Jako veš v kožichu

Jako veš v kožichu https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536497/bmid_jako-ves-v-kozichu-661e2d36b62fd.jpg 4 143 51

Josefína Divíšková série

< 8. díl >

NOVÝ PŘÍPAD SVÉRÁZNÉ UČITELKY JOSEFÍNY DIVÍŠKOVÉ A ŠARAMANTNÍHO KOMISAŘE TVRDÍKA... Co může být krásnějšího než Vánoce na malém městě? Brod se choulí pod sněhovou nadílkou a místní ochotnický spolek chystá novou divadelní hru. Hanlivý nápis na zdi radnice a nehoda na jevišti však spustí sled událostí, které vyústí ve smrt dvou herců. Kdo nenávidí starostku Miroslavu Dostálovou? Kdo sabotuje divadelní zkoušky? Kdo a proč se rozhodl zavraždit dva členy místního souboru? A jak se vším souvisí zchátralý dům v Prubířské ulici? Tyto otázky nedají spát učitelce Josefíně Divíškové, která se rozhodne přijít celé věci na kloub. K nevelké radosti komisaře Tvrdíka a celého policejního sboru. A když se do celé záležitosti navíc připlete Tvrdíkova nesnesitelná teta, jíž je Josefína pověstným trnem v oku, musí se svérázná učitelka se vším vypořádat. A jak jinak než s důvtipem, šarmem a humorem jí vlastním.... celý text

Přidat komentář

Sandalkar
16.01.2024 4 z 5

Prijemne cteni, aktualne vysperkovane romantickym snezenim za oknem. Postavy sympaticke, az mi tam ty vrazdy ponekud prebyvaly.. Tento dil byl muj prvni, na predchozi se chystam, ale vubec to nevadilo. Orientace v prostredi jde diky umu pani spisovatelky a Josefine velmi velmi rychle.

Honey0105
30.10.2023 3 z 5

Zatím poslední díl série, ale doufám, že ne oficiálně. Série mě prováděla v audioverzi hned několika nočníma a vždy jsem se kvůli ní do práce těšila. Doufám tedy, že brzy přibydou i další díly. Zrovna tenhle poslední mě tolik nebavil. Nejdřív si říkám Bum, Václava, to bude dobrý. Ale opak byl pravdou. Postava mě nebavila a přišla mi zde zbytečná. Teď už mi chybí přečíst jen jedna povídka ze série, a pak se asi vrhnu na Povídky smíchovské. Doufám, že postupně autorka přijde i s dalšíma novotama a těším se na ně.


Lenndy
07.09.2023

Opět pohodové čtení.Detektivka s humorným nádechem.Už jsem četla několikátou knížku od autorky a opět mě nezklamala.

pavčape
07.04.2023 5 z 5

Takové prosté české detektivky na pohodu mám ráda. Žádné potoky krve (i když to mi u Cartera vůbec nevadí) žádná velká psychologie. Prostě jenom jedna Pepina a její humor a důvtip. Její správná rodina a jeden policajt. Ale to opravdu stačí!
Těším se na další ! :-)

harena
19.03.2023 4 z 5

Jako vždy pěkná oddechovka u které se pobavím a zasměju, když ne nahlas, tak určitě čtu s úsměvem Jako nejlepší jsou opět moudra Pepíkovy babičky. Stejně jako předešlé díly jsem si i taky příjemně početla.

Buchtičkajani
05.03.2023 4 z 5

Opět vtipná odechovka. Sice začátek trochu nudný, ale pak se to rozjelo. A tetinka byla prostě skvělá.

kuruteku
16.02.2023 3 z 5

Už jsem si myslel, že jsem si zvykl, ale stejně byl začátek splašený, spousta jmen, vjemů, nevěděl jsem, kdo je kdo a kdo je kde. Tetinka byl zajímavý a osvěžující úkaz. A nakonec si to sedlo.

petunkav
20.01.2023 4 z 5

Mám přečtené všechny díly s "Pepikem".
A mám pocit, že na počet stran knihy až moc vražd, náhod, kombinací a děje celkově.
Nebylo to špatné, to vůbec. Ale trošku všeho "víc".
Josefína svůj vtip, talent a grácii neztrácí......

