Jméno ďábla

Jméno ďábla https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515361/bmid_jmeno-dabla-077-515361.jpg 4 114 40

Jessica Blackwood série

< 2. díl >

Když v podhůří Appalačských hor zmizí za záhadných okolností církevní sbor, dávají bizarní stopy krveprolití tušit, že tuto tragédii má na svědomí snad sám ďábel. FBI má ovšem eso v rukávu – agentku Jessicu Blackwoodovou, bývalou nadanou kouzelnici z proslulé dynastie iluzionistů, která přednedávnem vyřešila případ tajemného Čaroděje a která díky svému nadání i zkušenostem dokáže rozpoznat, když věci nejsou takové, jaké se zdají být. Jessica je přesvědčená, že klíčem k záhadě je stará magnetofonová kazeta, a rozplétáním událostí, jež jsou na nahrávce zachycené, odhalí něco hodně znepokojivého – čin s dalekosáhlými důsledky. Mladá agentka se pouští po stopách zla, vedoucích ze Západní Virginie do Mexika, Miami, a dokonce až do posvátných síní Vatikánu, aby zastavila chladnokrevného vraha, posedlého smrtelným hříchem... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Name of The Devil , 2015


více info...

Přidat komentář

Duchoslp
07.04.2024 4 z 5

Jessika mi jako postava sedla. Mám ráda neotřelý a inovativní přístup. Knížka se čte opravdu dobře, všeho je tady tak akorát. Těším se na další díl

Jaruš7
07.04.2024 5 z 5

Perfektní.
Kudy se derou ďábelské myšlenky do myslí lidí.
Bohyně Nemesis vládne podvědomí.
Netradičně bohatým příběhem nám autor svým svérázným stylem zprostředkovává pohled na využívání moderních technologií v prostředí zločinu.
Zajímavé poznatky a možnosti spolu s lidským řešením zdolat nespravedlnost je v knize poutavě zpodobněna do stavu "perfektnosti".

Citace:" Charakter se pozná podle toho, jací jsme, když se nikdo nedívá."
"Můžete se naučit jednoduché kouzlo a někoho obelstít, a přesto tak docela nepochopíte, proč jistá poloha ruky na rozdíl od jiné evokuje až mystický prožitek - odložení nedůvěry. "


harena
03.04.2024 3 z 5

Tento thriller mi připadal, jakoby se spisovatel snažil, aby vše bylo přesně popsané a pečlivě a zdlouhavě popisoval všemožné konání, že jsem se přistihla, že nevnímám, co čtu a musela jsem se vracet. Škoda, ale dočetla jsem a věřím, že další díl se mi bude líbit víc. Tři pěkné hvězdičky.

Kekik
16.03.2024 2 z 5

Po prvním dílu jsem byla nadšená. Tento druhý jsem dočetla jen ze setrvačnosti. Nevím, jak je to možné, ale bohužel mě Jessica tentokrát velmi zklamala. Zvláště ten konec.
Nezanevřu na sérii a rozhodně si přečtu další díl. Snad to tentokrát zase bude pecka.

FejKýý
09.03.2024 2 z 5

Zoufalost. To je to, co jsem cítila při čtení této knihy. Nejhorší je, že to byla moje zoufalost. Kniha mě vůbec nebavila a strašně mě to mrzí. První díl se mi líbil. Ale měla jsem to tak i u dílů s Theem, Teorie vraždy mě taky vůbec nebavila. Každopádně třetí díl, když už je poslední si určitě ujít nenechám až u nás vyjde. Snad bude lepší a chci tam rozhodně více Damiana. Konec se mi velice líbil. Takže za Dámoše dávám krásné dvě hvězdy. Jinak kniha byla opravdu hodně nudná a já bych jí určitě osekala protože se to vše tak táhlo a bylo překombinované. Kdyby tahle kniha měla aspoň o 100 stran méně, udělá spisovatel lépe.

terinkha
04.03.2024 4 z 5

09/2024
Trochu míň čarování než v prvním díle, ale ta zápletka mi moc chutnala!
Jasně, Jessica je takovej Jack Reacher v sukních, ale co na tom, bavilo mě to, neotřelej příběh, nový technologie a lidi a prostě...dobrý to bylo. Jen ten konec byl strašně odfláklej, doufala jsem aspoň v nějakou konfrontaci a ono to skončí takovou...plichtou.
A řekla bych, že každá žena by potřebovala takovýho svýho Damiana, protože to je (nezdravá) láska až za hrob! :-D
4 hvězdy, 85 %.

Eisy
04.03.2024 3 z 5

Knihy Mayna jsou velmi dobře čtivé. Tady jsem se trošku lekl rozsahu zápletky, ale ještě to bylo únosné. Za zbrklý konec dávám o dvě hvězdy méně!

PetikH2O
26.02.2024 3 z 5

Tenhle díl se se mnou nějak táhnul. Mám ráda všechny tři série. Ale přeci jenom Jessica byla na mě až moc přehnaná. Jinak klobouk dolů před nápady..

Kocourek
22.02.2024 4 z 5

Opět dobré počtení. Sice za konec ubírám jednu hvězdu ( to bylo fík fík a v jedné kapitole vyřešeno). A příště trochu víc Damiana......

ElikaS
20.02.2024 4 z 5

Na každou knížku od Maynea se těším. Ony jsou sice neuvěřitelné (obzvlášť na detektivky), ale zase neskutečně čtivé. Každá knížka se mě získala a užila jsem si jí.
První díl Jessicy se mi moc líbil a tak jsem se těšila na ten druhý. Ten mi přišel trošku slabší, ale i tak jsem si ho užila.

