Jedné deštivé noci

Jedné deštivé noci https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36021/jedne-destive-noci-36021.jpg 4 25 7

Jako rubáš zakrývá městečko Bixby podivný déšť. Je horký a nepřirozený a připomíná vodopád. A jak padá, město se mění. Obyvatelé se postupně stávají jeho kořistí. Jednoho po druhém se zmocňuje nenávist, vztek… a nutkání vraždit. Doposud přátelští sousedé se proměňují ve vražedné šílence. Muž u benzínové stanice vrazí čerpací pistoli do hrdla jinému zákazníkovi a stiskne kohoutek. Zmoklá fronta filmových fanoušků si probíjí cestu do kina, aby zmasakrovala lidi uvnitř. Milující manželka napadne svého muže, hlavou mu tluče o zem, dokud nevydechne naposledy. Zatímco prší, krev zaplňuje kanály a ulicemi se šíří teror…... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Classic
Originální název:

One Rainy Night , 1991


více info...

Přidat komentář

eraserhead
31.12.2021 4 z 5

Ryze béčková horrorová jízda se vším všudy, co od Laymona očekáváte. Přímočarost, násilí, sex, gore, krev. Přesto pořád v jemnější verzi než např. ve SKLEPENÍ. Tohle je prostě horrorové béčko jako když střihne.

Cryptkeeper
15.04.2021 5 z 5

Až děsivě poutavý brak,nasycený směsicí krve,střev,sekretu a bizarních scén ještě bizarnějších postav. Tohle je ta kniha,po které je třeba sáhnout po všech těch GoT složitých zápletkách,kde na jedné straně je deset nových postav z dvaceti různých pokolení. Člověk vypne a tak nějak si v té hrůze a chaosu libuje. Obzvlášt,když za oknem prší....


trudoš
26.11.2018 5 z 5

Brak jako řemen, i tak by se dal román Jedné deštivé noci charakterizovat. Ovšem tohle je přesně ten druh braku, pro který pokleslou literaturu milujeme. Vždyť už samotný námět nemůže žádného fanouška nechat chladným - kohokoliv totiž zasáhne černý déšť, byť třebas jen nepatrně, mění se ve vraždící lidskou bestii. Masakr tak začíná bez jakéhokoliv zdlouhavého úvodu, přičemž boj o přežití trvá až do samotného konce. Přesto se Richardu Laymonovi povedlo do knihy namontovat jakous takous dějovou linku (včetně vysvětlení co se to vlastně děje), okořeněnou o množství dokonale vystavěných hororových scén. Celé se to přitom bere poměrně nenáročně, žádné pokusy o psychologii postav, zkoumání motivací, nebo rozbory osobností. Tady se zkrátka vraždí, nebo souloží, přičemž čas mezitím je vyplněn jednoduchými dialogy. Jaká paráda mít pro jednou v ruce něco takhle jednoduchého. Škoda jen toho odbytého překladu - v podstatě nemine stránka, při které by člověk neměl chuť opravovat, nebo překopávat.

minimonisek
19.05.2016 2 z 5

Toto je moje druhá přečtená kniha od tohoto autora, líbila se mi mnohem méně než Lunapark, asi proto, že děj byl takový nijaký, šlo hlavně o co nejvíce mrtvých lidí. Uvidím, co další knihy.

PAVEL z BRNA
06.03.2015 5 z 5

První moje Laymonovka mě uchvátila svým napětím a primitivním stylem. Přečetl jsem jedním dechem kupodivu během jedné deštové noci.

Richie1
18.01.2015 3 z 5

Směsice násilí, brutality, sexu a přitroublé americké mentality. Průměrná hororová oddechovka, i když možná výborná kniha pro toho, kdo ocení krev a maso a nepotřebuje silný příběh. Čte se to celkem dobře, ale už jsem četl mnoho lepších hororů.

doktorking
18.01.2013 5 z 5

Tak tohle je další pecka,ne-li nejlepší román co do temnoty se týče,mraky postav,které autor dokáže mistrně jako mávnutím kouzelného proutku změnit ve vraždící monstra,jednoduchá ale silná zápletka,sex,brutalita,trocha magie,nemám co dodat.

Štítky knihy

horory

Autorovy další knížky

Richard Laymon
americká, 1947 - 2001
2012  75%Lunapark
2009  72%Sklepení
2010  72%Putovní upíří show
2010  84%Jedné deštivé noci
2011  80%Ten, který ovládá tvé tělo

Kniha Jedné deštivé noci je v

Přečtených26x
Doporučených1x
Knihotéce13x
Chystám se číst14x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x