Malér s modrou krví

Malér s modrou krví https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21775/maler-s-modrou-krvi-21775.jpg 3 17 4

Jan Mahler série

< 3. díl

Honza Mahler, hrdina Maléru pana Mahlera, už zase učí na gymnáziu a počítá každou korunu. Touží po vlastním autě a nepohrdne žádným vedlejšákem. Soukromě doučuje Žanetu, dceru pohádkově bohatého restituenta, potomka šlechtického rodu. Dívka se po jistou dobu snažila uspět v modelingu a její přísný otec nyní chce, aby dokončila školu. Honzu překvapí, když ho po maturitě Žaneta vyhledá znovu. Prý ji rodiče nutí, aby bydlela s nimi, dokud po jejím boku neuvidí seriózního partnera. Žaneta si proto najímá Honzu podruhé. Tentokrát má mladý pedagog sehrát roli Žanetina přítele. Honza souhlasí, ale komedie ve vile Žanetiných rodičů - plné nejrůznějších existencí, které zoufale touží po penězích - se zkomplikuje vraždou. Honza se stává jedním z podezřelých a pokouší se vypátrat vraha na vlastní pěst... ... celý text

Přidat komentář

Planin
23.04.2023 1 z 5

To byla fuska vydrzet az do konce

denib
09.08.2022 1 z 5

Nemůžu si pomoct, ale podle mě to byla blbina. K vraždě došlo až pár desítek stránek před koncem. Do té doby se odvíjel příběh, který nebyl ničím zajímavý, ani dobře napsaný. Kdysi jsem četla první díl, kde hlavní hrdina sbalil bohatou dcerušku kvůli penězům. Tady se zase spolčí s jinou bohatou dceruškou taky kvůli penězům. To autor nemohl vymyslet něco jiného? Navíc je to plné opravdu hloupých dialogů, ve kterých Jan Mahler vystupuje jako svůdník. Až mě napadá, jestli autor vůbec někdy mluvil se skutečnou ženou a s jakým úspěchem. A co mě fakt překvapilo, je vyprávění na začátku knihy, jak se potkal se spisovatelem z nakladatelství MOBA, který sepsal jeho dobrodružství do první knihy a několikrát uvedené jméno dané knihy, aby snad čtenáři neušlo, že i tu si má pořídit. Prostě jen jedna hvězdička a to si ještě myslím, že jsem hodná.


Evik30
16.01.2014

Třičtvrtě knihy zabíral obyčejný příběh. Až pak se stala vražda. Honza Mahler jako "laický" neboli "amatérský" vyšetřovatel ji zdárně vyšetřil. I když mi svým způsobem bylko vraha vlastně líto. Bohatí testituenti jsou ve většině případu i ve skutečném životě nafoukaní snobi.

Keddie
19.12.2013 4 z 5

Tenhle druhý díl jsem četl až jako poslední. Dvě třetiny knihy nedošlo k žádnému zločinu. Teprve ke konci se stala vražda, kterou pak pan Mahler velmi rychle vyřešil. Kniha se četla dobře, takže mohu vřele doporučit.

Štítky knihy

české krimi české detektivky pátrající amatér

Autorovy další knížky

Pavel Jansa
česká, 1942
2007  73%Malér pana Mahlera
2000  78%Nejlepším se neodpouští
2015  67%Krysy
2009  62%Malér s modrou krví
2012  80%Záskok za pánaboha