PFP
12.01.2023 3 z 5

Oproti předchozím dílům se mi moc nelíbil vývoj Josefíny a Tvrdíka. Přišlo mi, že začínají ztrácet glanc. Ale pořád to bylo příjemné počtení.

Johny_H.
11.01.2023 2 z 5

Musím zde ubrat pár hvězd. Co se týče dějové linky komisaře Divíškové a jej rodiny byl příjemný, ale případ byl moc překombinovaný a přehlcen postavami. Autorka umí psát o rodinně a sedla by ji spíše série o této bláznivé rodině, protože případy až na pár výjimek jí opravdu nejdou.

raty
19.12.2022 5 z 5

Perfektní načasování. Číst tuto knihu v předvánočním čase byl dobrý nápad.
Moc mě bavila od začátku až do konce. Na začátku seznamovačka s postavami na zkoušce ochotnického divadelního souboru, pak jedna podivná vraždička a už to jelo. Do toho příprava na Vánoce, nová postava tetičky komisaře Tvrdíka ........ Pro pobavení a odreagování určitě doporučuji.

ewi
05.12.2022 2 z 5

neviem, co je horsia fraska- ci ta skusana divadelna hra z uvodu knihy alebo kniha samotna ... najslabsi diel, utahany, " radoby" vtipnost je skor otravna a za mna prosim postavu " teticky Tvrdikove" uz nadobro vynechat - nie je ani vtipna, ani zaujimava, skor trapna...

mia.com
29.11.2022 4 z 5

Zase dalsi fajn dil. Je to proste odpocinkove cteni se skvelyma postavama. Miluju tuhle serii.

Kackac77
26.11.2022 4 z 5

Opět fajn oddychovka. Knihy z této série se mi moc líbí, je to sice detektivka, ale pro milovníky tohoto žánru to asi nebude nejzajímavější. Ale je to vtipné, jsou tam hezky vymyšlené charaktery postav.

drakamena
18.11.2022 4 z 5

Tak tenhle díl byl dobrý, i když byl psán z pohledu různých postav a ne jen z Josefínina. Zpočátku jsem se sice ztrácela v přehršle postav na divadle, ale jakmile jsem si utřídila, kdo je kdo a v jakém vztahu k sobě navzájem stojí, začalo mě to opravdu bavit. Tentokrát mě vskutku překvapilo odhalení vraha. Tu osobu bych si vůbec netipla!

Iki1
11.11.2022 3 z 5

Do této knihy jsem měl problém se začíst. Děsně utahaný začátek mě málem odradil. Udržel mě jen autorčin vtipný jazyk. Poté se příběh naštěstí nastartoval. Celkově se jedná o fajn oddechovou četbu bez ambicí na více detektivna. Tu trochu z detektivky přebíjí autorčina snaha o popis humorného života "divé" učitelky. Oceňuji nevtíravé ilustrace Daniela Špačka, které knihu posunují do vyšší úrovně.

Mrshodan
05.11.2022 4 z 5

Opět dobrá zábava. Tetička byla jako postava vynikající, ale mít ji v rodině by bylo fakt "terno"! Ohromně mi připomínala tetu Kateřinu.

krevetka79
28.10.2022 5 z 5

Další pokračování o Josefině nezklame:-D
Oddechová knížka s detektivní zápletkou, ve které není nouze o vtipné situace a hlášky ...
Jednoduchý styl psaní mě neskutečně baví.
Těším se jak se bude všechno vyvíjet dál...

katallinka
23.10.2022 4 z 5

Stará dobrá a vtipná Josefína. Začátek byl malinko nudný a zmatený, ale o to lepší byla druhá polovina knihy. Nová postava tety, je ještě lepší než babička a to je, co říct. Těším se, co bude dál.

renefer
21.10.2022 4 z 5

Teta Tvrdíková je super, takovou bych taky chtěla :) Jinak se mi tato série líbí čím dál tím víc, člověk se u toho opravdu pobaví, vůbec, když to poslouchá jako audioknihu.