Jak to vidí Šichtařová

Jak to vidí Šichtařová https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310165/mid_jak-to-vidi-sichtarova-DQM-310165.jpg 4 14 4

Ty nejzásadnější texty posledních let o společnosti, politice i ekonomice v podání Markéty Šichtařové. Autorka několika bestsellerů, publicistka, nositelka ceny čtenářů Magnesia Litera, známá ekonomka a popularizátorka světa peněz s přispěním svého manžela Vladimíra Pikory ve své nové knize rozcupovává mýty, které se na nás valí z médií. Kniha tematicky volně navazuje na bestsellery Všechno je jinak a Nahá pravda. Všechny texty jsou doplněny aktualizovanými komentáři umožňujícími čtenářovi posoudit téma s novou objektivitou danou odstupem času. Nečekejte žádný suchý, odborný text pro vědátory. Kniha je psána s takovým nadhledem, že ji zhltnete jedním dechem a možná se u toho ještě zasmějete. Je určena pro každého, kdo se zajímá o současné dění. Autoři se nevyhýbají ani výbušným tématům poslední doby: Imigraci, zadlužení, krachu penzijní reformy, svobodě slova, kvótám na vše a tak dál. Podrobují zdrcující kritice naše politiky, kteří z nás záměrně dělají poslušné ovce. Tvrdí, že prožíváme plíživý nástup Velkého bratra tak, jak jej ve svém slavném románu 1984 popsal Orwell. Podle autorů však dosud není vše ztraceno: Svou svobodu si ještě můžeme zachránit, pokud si zachováme zdravý selský rozum…... celý text

Přidat komentář

LadyCotton
30.06.2017 3 z 5

Pokud čtete blog paní Šichtařové tak nemá cenu si knihu pořizovat - je to vlastně sbírka příspěvků a článků z let 2011-2015.
Mám ráda ekonomické (populárně naučné) knihy manželů Šichtařová&Pikora, ovšem v této jsem nepochopila výskyt článků týkajících se domácích porodů. Je mi známo, že paní Šichtařová je jejich velkou zastánkyní, ale dle mého do této knihy takovéto články nepatřily.

R.E.M.
16.03.2017 4 z 5

Pokud budete mít příležitost, začtěte se do Jak to vidí Šichtařová. Doporučuji. Proč? Hm, 1) s autory jsem často nesouhlasila, 2) s autory jsem často souhlasila, 3) u některých částí knihy jsem nebyla ani pro, ani proti, zkrátka, nemám dostatek informací... Hm, to stále ještě neodpovídám na otázku "Proč tedy doporučuji přečíst tuto knihu." - Důvodem jsou samotná témata knihy. Každé téma je podnětné, každé z nich se nás nějakým způsobem týká, stojí za zamyšlení nebo za hledání dalších informací, nejlépe z různých zdrojů. Poděkování patří autorům za sepsání jejich názorů a myšlenek, za připomenutí údajů, na které člověk v záplavě informací pozapomněl, za odvahu jít se svými názory na veřejnost, i za zveřejnění ekonomických analýz. Čtyři hvězdičky.


lucie3777
26.01.2017 5 z 5

Velmi dobře napsaná knížka, ve které je spousta zajímavých podnětů na to, jak se dá na svět kolem nás dívat a dávat si je do širších souvislostech. Úžasná a stane se stálící v mé knihovně.

rasputin
11.11.2016 4 z 5

S některými názory v této knize nemohu úplně souhlasit, avšak doporučuji knihu si přečíst a popřemýšlet. Možná někomu otevře oči. Nic není, jak se zdá.

Štítky knihy

ekonomie důchod, penze finance imigrace

Autoři knihy

Vladimír Pikora
česká, 1977

Kniha Jak to vidí Šichtařová je v

Právě čtených2x
Přečtených25x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce29x
Chystám se číst11x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x