Spiknutí

Spiknutí https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85493/spiknuti-85493.jpg 4 18 5

Jesse Stone série

1. díl >

Sympatický policejní náčelník v americkém městečku vyšetřuje dvě vraždy a odhaluje přitom nebezpečné spiknutí místních fanatiků. Autor, kromě samotného případu, věnuje velkou pozornost vylíčení atmosféry maloměsta v Massachusetts a zejména hlavní postavě policisty Jesse Stonea, který musí překonat osobní problémy s alkoholem, rozvodem a vlastní osamělostí, aby nakonec prokázal svou intuici, pevnou vůli, statečnost a nepodplatitelnost. Čtenáři se předkládá bezesporu dovedně napsaný kriminální příběh s psychologickým podtextem, napínavý a poutavý. (www.mlp.cz)... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Night Passage , 1997


více info...

Přidat komentář

Stanas513
04.08.2023 5 z 5

Jesseho Stonea mám ráda jako detektiva, jako osobu a moc se mi líbí ztvárnění této postavy ve filmu Tomem Selleckem, který jsem viděla už několikrát. V knize je trochu jinak popsán důvod, proč obyvatelé Paradise nemají Jesseho v lásce, ale jinak je kniha fakt dobrá. Parker to prostě umí.

trudoš
25.08.2019 3 z 5

Je zajímavé sledovat vývoj stylistiky Roberta B. Parkera napříč lety. Začínal vpravdě všedně, ale postupem času se vypracoval v ostříleného profesionála, jehož romány jsou plné úderných dialogů - a častokrát už ničeho dalšího. Což je přesně to, co mám rád.
Spiknutí naneštěstí patří ještě do autorovy rané tvorby. Ve své době určitě fajn čtení, ale z dnešního pohledu průhledná detektivka s macho borcem v ústřední roli, který má veškerá nebezpečenství natolik v paži, že ani nemáte pocit, že by mu kdy něco hrozilo. Nikoho se nebojí, ze všech si utahuje, sám je bez poskvrny a rozumy rozdává hrstmi malým i velkým. Alespoň že častěji zatýká, než silácky krágluje. Ovšem ten laciný šrám na duši, zanechaný krásnou femme fatale... Zkrátka v devadesátých letech to splňovalo, co člověk od žánru v průměru čekal a to víceméně mluví za vše. Já osobně doufám, že se kvalita série postupem času zvedne, pokud možno směrem k tomu úsečnému stylu psaní, který mi u pozdější Parkerovy tvorby tolik vyhovuje.


bigben
28.05.2018 2 z 5

Z nouze ctnost, nalezeno v místní knihovně...chrabrý hrdina, který zachrání maloměsto:-)

tygřík2
31.10.2017 5 z 5

Jesse, James Bond maloměsta, Molly, jeho Moneypenny, Loďák Simpson, naděje policie. Příběhy se dobře čtou, jsou napínavé, mají spád a délku akorát. Hlavní hrdinové nejsou dokonalí, zato mají srdce ze zlata, fištrón, vyvinutý smysl pro spravedlnost a rovnou páteř. Nelze si je nezamilovat.
Nahlédla jsem do mužského světa a zjistila, že mu, i po přečtení celé série, nerozumím o nic víc než předtím. Naučila jsem se míchat drinky (ne pít). Zjistila jsem, že přísloví "nechtěj smutek utopit v sudu s rumem, umí plavat" platí i v Massachusetts. Hlavně jsem se dobře pobavila a ubytovala Jesseho Stonea a jeho partu v jedné z komůrek mého čtenářského srdce označených Oblíbenci a ujistila je, že se určitě vrátím.

MarieH
09.02.2017 4 z 5

Za mne za 4 hvězdičky, kniha se mi líbila, připomíná starší zápaďácké krimi z dob mého mládí.