TeriLoch
10.02.2024 4 z 5

Knížky od Mayna si prostě vždy budu chtít přečíst a na druhý díl téhle série jsem se nemohla dočkat! Super! Asi bych řekla, že za mě slabší než první díl, asi toho bylo trochu moc, ale i tak prostě supr. Jessica je mi sympatická a její hlášky tam nemají chybu :) Těším se, až vyjde další díl.

Dandulka
04.02.2024 5 z 5

Další skvělý příběh plný akce a nečekaných zvratů. Jen ten konec mě moc nenadchl. Čekala jsem něco jiného. Pro mě byl trochu moc násilný a umělý.

Awča
02.02.2024 5 z 5

Přistoupila jsem na autorovu hru s nadsázkou, skvěle jsem se bavila.
Bylo to napínavé, zamotané, přehnané, místy až absurdní, taková pohádka pro dospělé.
První díl jsem nečetla, ale nevadilo to, souvislosti se daly pochopit z různých náznaků. Jessicu jsem si zamilovala, zarputilá superhrdinka s velmi zvláštním dětstvím, těším se na další setkání s ní.
Dávám o hvězdičku více hlavně díky skvělé Janě Strykové (čteno ušima).

Michelleta
27.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Na pokračování série, které dominuje kouzelná Jessica Blackwood, jsem se velmi těšila. Začátek knihy byl báječný, velmi temný, poutavý a tajemný, hltala jsem každou stránku, zlom přišel v momentě, kdy se do celého případu vraždy chlapce začala motat postava papeže, co by souběžný cíl pomsty. Nápad knihy byl bezesporu brilantní, metody kartelu přinejmenším neotřelé a vědecky zajímavé. Avšak "papežovražda" a jeho zapojení v celém případu pro mě bylo až příliš přitažené za vlasy, stejně jako akční scény, kde Jess působí spíše jako Terminátor v sukni. Za mě od druhé poloviny veliká škoda a zklamání. Přečtěte, neurazí, ale ani nenadchne.

lucakuca
25.01.2024 4 z 5

Šílená jízda nezkrotného autora!
A já to mám ráda! Bláznivé, takřka nadpozemské řešení případů a posouvání hranic zločinu. To miluju! No a, že je nerealistická, no a, že přežije, vymyslí a je pěkná. No a! Já se bavím :-)

čef
24.01.2024 4 z 5

Neústupná agentka FBI bojuje s velkou přesilou. Ať už s drogovým gangem z Mexika nebo se svými kolegy a nadřízenými, s kterými ovšem také musí široce kooperovat. Přesto se stále vynalézavě snaží objevit viníky rituální vraždy, a kdo vlastně tak geniální a složitě motivovaný za tím vším stojí. Naštěstí má pomocníky, ne vždy však žádoucí. Kniha mne bavila především spojením zcela nové úrovně technického sledování, manipulace a vyhodnocování stop s kouzelnickými triky.

knihomolkaL
10.01.2024 4 z 5

Další napínavý příběh s Jessicou, tentokrát - dle mého - slabší než díl předchozí. Ale pořád standardně dobré. Jen mi tak úplně nesedla zápletka. A ten Damian mi pořád leží v hlavě.

Rosse
02.01.2024 5 z 5

Druhý díl s Jessicou Blackwoodovou - Jméno ďábla má na DK o něco slabší hodnocení, nicméně za mě tohle byl parádní díl, protože mi sedl námět příběhu.

Mayne opět ukázal, že dokáže napsat příběh, který jsme tu ještě neměli. Jessica je jedinečná, stejně jako ostatní postavy z jeho sérií. Jeho knihy nesednou všem, ale je mezi námi hodně čtenářů, kteří Maynovi knihy mají rádi a já patřím k této straně. :-)

Kromě Jessicy tu máme samozřejmě i jiné silné postavy, jako třeba Damien - pro kterého mám neskutečnou slabost i když to není moc dobrý člověk. Nicméně nemůžu si pomoct.

Mayne je skvělý v tom, že dokáže udržet pozornost čtenáře až do samotného konce. Jessica si hodně hraje na "nesmrtelnou superhrdinku" a já se bojím, že se jí to jednou vymstí.

Maynovi knihy jsou pro mě svým způsobem drogou. I když jsou některé díly slabší, ráda se k jeho sériím vracím. :-)

Katuska88
15.12.2023 4 z 5

Věřím autorovi, že v dalších knihách zase zažijeme velké finále, ale oproti prvnímu dílu jsem trochu zklamaná.
Kniha je určitě specifická a svým způsobem bláznivá, ale asi jsem jako většina ostatních čtenářů čekala, že se aspoň něco málo opět dozvíme ze světa kouzlení a kouzelných efektů, ale bylo toho v knize tentokrát hodně poskrovnu. I tak se jedná o zajímavé dílo oblíbeného autora a Jessica je super, takže nezbývá než čekat...

derminator
10.12.2023 4 z 5

Kniha opět dobrá Jessica je opět famózní, ale ten konec byl na můj vkus trochu moc rychlý. Přeci jen celá kniha se točí jak zaporaka dostat a pak je konec na 3 stránkách jinak hodnotim kladně a dávám 85%.

Štítky knihy

magnetofony

Autorovy další knížky

Andrew Mayne
americká, 1973
2018  78%Šelma
2019  79%Hračkář
2019  74%Teorie vraždy
2020  74%Temný vzorec
2021  70%Dívka pod hladinou

Kniha Jméno ďábla je v

Právě čtených3x
Přečtených148x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených4x
Knihotéce123x
Chystám se číst144x
Chci si koupit48x
dalších seznamech7x