Generálova dcera

Generálova dcera https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41959/mid_generalova-dcera-FII-41959.jpg 4 40 7

Paul Brenner série

1. díl >

Kapitánka Ann Cambellová, dcera slavného amerického generála, krásná, vzorná mladá žena, kterou armáda používá jako ideální poutač na náborové plakáty, je surově zavražděna. Případu se ujímá člen elitní vyšetřovací jednotky americké armády Paul Brenner. Postupně zjišťuje, že s životem vzorné příslušnice ozbrojených sil – od služebního až po sexuální – se to má trošku jinak. Kniha byla i zfilmována s Johnem Travoltou v hlavní roli.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

General´s Daughter , 1992


více info...

Přidat komentář

georginaa
30.09.2020 3 z 5

Příběh byl poutavý i když ro mě moc zdlouhavý Vyjde vlastně najevo jaký život Ann vedla a co bylo příčinou, že se jí chtěl někdo zbavit. Viděla jsem i film s J.Travoltou v hlavní roli a to se mi líbilo víc než samotná kniha. Což bývá málokdy.

JosefKomensky
17.02.2019 4 z 5

Skvela detektivka z amrmadniho prostredi . Jenom se mi nelibil hlavni hrdina - budto to mohlo byt prekladem, nebo to bylo spisovatelem samotnym, ale hlavni hrdina byl totalni salamar, ktery byl uzasne dokonale az protivnym zpusobem nad veci.

Jinak cela ta detektivni zapletka mi hodne pripomyna misty az reckou tragedii s prvkem elektrina komplexu na ruby ale vymysleno a napsano to bylo uzasne. Plan Ann Cambel byl dabelsky dokonaly ale jak kazdy vidi i kapitan psychology / psychiatr se muze obcas utnout.

navic je tam pikatnost ve faktu ze sam hlavni hrdina porucik ?? Brenner Fort Braggs velice dobre zna. Bylo to misto jeho prvniho vicviku a zaroven misto kde pomahal prehazovat z vojenskych letadel pytle plne tel padlych spolubojovniku cekajioc na svoje dalsi zarazeni.

Velkym motive knihy je smrt - smrt v boji na rozdil smrti v dusledku vrazdy, nebo napriklad nestastne nehody / nahody. Protoze za tu druhou nedostava vojak onen uzasny vojensky funus a svych dvacet jedna vystrelu pred tim, nez je jeho telo ulozeno do zeme.

Milovnici knih Toma Clancyho - mam na mysli spise ty faktograficke, jako je napriklad tankova jednotka, nebo filmuu Olivera Stona is muzou s klidnym svedomim pridat I o hvezdicku na vic.


efka.saf
27.05.2018 4 z 5

Jaj, tak tato detektivka mi dala opravdu docela zabrat! Absolutně jsem se ze začátku nemohla začíst a příšerně mě tato kniha nudila. Vyšetřování bylo velmi volně plynoucí a akce nulová. Chvílemi jsem uvažovala, že knihu asi snad opravdu odložím. Ale nakonec jsem ráda, že jsem to neudělala, protože z nezáživného začátku se nakonec vyloupl docela zajímavý a smutný příběh.

Na vojenské střelnici je nalezena zavražděná dcera místního generála. Je nahá, ruce a nohy má roztažené a je přivázaná ke kolíkům v zemi. Vraždy se ujímá Paul Brenner a začíná pomalu rozplétat klubko událostí, které pramení v hluboké minulosti a vyústí v tuto tragédii v současnosti.
Ačkoliv se příběh rozjíždí velmi pomalu, musela jsem na konci ocenit jeho promyšlenost a rafinovanost. Paul Brenner je další z typických detektivů - buldoků, kteří se do případu zakousnou a nepustí. Musím uznat, že jeho postava je téměř dokonalá. Tolik krásného sebeironického a ironického humoru jsem nezaznamenala snad u žádného jiného literárního hrdiny. Jeho postava mě opravdu velmi bavila a nakonec rozhodla o tom, že knihu opravdu dočtu. Velmi zajímavé bylo i vykreslení armádního prostředí. Osobně se v armádě orientuji pouze minimálně, ale jako hloupý civil jsem se ráda o tomto prostředí, které je opravdovým samostatným ekosystémem, něco dozvěděla. Malou výtku mám ale ještě ke kapitolám samotným. Zatímco v dnešní době jsou kapitoly často zakončovány tak, že neexistuje, abyste knihu odložili a šli spát, protože prostě musíte vědět, co se teď vlastně stalo, kapitoly v této knize byly naopak vždy naprosto uzavřené, nejčastěji to byly rozhovory se svědky či podezřelými. Tím, že kapitola vždy rozhovorem skončila, neměla jsem takovou nutkavou potřebu se ihned začíst do další. Škoda.

Ale jinak příběh určitě doporučuji. Jedná se o nevšední detektivku, ve výsledku velmi dobře promyšlenou, se zajímavými postavami i osudy. Není akční, je odlišná od thrillerů a kriminálek vznikajících v současné době, ale za přečtení určitě stojí.

SilvieSisinka
31.01.2018 4 z 5

Skvělá čtivá detektivka z prostředí armády.

JPBelmondo
10.06.2017 4 z 5

Detektivka se sexuální zápletkou z prostředí americké armády. Vcelku čtivé a poutavé.

davas
09.08.2015 4 z 5

zajímavé vyšetřování z prostředí americké armády,výborně popsané postavy,vyšetřovací metody a celkově solidní příběh ....jen jak tady už bylo napsáno mi tam chyběl nějaký šokující zvrat na závěr ...ale velmi dobrá kniha

jarin58
27.11.2012 4 z 5

Nebylo to špatné,ale už jsem četl lepší knihy od DeMilleho.Děj roztahaný a konec žádné překvapení.

Štítky knihy

zfilmováno

Autorovy další knížky

Nelson DeMille
americká, 1943
2013  77%Ostrov Antrax
2014  72%Noční pád
1994  82%Generálova dcera
2013  87%Hra se lvem
2001  80%Zlaté pobřeží

Kniha Generálova dcera je v

Právě čtených2x
Přečtených64x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce63x
Chystám se číst14x
Chci si koupit2x