Panter

Panter https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264510/mid_panter-264510.jpg 4 53 13

John Corey série

< 6. díl >

Agent elitní protiteroristické jednotky John Corey se svou manželkou, agentkou FBI Kate Mayfieldovou, jsou vysláni do jemenského Saná, jednoho z nejnebezpečnějších míst na Středním Východě, aby společně s malým týmem spolupracovníků dopadli jednoho z hlavních organizátorů bombového útoku na americkou válečnou loď Cole, vysoce postaveného představitele al-Káidy, vystupujícího pod přezdívkou Levhart. Nepolapitelný a nemilosrdný Levhart má na svědomí řadu teroristických útoků a vražd a vláda Spojených států amerických je rozhodnutá dostat ho za každou cenu. John s Kate vstoupili do rozehrané hry a tak neznají její pravidla, protihráče ani aktuální skóre. Vědí však, že jejich úkol je mnohem složitější, než se na první pohled zdá, a že z lovců se může snadno stát kořist.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín
Originální název:

The Panther , 2012


více info...

Přidat komentář

ThomasRuhe
27.07.2021 4 z 5

Panter má pomalejší tempo a pozvolný směr k závěrečnému dopadení teroristy Pantera. Je to vcelku dlouhé, ale to příliš nevadí, protože John Corey opět exceluje a jeho hlášky neutralizují případnou nudu...
Hodnocení: příběh je tak za tři, no a k tomu jednu hvězdu navíc za Coreyho.

likaf
08.07.2021 5 z 5

Další skvělý díl. Vtipné průpovídky Johna mě fakt baví. Napínavé do poslední věty - tak jako i v předchozích dílech. Doporučuji k přečtení.


Aymira
25.09.2020 5 z 5

Velmi informativní kniha především co se týká jemenských reálií. Prospělo jí i to, že je bez nějakých delších hluchých míst - sice ke konci by se čekání na Al-Káidu mohlo zdát zdlouhavé, ale dostavil se očekávaný twist a tím závěr dostal ty správné grády. Román je samozřejmě psán z amerického pohledu, takže by se o správnosti konání popisovaného v ději dalo diskutovat, ale takové je prostě současná geopolitická situace. Vadilo mi snad jen to, že jsem se nedozvěděla, jak se nakonec všichni dostali zpět do New Yorku... jedna kapitola navíc by vůbec neuškodila.

mira.k
29.02.2020 4 z 5

Je to dlouhé, místy ukecané. Ale má to myšlenku. Popis Jemenu perfektní. Něco jako Vnitrozemí, které bylo o Vietnamu. Taky je tu s Coreyem i Brenner. Jen ten konec je takový rychlý uspěchaný. Autor si uvědomil, že má stránek moc, a tak to rychle uzavřel. A při tom by se toho dalo ještě napsat. Kdyby ten konec začínal o 300 stránek dřív a úvod byl o 300 stránek kratší, bylo by to na 5 hvězdiček.

Dajine
09.02.2020 5 z 5

Vtipná kniha na velmi vážné téma.

Szigeti
09.11.2019 4 z 5

Pre mňa, až na záver je to napínavý cestopis s detektívnou zápletkou. Miestami som sa nudil, ale čítal ďalej s nádejou, že ďalšia strana bude iná. Do výzvy to dávam ako cestopis - dozvedel som sa o Jemene fakt veľa.

PetaZ
07.06.2019 3 z 5

I presto, ze jsem se kazdou chvili pousmala nad sarkasmen Johna Coreyho, tak dej se mi docela tahl, ale urcite si nenecham ujit dalsi knihy autora prave s Johnem, takovy humor mam rada a u tehle knihy nebyt toho, tak ani nevim jestli bych ji docetla

matej005
23.09.2017 5 z 5

Tak trochu nesouhlasím se zdejšími komentáři ohledně toho, že by byla kniha jakkoliv nudná. Za mě určitě zábava celých 720 stránek, které jsem přečetl téměř jedním dechem, i když v některých kapitolách trochu chybí ty střílečky... :-)

Lolila
04.09.2017 3 z 5

Tak trochu nuda. Dozviete sa veľa o Jemene, čo je fajn. Nevadia mi hrubé knihy, ale tu by stačilo menej strán. Škoda, lebo túto sériu mám veľmi rada, predchádzajúce knihy boli výborné. Samozrejme, na záver nechýbalo prekvapenie a John mal stále kopec vtipných "kecov":-)). Ale určite si prečítam aj ďalšie knihy od tohto autora. Jedna, menej vydarená, neodradí:-)

JIC
17.06.2016 3 z 5

Od knížky jsem čekal více, trochu mne nudila, četl jsem již od autora lepší tituly !

Hella
26.12.2015 4 z 5

Příjemné špionské a akční počtení a hlavně jako vždy výtečné Johnovy hlášky, u kterých se prostě smějete, i kdybyste nechtěli. A takové intermezzo jako s kapitánem Dammádžem.... troufnu si tvrdit, že něco podobného ještě v žádné DeMilleho předchozí knize nebylo. Aspoň tedy já byla na pár minut vyřazena z provozu :-).

Herodes
21.11.2015 2 z 5

Nuda. Nuda v Jemenu. Tahle kniha je pro mě velké zklamání. Sice nechybí "pověstný humor" Johna a některé hlášky jsou opravdu vtipné, např. "Střevní východ" nebo "Spojené pískovny". Není to detektivka a ani thriller, nemá to spád, klidně o 200 stránek míň. Kdyby tato kniha byla první, kterou jsem od autora četl, tak ho zavrhnu, takhle zavrhnu akorát tuto knihu, opakovaně si ji nepřečtu.

PočetBook
18.11.2015 4 z 5

Byvše naladěn souboji Johna Coreyho s Asadem Chalílem z dílů 2 a 5, zakoupil jsem Pantera a očekával něco v podobném stylu. Ale Panter je něco jiného. Celý děj se odehrává v současném Jemenu, o němž se čtenář dozví poměrně dost reálií, ale dějově je příběh pomalejší (čtenáři je vždy třeba vysvětlit prostředí, ve kterém se má následující akce odehrát). Což však není nutně na škodu. Shrnuto: v dílech se Lvem Corey likviduje Lybijského teroristu na území USA, v Panterovi Corey likviduje Jemenského teroristu v Jemenu. Není to tak čtivé, jako předešlé díly, ale za originalitu přičtu bodík navrch.

Autorovy další knížky

Nelson DeMille
americká, 1943
2013  77%Ostrov Antrax
2014  72%Noční pád
1994  82%Generálova dcera
2013  87%Hra se lvem
2001  80%Zlaté pobřeží

Kniha Panter je v

Přečtených65x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených9x
Knihotéce94x
Chystám se číst19x
Chci si koupit4x