Kdo jinému jámu kopá

Kdo jinému jámu kopá https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331092/bmid_kdo-jinemu-jamu-kopa-BRn-331092.jpg 4 473 180

Josefína Divíšková série

< 2. díl >

Josefína Divíšková série

. díl

Mladá. Svérázná. Učitelka. Poklidný život městečka ležícího na brdském pomezí rozvíří smrt výstřední učitelky. Josefína Divíšková, mladá malířka původem z Prahy a rovněž učitelka, jež v Brodu nalezla dočasné útočiště, začne rozplétat nitky případu stylem (a s humorem) jí vlastním. Kdo a z jakého důvodu mohl zabít Alenu Výbornou, která byla možná trochu praštěná, ale nikdy nikomu neublížila? Jak s případem souvisejí drsní majitelé místního autobazaru, manžel oběti Rudolf Výborný, mentálně zaostalý mladík Pavel Řábek či další z učitelek brodského gymnázia, Běta Benčáková? Podaří se Josefíně odhalit pozadí skandálního zločinu dřív než kriminalistům? Nebo bude muset spolupracovat s komisařem Tvrdíkem, který je sice sympatický a zatraceně dobře vypadá, ale přesto – nebo možná právě proto – jí pije krev víc, než je zdrávo?... celý text

Přidat komentář

Sandalkar
19.03.2024 5 z 5

Asi je ze me dost nekriticky soudce pribehu o Josefine. Ctu napreskacku, ale nevadi to. Brylantnimu popisu malomesta, milym hrdinum ani zapletce to nevadi.

"Kdyz je potreba, i cokolada na vareni dokaze zachranit zivot. Vycerpane zene i clenum rodiny, ktere by dotycna s chuti ztloukla misto rizku."

evelýny
18.02.2024 2 z 5

Veselé, hravé, však nad rámec logiky.
Těšila jsem se na českou detektivku, dostala jsem parodii, možná frašku.
Hlavu jsem si nevyčistila, trochu jsem se pobavila.

Paní spisovatelka jámu vykopala, já však do ní nespadla.

Audiokniha: Nadneseně, teatrálně, přehnaně variabilně, přesto obdivuhodně čte Zdeňka Žádníková Volencová


Honey0105
17.09.2023 3 z 5

Knihu jsem si poslechla v audiu. Mám ráda detektivky,ale audioknihy poslouchám převážně na nočních a tam není dobré poslouchat některé brutální příběhy. Při hledání něčeho oddechovějšího jsem na Audiotéce narazila právě na tento titul. Autorku vůbec neznám a o knize jsem také nic nevěděla. Na noční ale docela příjemný poslech,hlavně díky Zdeňce Žádníkové Volencové,která knihu skvěle načetla.
Příběh samotný úplně neurazil,ale nešlo o převratné dílo. Papírovou knihu bych nejspíš odložila. Čekala jsem možná více toho vyšetrování a šťourání okolo. Postava Tvrdíka byla docela zajímavá. Do budoucna nevylučuji,že si poslechnu i další díl. Řadím do titulů neurazí,nenadchne a vyšší hodnocení dávám hlavně za zpracování audia.

Danafantom
17.06.2023 3 z 5

Děj odehrává v českém prostředí. Líbilo se mi to dostatečně na to, abych se pustila do dalšího dílu. Mám ráda knížky na pokračování.

MiraRunaway
31.05.2023 3 z 5

Nenáročná kniha, která se čte v podstatě sama. Místy jsem měla pocit, jako by někdo při tisku přeházel několik stránek, nebo minimálně odstavců. Některé vtipy vyšuměly do ztracena. Několik situací jsem nepochopila (např. že se někdo najednou naštval a já nechytila- z daného rozhovoru - proč). Jelikož paní autorku potkávám osobně v mojí hlavě je Josefína prostě ona :), což jistě není. Odpočinula jsem si a těším se na další díly. Koupila jsem si i novelku Kdo má pod čepicí (1. díl - e kniha) - protože prostě potřebuju vědět, jak se Josefína a Tvrdík poznali :)

Lucissia
06.05.2023 5 z 5

Taková příjemná lehká oddychová detektivka. Malinko jsem se ztrácela v postavách, sem tam mi neseděly okamžiky jdoucí po sobě, ale jinak příjemnost za pěkných pět hvězd. :-)

knihovniceS
24.04.2023 4 z 5

Kdo jinému jámu kopá

Detektivka, milé čtení kořeněné jemným humorem. Takové můžu. Doporučuji a dávám 4 hvězdy.

marli58
11.04.2023 3 z 5

Taková lehká oddechová detektivka s vtipnými vzpomínkami na komentáře babičky, kde nechybí i láska.

janavom
05.03.2023 2 z 5

Lehké čtení, ale nebyla špatná. Časem si přečtu možná další.

ZuK1
11.01.2023 3 z 5

Hodně oddychová a nenáročná knížka, pokud člověk potřebuje úplně „vysadit“.
Ne však taková, která by mě příliš zaujala příběhem nebo autorčiným stylem psaní. Na rozdíl od obálky knížky, ty se mi u celé série líbí moc :-).

