johna Sinclaira jsem četla už kdysi, ale teď jsem si sehnala celou řadu e-knih a tak se na to docela těším, jak píše @Zewotanus níže - bude to hezké čtení před spaním...

frantisek8863
26.12.2018 3 z 5

Strašidelná krátká oddechovka, od které jsem nic moc nečekal. Jen to, že mě trochu postraší a v autobusu zabaví. Začal jsem se sešity na učňáku a se mnou to četla půlka třídy. Některé příhody byly dobré, jiné slabé až nudné. Později jsem si sešity kupoval pouze podle názvu a avizovaného obsahu.

BarryBlack
11.06.2018 3 z 5

Připomíná to filmy Eda Wooda.

Zewotanus
26.05.2017 4 z 5

Kdysi dávno jsem začal číst Sinclaira od sešitu očíslovaného tuším 220. Až později jsem se dostal k prvnímu dílu a musím říci, že je trochu jiný. Je jako dítě co se učí své první krůčky a s každým dalším sešitem, roste a získává zkušenosti. Přesto je to parádní čtení a super na čtení před spaním :)

Sahara
18.04.2016

Dobrý den,

prodávám sbírku John Sinclair - Na stopě hrůzy, Kabinet hrůzy a veškeré knihy, které vyšly. Možné prodat jako celek, ale i po částech, vše je na domluvě. V případě zájmu mě kontaktujte na Veronika.Doskocilova@seznam.cz

dobroslav9182
25.01.2015 4 z 5

Ach, takhle to tenkrát před lety začalo. James Bond nadpřirozeného světa svádí svůj první boj s magií a temnotou. Tehdy ještě bez svých přátel a bez (později) typických artiklů, jako je beretta nabitá stříbrnými náboji, či Johnova nejmocnější zbraň - prastarý stříbrný kříž. Naivní, pulpové, ale neskutečně kouzelné... Kde ty časy jsou :-)

Owain
21.12.2013 3 z 5

Též bych si je chtěla pořídít. Mám doma asi jen tři kousky, dřív se prodávaly normálně v trafikách, ale to už je tak 12 let zpátky =/ . Tak možná nějaký knižní antik? Info kde je sehnat by se taky hodilo =)

Ijunice
24.10.2013

Nevíte prosím vás, kde bych mohla koupit téměř všechna tato díla? Děkuji za odpověď.

honajz
22.07.2013 1 z 5

Na úvod docela vyvařené čtivo. Doktor Frankenstein se zde jmenuje pa russky, a pomocí média oživuje mrtvoly, které běhají po rurální krajině a rdousí živé na potkání. Až ve třetině knihy si to přihasí Sinclair, a chová se chvílemi jak nedovtipný pitomec. Výstavba příběhu je v jedné linii, vůbec to nedokáže vtáhnout, nepracuje se s tajemnem, jen s počtem mrtvol, až je to nudné a ubíjející - a to i na tak malém prostoru. Jakékoliv klišé člověka napadne, to tu je - naprdnutý hostinský s utěrkou, dřevěné stoly, mlha na hřbitově, noční vlak, hrad s tajnými chodbami, klátivé zombie... Nic, co by člověk neznal, neviděl, nečetl. Navíc psané stylem a jazykem nějakého puberťáka ze střední.

walkingdead
26.08.2012 5 z 5

Úvodní příběh populární hororové série německého autora s pseudonymem Jason Dark, která se po úvodních několika "oťukávacích" příbězích ustálila na velmi vysoké úrovni - ideální hororová oddychovka, která se dala přečíst za jeden nebo dva večery. Po určité době (100+ sešitech) se ale tématika vyčerpala a série začala postupně padat do průměru až těžkého podprůměru.

MiroslavKutík
11.01.2012

(SPOILER) Úplně první sešit John Sinclair ..