Samotář

Samotář https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263060/bmid_john-milton-samotar-5n1-263060.jpg 3 19 19

John Milton série

John Milton, zatrpklý profesionální zabiják a nejnebezpečnější agent zvláštní skupiny, se rozhodl, že se zabíjením končí. Jenže z této organizace nikdy nikdo živý neodešel. Milton toto pravidlo ignoruje. Rázem je z něj nejhledanější uprchlík, ale i anonymní samotář, ovládající smrtelně nebezpečné dovednosti. Svou kůži nehodlá dát lacino…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Ghosts , 2014


více info...

Přidat komentář

albert19
30.10.2022 5 z 5

Kniha mě hodně zaujala a to tím, že od samého začátku, do konce knihy napínavé záplatky ze života špionů tajných služeb. Mohu jen doporučit. Až jsem byl smutný, že je tak brzy konec, neboť jsem se nemohl od čtení odtrhnout.

coolwater
01.03.2020 1 z 5

Slabý odvar rádoby thrilleru.


Iki1
27.10.2019 2 z 5

Naprosto průměrný špionážní thriller, naštěstí členěný do krátkých kapitol, aby se dal dočíst. Děj je lineární, bez překvapení pomalu bublá až do očekávaného a nepřekvapivého závěru. Dobrý konec signalizuje, že se jedná o pohádku pro přerostlejší kluky.

Marla
05.05.2019 3 z 5

Příjemně krátká knížka se špionážní zápletkou ve stylu Jasona Bournea. Celkem dobře se to četlo, tak na jedno propršené odpoledne.

kalache
10.12.2017 3 z 5

... opravdu jen gaučing.Kniha občas vypadne z ruky...

CharlesWard
20.11.2017 2 z 5

Silné béčko, které mi místy snaží hrát na áčkový titul.

hana4834
23.10.2017 4 z 5

celkem dobrý špionážní příběh

trudoš
16.02.2017 2 z 5

Očekávání nebyla velká, přesto v důsledku zklamání. Především proto, že se Mark Dawson snaží být za každou cenu drsně akční, jenže končí u suchého stereotypu, který pro mě postrádal jakékoliv prvky originality. Jeho John Milton je obdobou filmového Jasona Bournea a knižního Jacka Reachera, ale právě to okaté plagiátorství mu znatelně ubírá na osobitosti. Paradoxně mi tak víc vyhovovala vedlejší ženská hrdinka, která přinejmenším neházela do placu životní moudra a prostě jen plnila úlohu sparing partnera.
Alespoň že zápletka byla příjemně strohá, bohužel však nepřekvapila žádnými zvraty. Slabinou je mimo jiné tendence hlavní postavy dopředu odříkávat plánované kroky, což vyprávění ochuzuje o momenty překvapení. A i když je tempo příběhu umocněno krátkými kapitolami, ty působí spíše amatérsky, protože jejich rozsah je dán počtem slov než dějovými střihy. Navíc ačkoliv se jedná o čtvrtý díl v sérii, neuzavřené vedlejší linie jednoduše počítají s pokračováním. A to je trochu podpásovka.

ThomasRuhe
28.04.2016 3 z 5

Samotář je kniha,která nepřínáší nic převratného do žánru špionů a tajných služeb. Přesto se to čte dobře, protože Dawson střídá pasáže akce s přípravou na další akci v různých částech světa.
Nicméně je celkový výsledek jen průměrný.

čef
08.04.2016 5 z 5

Vůbec ne špatný špionážní thriller, který nás zavádí do exotického světa vládou UK placených vrahů,kde nikdo nemůže věřit nikomu a ani vražda vlastního agenta se nesmí brát osobně. Pro gaučing ideální čtení.

TerkaM
13.03.2016 2 z 5

Tohle se nedalo dočíst. Jako, myslím si, že by kniha teoreticky někoho zaujmout mohla, ale soudě podle reakcí, které jsem se dočetla ať už zde nebo na Databázi knih, moc pozitivně to lidé nehodnotí. Já knihu pro jistotu ani nedočetla, jelikož jsem mezitím začala číst Jiskru v popelu, čehož jsem se nemohla dočkat, no, a pak jsem se samozřejmě do knihy už nedokázala začíst - ne že by to předtím šlo zrovna snadno.

Zkrátka, příběh bývalého nájemného zabijáka mě skoro zabil. Přesto, pokud takové špionážní knihy máte rádi, asi je to relativně dobrá volba. Jen má kniha podle všeho jakýsi neexistující konec. Nicméně, abych knihu jen nehanila, uznávám, že za to, že jsem se do knihy nemohla začíst, mohl pravděpodobně i fakt, že se jedná o pátý díl série o Johnu Miltonovi a tohle byla první kniha, co jsem o něm četla, tím pádem by to leccos vysvětlovalo.

Hella
09.01.2016 3 z 5

Poměrně slušně napsaná "špionovka" s potřebnými zvraty a napětím. Jediné, co bych příště nemusela, jsou ty zdlouhavé a detailní popisy ulic a cest Londýnem a dalšími městy. To našinci opravdu nic neřekne a tipla bych si, že i tamějším čtenářům je líčení názvů ulic, náměstí a pamětihodností úplně jedno.

JanaJane
01.01.2016 2 z 5

Příliš mnoho zbytečných detailů zabilo příběh, který neměl konec. Mrzí mě to, čekala jsem závěrečný boom a ono nic. Škoda.

biki
21.10.2015 4 z 5

Když jsem dnes dočetla tuto knihu, napadla mě ona známá fráze, tuším že Thufira Hawata z Duny - "plány v plánech plánů jiných plánů" . Dobře vystihuje spletité a špinavé hry tajných služeb, v nichž lze skrýt i jiné motivy, než jen někdy hodně pofidérní ochranu národních zájmů té či oné země.
Knihu hodnotím jako velmi dobrý příběh, kde je akce tak akorát, hlavní hrdina není tak úplný superman, snad jen jeho "deus ex machina" v poslední části je trošičku nevěrohodný se zřetelem na předchozí informace o dotyčné osobě.
Příběh není úplně uzavřený a já doufám, že se dočkám i pokračování. Určitě si koupím.

Autorovy knížky

Mark Dawson
britská
2015  61%Samotář