Kexina
18.12.2022 4 z 5

Docela slušná oddechovka. Občas jsem se zasmála nad radami babičky, občas nad vtipným komentářem Pavla. Ale jako detektivka to bylo dost podprůměrné.

rafan65
16.12.2022 5 z 5

Tak tahle knížka mi dala vše co jsem od ní očekával. Nenáročná, prostě oddechová knížka. Největší grády jí ovšem dává hlavní postava Josefína, která je vtipná a rázná. Jako odpočinkovou knihu musím určitě doporučit a těším se na další díly.

ela1972
18.10.2022 4 z 5

Moc pěkná, místy i vtipná detektivka. Josefína se mi líbila a tak asi sáhnu i po další knížce.

Kackac77
01.10.2022 4 z 5

Za mě docela fajn oddychovka, poslouchala jsem jako audioknihu. Mělo to spád, občas to bylo i vtipné. Josefina mi byla sympatická, je taková roztomile střelená. Co se mi v knížce hodně líbilo, byly vzpomínky Josefíny na její babičku, prostřednictvím takových vtipných bonmotů.

Etule
09.09.2022 2 z 5

(SPOILER) Ehm... S českými detektivkami asi nebudeme kamarádky. Už druhá kniha od české autorky, co jsem zkoušela, a bohužel opět celkem neúspěch.
Postava Josefíny mi neskutečně pila krve. Chovala se jako blbka, která spíš škodí než pomáhá a neustále má potřebu být středem pozornosti. Tak na mě aspoň působila. Teď budu možná za puritánku, ale to že chrápala se ženáčem, bych ještě překousla, byť mi je to silně proti srsti. Ale že flirtovala s borcem, kterému před pár dny umřela milovaná manželka, a malovala si s ním v duchu vztah, to už jsem nějak nepřekousla. Poslouchala jsem to v práci přes audiotéku, aby mi to rychleji utíkalo. Sama od sebe bych si knihu nevybrala, nijak mě nezaujala, ale nakonec jsem doposlouchala. Další díl, ale nejspíš vynechám.
Vedlejší postavy taky nebyly příliš sympatické, sestra Miroslava byla taky na přes držku s prominutím, Jediná celkem v pohodě postava byl Tvrdík. Ironicky, vzhledem k tomu, že je to onen muž, který podvádí manželku...

Johny_H.
03.09.2022 5 z 5

Tuto sérii jsem zakoupil jako dárek pro babičku, které se moc líbila kniha Agatha Raisinová a toto bylo v podobné a musím říci, že je to opravdu velmi podobné(Myšleno styl detektivky). Taková lehká detektivka pro lidi co nemusejí pořádné krvavé nebo temné thrillery. V žánru detektivka jako celek 3/5 v žánru konkrétního detektivního stylu 5/5

Boby17
27.08.2022 3 z 5

Tak nevím, knížka ani nenadchne, ani neurazí. Paní učitelka Josefína je trochu "prdlá" a dosti svéhlavá. Policii se hodně motá do vyšetřování, takže problémy si i dost vyrábí. Moudra její babičky byla docela zábavná. Za celkový průměr dávám tři hvězdy a něco málo navíc.

kocickaofinka
06.08.2022 5 z 5

Jinak mně osobně kniha načtená p.Žádnikovou vůbec nesedla..ale to je jen můj problém..

kocickaofinka
06.08.2022 5 z 5

Skvělá kniha na letní večery..začínám číst další od této autorky.

moničina
04.08.2022 2 z 5

Knihu som kúpila na základe veľmi pozitívnych ohlasov, ktoré tu boli uverejnené. Výsledok, kniha bola dočítala s ťažkosťami a skončila v knižnej búdke. Nuda, žiadne vtipné dialógy ani myšlienky som tam na rozdiel od ostatných čitateľov nenašla. A hlavná hrdinka je nesympaticka a trápna osôbka bez ženskeho alebo inteligentného šarmu. Štýl písania mi vôbec nesadol, jednotlivé činnosti a dialógy sú také useknute, chýba mi tam nejaká kontinualita. A ani to proklamovane sexuálne napätie medzi ňou a tým kriminalistom tam nevidím. Čo bolo zaujímavé bola obálka a to, že dej sa odohrával na malomeste. Celému tomu proste chýba taký nejaký šmrnc.

Štítky knihy

humor české detektivky maloměsto

Autorovy další knížky

Marie Rejfová
česká, 1976
2017  76%Kdo jinému jámu kopá
2018  84%Komu straší ve věži
2015  65%Čarověník
2017  74%Kdo má pod čepicí
2019  78%Kdo maže, ten jede

Kniha Kdo jinému jámu kopá je v

Právě čtených2x
Přečtených596x
Čtenářské výzvě121x
Doporučených26x
Knihotéce233x
Chystám se číst216x
Chci si koupit38x
dalších seznamech4x